Stran 1 od 1

Kombuča

OdgovorObjavljeno:13 Mar 2006, 02:18
Napisal/-a BoštjanG
Ker je forum shajališče tudi mnogih, k zdravi prehrani zavezanih ljudi :drink :lol: , bi si morda ravno tod lahko uspel izprositi KOMBUČO (ali KOMBUŠO). Bi mi bil kdo pripravljen odstopiti, ali vsaj prodati njen podmladek?

V poduk tistim, ki pa ob kombuči pomislijo na proizvajalca samoočiščevalnih tekaških nogavic :bum: , pa tale povezava http://www.kombu.de/slovenia.htm .

Re: Kombuèa

OdgovorObjavljeno:13 Mar 2006, 02:44
Napisal/-a tek_v_snegu
BoštjanG napisal/-a:Ker je forum shajališèe tudi mnogih k zdravi prehrani zavezanih ljudi :drink :lol: , bi si morda ravno tod lahko uspel izprositi KOMBUÈO (ali KOMBUŠO). Bi mi bil kdo pripravljen odstopiti, ali vsaj prodati njen podmladek?

V poduk tistim, ki pa ob kombuèi pomislijo na proizvajalca samooèišèevalnih tekaških nogavic :bum: , pa tale povezava http://www.kombu.de/slovenia.htm .


Ja raste mi , ko bo dovolj velika lahko dobis pri meni...
Ampak do naslednjega treninga ko prides v naso okolico bo sigurno zato...

OdgovorObjavljeno:13 Mar 2006, 08:42
Napisal/-a tomaz.zupancic
Za tole KOMBUČO sem pa tudi jaz interesent ker jo iščem že nekaj časa!
Samo če je človeku prijazna :lol: :wink: .
ČAO!

OdgovorObjavljeno:13 Mar 2006, 09:49
Napisal/-a mil@n
Če bi tale kombuča kej štopala po Ljubljani ali okolici bi jo pa tudi jest pobral ( za zmerno ceno seveda ). Nudim ji odlične pogoje bivanja ter polni penzion z prvovrstno prehrano. Skratka ALL INCLUSIVE

Re: Kombuèa

OdgovorObjavljeno:13 Mar 2006, 10:01
Napisal/-a tek_v_snegu
BoštjanG napisal/-a:Ker je forum shajališèe tudi mnogih, k zdravi prehrani zavezanih ljudi :drink :lol: , bi si morda ravno tod lahko uspel izprositi KOMBUÈO (ali KOMBUŠO). Bi mi bil kdo pripravljen odstopiti, ali vsaj prodati njen podmladek?

V poduk tistim, ki pa ob kombuèi pomislijo na proizvajalca samooèišèevalnih tekaških nogavic :bum: , pa tale povezava http://www.kombu.de/slovenia.htm .


Aja mislim da bo po enih se treh ciklih dovolj mocna da ti jo odstopim
to je torej po ene 3 tednih.

Do Takrat pa ce se hoces malo uvesti pa ti lahko takoj odstopim vodno kefrijeve kristalcke...

Re: Kombuča

OdgovorObjavljeno:13 Mar 2006, 11:11
Napisal/-a mare
tek_v_snegu napisal/-a:
BoštjanG napisal/-a:Ker je forum shajališče tudi mnogih, k zdravi prehrani zavezanih ljudi :drink :lol: , bi si morda ravno tod lahko uspel izprositi KOMBUČO (ali KOMBUŠO). Bi mi bil kdo pripravljen odstopiti, ali vsaj prodati njen podmladek?

V poduk tistim, ki pa ob kombuči pomislijo na proizvajalca samoočiščevalnih tekaških nogavic :bum: , pa tale povezava http://www.kombu.de/slovenia.htm .


Aja mislim da bo po enih se treh ciklih dovolj mocna da ti jo odstopim
to je torej po ene 3 tednih.

Do Takrat pa ce se hoces malo uvesti pa ti lahko takoj odstopim vodno kefrijeve kristalcke...

Kakšne pa so kaj izkušnje po pitju tega čaja. In kakšen je okus?

