Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 mojA
#20827
Razmislite o tem, kajti tisti, ki ga moti visoka štartnina ni s celim scrcem pri teku! – tole me pa žre

Se bi skoraj lahko skoraj strinjala - samo se ne. Nič več. Moram reči, da sprva sploh nisem mislila na višino startnine, ker mi je bila nepomembna. Pravzaprav bi mi lahko bila tudi danes. Letno se MORAM udeležiti vsaj 3-5 tekem, katere potrebujem za svojo dušo –točno tako kot pišeš, Milkec. Več jih ne potrebujem. To je kar se tiče mene. … Misliti pa moram na celo družino. In smo tu. Problem nastopi, ko hoče teči cela družina. V tem primeru mora biti žakeljček precej globlji. Iz ene startnine nastanejo štiri. Ali pa se zmanjša število tekem. Zato mislim na štartnino, ker zadeva sploh ni poceni. Ker smo družina, ki je rada skupaj, iščemo prireditve, kjer je možnost nastopa vseh. Pohvalila bi prireditelje Rokovega teka(škoda, ker ni tudi krajših razdalj), ker nudijo možnost družinske prijave in popusta. Upam, da se bo tega še kdo domislil. Mogoče se je že, pa ne vem. Če se je, na plan z njimi. Mimogrede, mislim, da ni zdravo preveč pohlevno požirati višanje startnin in ostalih "dajatev"-ni nujno le tekaških. Mar naj stvar pripeljemo tako daleč, da bo sodelovanje na tekmah omogočeno le priviligiranim? Konec koncev so tekme zaradi teka in ne tek zaradi tekem. Torej: mislim na štartnine in sem s celim srcem pri teku. Mogoče bi takole napisala: tekači z družinami smo kot drogiranci. Družina in tek sta naša droga – preveliko odrekanje je nevarno. Zato potrebujemo pomoč a la družinske prijave :D ali kaj podobnega, ne preveč zakompliciranega kot olimpijske kartice ipd.
 Jožko
#22314
Pozdravljeni
Povabim gospoda od novic EKSTREM,da se mi javi rad bi ga prosil za pomoc in sodelovanje pri organizaciji GORSKEGA MARATONA ŠTIRIH OBČIN.Kako pa pri nas organiziramo marato pa kdaj drugic,ce koga zanima.
Imejte se lepo Jožko
Uporabniški avatar
 tomaz ny
#22319
"Pomembno je to, ne pa tekme. Če se komu zdijo predrage štartnine, pa mu ni treba iti tja..."

Torej tisti, ki nima za šolnino, naj ne hodi v šolo, saj se lahko sam nauči vsega-iz knjig, tv...

"kajti še dobro leto nazaj se mi je zdel rekreativni tek v LJ too much in sem polmaratonce vse po vrsti občudoval. "

Sedaj pa drugi lahko občudujejo tebe :roll: , privoščiti si pa mogoče ne morejo... Kaj bi pa ti rekel, če bi bil določen na vseh tekih osebni rekord, s katerim lahko nastopiš, tvoji časi bi bili pa leta treninga daleč od nastopa...


"In to mi največ pomeni, da sem lahko zraven, cena ni pomembna,"

Tole je pa avtogol :!: Odloči se kaj ti največ pomeni: tekme ali tek po PSTju...

Vsak rad gre na tekmo, ker tam vseeno lahko spoznaš največ ljudi, mogoče celo kakšnega vzornika in pa da seveda pokaže svoje sposobnosti.


Pa glede na to, da pišeš o srcu, če imaš tako veliko srce, a si že kdaj plačal kolegu štartnino za kakšen tek, za katerega ti je rekel, da se ga ne bo udeležil, ker je štartnina previsoka :?:

Lahko je s... s polno r... :!: :shock:.
ni s celim scrcem pri teku![/quote]

