Stran 1 od 1

KULTURNI TEKAČI ALI KAJ JE ZANIMIVEGA

OdgovorObjavljeno:01 Jul 2004, 21:47
Napisal/-a Staša
V teh dneh (1.7. - 4.7) se po ljubljanskih ulicah odvija (meni najljubši) ljubljanski festival uličnega gledališča. Verjetno vas festivalček veliko pozna, za tiste, ki ga ne poznate, pa kratek opis:
po različnih vogalih, mostovih in parkih v Ljubljani ulični performerji prikazuje brezplačno svoje umetnije, od pravih performansov v stilu požiranja ognja, akrobatskih nesmislov :? :P , lutk za najmlajše, navadnih iger, impro lige... in še mnogo.

Tole je povezava do spletne strani, dobro pa je dobiti še programček, kjer približno piše, kaj je kje (vsebina).
http://www.anadesetnica.org/

Predstave so kratke, dogaja pa se čez cel dan. Če je lepo vreme, je dobro prinesti kakšno podlago za sedet. Skratka, luštna stvar, priporočam.

Aja, vse je brezplačno, vendar umetniki na koncu pridejo s klobukom. Zaslužijo si kakšnega stotaka ali dva (dobro je imeti pripravljen drobiž, koliko komu namenite).

Se vidimo? Vabljeni! :P

OdgovorObjavljeno:02 Jul 2004, 13:27
Napisal/-a jeny
Zdravo,
Nova na forumu, a že nekaj mesecev pridno prebiram razne teme.
Tole povabilo na ogled predstav pouličnih gledališč podpiram in priporočam. Tako tisti z nasledstvom kot tisti, še sami, ali spet sami, se boste imenitno zabavali in nasmejali prisrčnim pouličnim artistom, ki zelo duhovito iz z veliko mero znanja zabavajo staro im mlado
lpj

Re: KULTURNI TEKAČI: ANA DESETNICA

OdgovorObjavljeno:03 Jul 2004, 09:22
Napisal/-a vidkul
Staša napisal/-a:V teh dneh (1.7. - 4.7) se po ljubljanskih ulicah odvija (meni najljubši) ljubljanski festival uličnega gledališča. :P


Staša nisi edina, ki ti je ta festival najljubši :D


lp Vid

OdgovorObjavljeno:13 Sep 2004, 19:57
Napisal/-a Staša
Sem malo spremenila naslov, da ne odpiram nove teme...

Včeraj sem si v kinu Dvor (na Kolodvorski) ogledala TROJČICE Z BELLVILLA. Animiran film, zelo poseben, brez dialogov oz. le ti zgolj kot zvočna kulisa, ampak MOČNO PRIPOROČAM!!! Me je malce skrbelo - so kritike tako dobre (ena je tudi v tem Poletu), pa da ne bi pričakovala preveč...

Minilo je, kot bi mignil, tudi sogledalci so bili navdušeni (ja, ne sam sogledalke:)).
Zgodba je o enem fantičku, ki trenira za Tour de France, mal parodija na to, mal na Francoze, mal na Američane, ampak vsega ravno prav. Tko, no, tudi mal se lahko sami najdemo notri (trening, pa poškodbe, pa to... )

Zelo zelo priporočam!!!!!!!!!!!!


http://www.kinodvor.si/

OdgovorObjavljeno:17 Sep 2004, 11:26
Napisal/-a Andrejc
Staša napisal/-a:Včeraj sem si v kinu Dvor (na Kolodvorski) ogledala TROJČICE Z BELLVILLA. Animiran film, zelo poseben, brez dialogov oz. le ti zgolj kot zvočna kulisa, ampak MOČNO PRIPOROČAM!!! ... Minilo je, kot bi mignil, tudi sogledalci so bili navdušeni (ja, ne sam sogledalke:)).
Zgodba je o enem fantičku, ki trenira za Tour de France, mal parodija na to, mal na Francoze, mal na Američane, ampak vsega ravno prav. Tko, no, tudi mal se lahko sami najdemo notri (trening, pa poškodbe, pa to... )

Zelo zelo priporočam!!!!!!!!!!!!


Preverjeno iz prve roke (uča, ušesa, naprave za smejanje - gobca?!). Hvala Staša. :beer:
Saj nisem plačan za reklamo, pa naj jim bo (zastonj - čeprav sem gorenjc). Risanka je res kul. Posebno so mi bile všeč metode treninga in sproščanja mišic po treningu (nekako mi ni, da bi probal). Vse je posneto (narisano, animirano) malo drugače, kot smo navajeni iz Diznijevih risank, najboljše pa so ful izvirne fore!!!! Ne moreš, da se nebi smejal!
Se pridružujem zelo priporočilu.