OdgovorObjavljeno:13 Mar 2006, 13:26
Napisal/-a Marko M
dobiš matico tudi pri meni (brezplačno jasno), tako da ni problema.okus je podobem moštu..superca... obožujem jo.
lp marko

OdgovorObjavljeno:13 Mar 2006, 14:15
Napisal/-a žine
Hoj, lahko se jo dobi tudi pri meni. Prav tako kefirjevo kulturo...
lpŽ

OdgovorObjavljeno:13 Mar 2006, 15:44
Napisal/-a tomaz.zupancic
Marko M napisal/-a:dobiš matico tudi pri meni (brezplačno jasno), tako da ni problema.okus je podobem moštu..superca... obožujem jo.
lp marko


Če je to kot mošt, ki vino bo postalo :lol: :wink: pol pa spljoh ni probljem :lol: :wink: !
Že komaj čakam, da mi zrastejo novi bronhiji :lol: :lol: !
In mošt je vino postalo se bo pelo ha,ha.
Ma se hecam samo da je gut filing!
ČAO!

OdgovorObjavljeno:01 Apr 2006, 04:45
Napisal/-a BoštjanG
Zahvala vsem, ki ste mi jo bili pripravljeni odstopiti.

Se je pa moje navdušenje nad kombučo odtistihmal precej poleglo, saj ima tako pripravljen napitek kar občutno vsebnost alkohola (do 1.5%). :drink Ob treh priporočenih dnevno odmerjenih kozarcih je popitega kar nekaj alkohola. In če še naprej slediš priporočilom ter vztrajaš pri tej zdravi(?) navadi vsak dan,... :?

No, sem pač staromoden in ne pijem alkohola :oops:. Me pa zanima kako ostali, ki pijete kombučo občutite (če sploh) ta problem. Mene bi najbrž že kaplja alkohola vrgla iz orbite. In potem bi postal najglasnejši člen na Analizah, ščipal bi forumovke in neubrano prepeval stare partizanske pesmi. :D Khm, menda bo res bolje, da se odrečem kombuči.

OdgovorObjavljeno:01 Apr 2006, 08:42
Napisal/-a pegaz
BoštjanG napisal/-a:Mene bi najbrž že kaplja alkohola vrgla iz orbite. In potem bi postal najglasnejši člen na Analizah, ščipal bi forumovke in neubrano prepeval stare partizanske pesmi. :D Khm, menda bo res bolje, da se odrečem kombuči.

BoštjanG,

Take najbolj pogrešamo na analizah. V čem je že problem...?

Je pa tu še ena rešitev - da piješ Bambučo. ;) :P
(Pazi se klofut PRESS)

LL, Pegaz :)

OdgovorObjavljeno:09 Avg 2006, 10:44
Napisal/-a Finžgar
BoštjanG napisal/-a:Zahvala vsem, ki ste mi jo bili pripravljeni odstopiti.

Se je pa moje navdušenje nad kombučo odtistihmal precej poleglo, saj ima tako pripravljen napitek kar občutno vsebnost alkohola (do 1.5%). :drink Ob treh priporočenih dnevno odmerjenih kozarcih je popitega kar nekaj alkohola. In če še naprej slediš priporočilom ter vztrajaš pri tej zdravi(?) navadi vsak dan,... :?

No, sem pač staromoden in ne pijem alkohola :oops:. Me pa zanima kako ostali, ki pijete kombučo občutite (če sploh) ta problem. Mene bi najbrž že kaplja alkohola vrgla iz orbite. In potem bi postal najglasnejši člen na Analizah, ščipal bi forumovke in neubrano prepeval stare partizanske pesmi. :D Khm, menda bo res bolje, da se odrečem kombuči.


Ne vem sicer kaj je najbolj pravilno, ampak pri nas pijejo kombučo z zelenim čajem, tko da ni nobenga alkohola not. :)

OdgovorObjavljeno:20 Jan 2008, 22:31
Napisal/-a RoKo
Recept za pripravo v Odprti kuhinji, današnja priloga "Nedela".

OdgovorObjavljeno:21 Jan 2008, 10:02
Napisal/-a šibica
Živjo! Sedaj pa tudi mene zanima kaj je s tem alkoholom, ker tudi v reviji Kuhna piše, da vsebuje alkohol.
LP

OdgovorObjavljeno:22 Feb 2009, 14:01
Napisal/-a baron
Članek o kombuči, navedeno tudi kako je z alkoholom

http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=1699

navajam:

"V približno desetih dneh mikroorganizmi predelajo sladkor in sestavine pravega čaja prek alkohola v glukonsko, glukuronsko, ocetno in druge kisline ter številne druge sestavine, ki v telesu delujejo predvsem razstrupljevalno. Vsebuje tudi kofein iz čaja, ki med fermentacijo ostane pretežno nespremenjen. Prezgodaj pretočena kombuča vsebuje približno odstotek alkohola, sicer pa manj, vendar v vsakem primeru do nekaj desetink odstotka."