Tole se nanaša na Milkecovo sporočilo s prejšnje strani.
Uporabniški avatar
 miro
#22332
Mene moti pri organizatorjih predvsem to , da potem ko pridobijo organizacijo tekme , ki šteje npr. za slovenski pokal v rekreativnih tekih , dvignejo štartnine za 100% glede na ostale primerljive teke, saj se bodo tekači , ki zbirajo pike za pokal hočeš nočeš morali udeležiti teka ,če želijo osvojiti točke.
Olimpijski komite -Šport za vse bi moral po mojem mnenju skleniti dogovor z organizatorji , o pogojih , za pridobitev organizacije teka.
To imajo lepo organizirano na dolenjskem tekaškem pokalu , kjer je določena maksimalna štartnina,ter kaj vse je potrebno pripraviti po prireditvi, vse za dobro počutje udeležencev teka.
Toliko o organizatorstvu in tekih - tudi sam imam izkušnje z organizacijo.
Lp
Miro
 Jožko
#22868
Ne morem drugače kod da se sam vkljucim v to organizatorsko debato.Sam sem eden tistihmki ze vec let sodelujem in vodim organizacijo teka iz Podbrda na Č.prst in kod idejni vodja in glavni organizator maratona stirih obcin pripravim z majhno ekipo vse do dne ko se tek izpelje.Prijatelj Dusan z sodelavko je izdelal licno zgibanko z vsemi potrebnimi podatki o razpisu.Vso papirnato vojno od prijave prireditve do zapore cest ,zdravstveno oskrbo v dolini, 40 clanov GRS za varnost v hribih,zdravnika in maserja na najtezjem delu proge,radio amaterje za kontrolo in varnost,ekipe za sedemnajst okrepcevalnic in se bi se kaj naslo.Vso skrb za prehrano tekacev in organizatorjev vseh skupaj nas je bilo letos okrog 320 vkljucno z pripravo sadne kupe pa prevzame moja zena z pet clansko ekipo.Vse okrog priprave z prijavami placevanjem startnine prakticnimi nagradami prevzameta dve hceri s svojo ekipo.Na dan teka v organizaciji sodeluje preko 150 clanov raznih drustev iz vseh stirih obcin.Tudi 35km proge je treba urediti,da tekaci na tako zahtevnem teku lahko tudi uzivajo.Do tukaj dragi organizatorji naredimo vse ZASTONJ.Edino placilo je majica in kosilo na dan teka .Minimalno placamo casomerilce in dekleta v masaznem salonnu.Na koncu smo hvalezni ce imamo toliko v kasi,da pokrijemo vse materjalne stroske,o delitvi kaksnega dobicka niti nismo nikoli pomislili.Vse stroske pokrijemo z pomocjo letos treh obcin,1/3 1/3je startnina ostalo tretino pa pa s pomocjo prijateljev in zavarovalnice.Letos pa nam je ostalo toliko,da bomo imeli za pivo ob Novem letu.TTKO VIDITE JE PRI NAS.Kolega od ekipe Novice Ekstrem sem povabil,da se mi oglasi mi smo za sodelovanje,ce se vam nezdi prevec bogu za hrbtom.Ce ne drugace pa pridite na nas maraton in se prepricajte na lastne oci ,da je res tako.
Lep pozdrav vsem Organizatorjem in seveda vsem tekacem kajti njim so namenjeni teki polemiko o zasluzkih pri organizaciji tekovpa pa raje prepustimo komu drugemu.Sam iam od tega VELIKO zadoscenje,ko vidim da so ljudje navduseni in z veseljem pridejo tudi naslednje leto.Lep pozdrav Jožko
Uporabniški avatar
 ero
#22869
Jožko, letošnji tek štirih občin mi bo večno ostal v spominu po odlični organizaciji in predvsem odnosu vseh, ki so pomagali in sodelovali pri izvedbi! upam, da boste še dolgo tako dobri in zagnani.

Miro govori o prireditvah, ki nabijejo visoko startnino glede na primerljive teke, v zameno pa ne ponudijo skoraj nič. žal je bilo takih letos kar nekaj.

Primorci imajo to lepo rešeno. določijo minimalni standard, za katerega je startnina 1500 SIT. tega se tudi vsi držijo, razen če kdo ne nudi res precej več. tak dogovor velja tudi za slovenski pokal a nekateri organizatorji se ga ne držijo. drugo leto jih pač ne bo zraven!
Uporabniški avatar
 Z*
#22883
Hkrati je tvoje poročilo, Jožko, še en dokaz za to, da so prireditve, kjer delajo tako rekoč zastonj, najpogosteje bolje organizirane, kot tiste, kjer se osebje v celoti plačuje, iz preprostega razloga, ker vi delate s srcem, za lastno zadoščenje ob zadovoljstvu udeležencev, in tako najbolje kot zmorete, "plačancem" se pa pogosto zdi, da za tako malo plačila še preveč naredijo, pa ne vložijo prav dosti truda ...
Lepo prosim, ne jemljite tega osebno, ker je posplošeno in nekoliko črno-belo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA