Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Neja
#22294
Živjo! Mene pa zanima, če sem pri 17tih letih prestara za treniranje teka? Zanima me tudi kje bi lahko trenirala, kakšni so pogoji, itd?
Uporabniški avatar
 runner
#22297
ne nisi !
Moj dedic je star 9 let in uziva v teku.
Ce uzivas pa ce si star 9 ali 99 je vseeno...

LP runner
Nazadnje spremenil runner, dne 09 Okt 2004, 21:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
#22300
Pozdrav!
Neja napisal/-a:Živjo! Mene pa zanima, če sem pri 17tih letih prestara za treniranje teka? Zanima me tudi kje bi lahko trenirala, kakšni so pogoji, itd?

:) Khm, kaj bi pa rada v teku dosegla? :twisted: :) To je prvo vprasanje na katerega si odgovori. :) Sebi. Jaz pri 17+nekaj dekad :) vem kaj lahko od sebe pricakujem v naslednjih letih. In kaksni so moji cilji. Kaksni so pa tvoji? Saj lahko samo sebi odgovoris, pa bos ze blizje temu kar te zanima. Za druge ne vem, lahko ti povem zase, da se da tek trenirat povsod, kjer je le cesta ali vsaj potka. Enkrat si s kolesom zmeris vec tras in potem pomalem kolobaris. Lahko teces tudi vedno po isti poti. (Takoj ti lahko povem, da se ti bo hitro zagrauzalo.) Ce imas v blizini kaksen stadion z atletsko stezo si pa tako zmagala. Skratka, najprej premisli kaj bi rada in potem mislim, da bos z lahkoto nasla odgovore na vprasanja, ki se ti porajajo. :) Srecno!

lp, oranzni slon

p.s.: Naj ti ne bo nerodno se kaj vprasat. Saj ves, beseda ni konj. :) :D
Uporabniški avatar
 tomaz ny
#22302
Neja napisal/-a:Živjo! Mene pa zanima, če sem pri 17tih letih prestara za treniranje teka? Zanima me tudi kje bi lahko trenirala, kakšni so pogoji, itd?


Za treniranje teka ni nikoli prepozno, pri tvojih letih pa nikakor ne kakršnekoli cilje že imaš-tudi, če bi rada tekla na stezi. Jaz sem začel trenirati lani, star pa bom 24, decembra. A si mogoče gledala Heleno Javornik, kako je odtekla 10km na Olimpijskih igrah (38 let stara) - le nekaj moških je bilo letos hitrejših v Sloveniji (lahko jih prešteješ na prste ene roke). Tudi Kejžar je začel trenirati pri 23ih... Mislim, da te bodo v vsakem klubu rade volje sprejeli, kar pogumno :D. Upam, da imate v vašem kraju atletski klub. Od kod pa si?
Če pa te zanima tek kot oblika rekreacije pa se itak nimaš kaj obremenjevati, lahko začneš že jutri.

pogoji,- pogoj za treniranje je le tvoja volja. :D
Pa lep tekaški pozdrav, bodoča tekačica :!:
 Neja
#22337
:D super! u bistvu na splošno rada tečem - na stadionu, v parku, povsod kjer se da. js sm mislila trenirat tko, pr kakšnem klubu, trenerju... pomožnosti v ljubljani
Uporabniški avatar
 ero
#22345
najbolje, da :arrow:
a) se popoldne odpraviš na štadion ŽAK v Šiški in vprašaš prvega tekača, ki ga srečaš, kje ima trenerja
b) vprašaš za Slavca - trenerja, ki ga vsi poznajo, mu razložiš svoje želje in vprašaš, koga ti svetuje...
c) si v knjižnici ali na internetu najdeš kakšen program treninga, eno leto treniraš po njem in ugotoviš, če je to tisto, kar počneš z veseljem in boš počela do svojega 101.rojstnega dneva...
c+d) sodeluješ na forumu, se udeležuješ skupnih tekov, hodiš na tekaške prireditve in uživaš. :lol: ...
lp
 Neja
#22351
hvala, hvala :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA