Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 dragons
#373
Matjaž dal si mi idejo za odprtje nove teme.
Da dosežemo željene rezultate pri teku so skoraj obvezni dolgi teki.Vedno pa se znajdem pred problemom ko hočem odteči daljšo razdaljo. Težko je spraviti progo ki bi vsebovala 2/3 mekejšega terena se pravi ne asfalta a da je ne bi moral dvakrat ali trikrat preteči.
Tako da na dan s svojimi skritimi progami.
Moja ponujena tekaška opcija je PST (pot spominov in tovarištva), ki je dolga 35km od tega cca 30km po pesku. Pot je označena s kilometrskim razdaljam tako da lahko spremljaš potek svojega teka.Nulta točka je pri
Grudi na Tržaški cesti, lahko pa jo začneš kjerkoli .

Zdaj pa pričakujem nove trase in s tem poživitev v treningu.

P.S - ali ta forum tvori 6 ali 38 članov!Kje ste drugi!
Uporabniški avatar
 ero
#374
hoj!

a PST ima kilometrske oznake? nisem vedel. sem pa zelo redko na njej...

in kako zgledajo?


glede publike na forumu: aktivnih piscev nas je res bolj malo a stanje se bo malce popravilo z iztekom počitnic. in še malo reklame bomo naredili...

je pa bralcev kar precej. vsekakor več kot teh slabih 40 registriranih članov. veliko je namreč anonimnih uporabnikov, ki se jim žal ne da izvesti postopka registracije. ko bom imel malce časa, bom pripravil in objavil statistiko obiska ...
Uporabniški avatar
 matjaz
#378
:D hja najbrz kilometrskih oznak marsikdo ne opazi, saj ves, ko teces in ti je na momente vazno samo preziveti, najbrz res tezko opazimo oznake.

no tisto o novih tekaskih progah, sam z druzbo velikokrat tecem v smeri fuzine_urh_podlipoglav_pance_in nazaj

fuzine_zadvor_orle_observatorij_fuzine.

stari tekaski macki pa ze leta ob nedeljah (potem ko je hladneje) tecejo_ slovan_urh_orle_observatorij_poljane_slovan

nasploh pa ima golovec toliko krasnih poti, da bi kar veliko porabil in pretyekel vse.
Uporabniški avatar
 vanja
#379
Zivjo!

Najprej bi povedala, da sem vesela, da se spet kaj dogaja na tem forumu. Jaz sem tudi ena od rednih bralk, oglasim se pa bolj poredko. Zadnji mesec visim vsak dan po nekaj ur za racunalnikom (se vedno se mucim z diplomo) in mi branje foruma vliva voljo, da ne obupam. Zdaj sem pa sploh navdusena, ker se spet zacenjajo tekme.

Jaz kar dobro poznam priblizno polovico poti okrog Ljubljane. Ze prej, ko sem zivela na Vicu, sem tekla do Dolgega mosta, pa naprej do bajerja. Sedaj pa sem skoraj vsakodnevna obiskovalka Golovca! Kilometrske oznake so table, nekje na dveh metrih visine. Ponekod je pot bolj slabo oznacena, tako da jo je dobro prej preuciti na karti (recimo v Siski, pa tam okrog Zal). Sicer pa sem s kolegi zmenjena, da septembra poskusimo preteci cel krog. Morda se lahko zdruzimo? Drugace pa vam bom porocala.

Lep pozdrav vsem!


Vanja
 dragons
#392
Pred leti dokler nismo s prijatelji začeli teči trojke smo se redno udeleževali Pohoda okoli Ljubljane 35km . Praviš da ti je neznanka pot v Šiški in mimo Žal. Pa jo poskusiva preteči skupaj na forumu. Začnimo pri 2 kontrolni točki , ki je Bife pri cvičku. Nato pot vodi skozi naselje Koseze mimo vrtca in Koseške tržnice.Prečkaš Vodnikovo cesto mimo OŠ Valentina Vodnika skozi naselje kjer je dobro označena pot prideš do Avtomontaže na Celovški cesti.Prečkaš Celovško skozi podhod in se obrneš proti Šentvidu do prvega semaforja pri obvoznici zaviješ desno in praktično obkrožiš Avtomontažo in prideš do semaforja pri Litostroju. Pot
vodi momo Litostroja, plinarne in pri Leku zaviješ levo na cesto ki te pripelje do Ljubljanskih mlekarn.Nato pot vodi do AMZS na Dunajski cesti kjer je 3 kontrolna točka .Kasneje se pot odmakne za cerkvijo pri AMZS in vodi do naselja BS. Tukaj prečkamo Vojkovo ulico in tečemo mimo Gramozne jame in Žal zavijemo levo in nadaljujemo pot po nasipu ob Žalah,mimo OŠ Jožeta Moškriča (Novih Jarš) in pridemo do najinega cilja se pravi 4 kontrolne točke od skupaj 8. Upam da je opis proge saj malo razjasnil neznanko .

Lep pozdrav!
Dragons

P.s - Morda pa bi ta septemberski tek po PST izkoristili za spoznavno srečanje forumovcev.Vredno razmisleka!!
 snela
#402
Smem vprasat, kje si dobil tocen potek PST-ja? Net, mapa? Link :)
Ali to kar streljas iz glave :lol:
 snela
#403
dragons napisal/-a:Nulta točka je pri Grudi na Tržaški cesti.

A pred semaforjem ali po semaforju :?:

Sem mislil, da je zacetek tam, ko prides pod zeleznico ven - pri klopcah :?
 Jože
#410
Hojla!

Včeraj sem prispel iz Krete- živ dolgčas, pa še teči ni možno (vsepovsod sam asfalt in gromno prometa, vročina pa da se asfalt podaja pod nogami).
Če bi morda koga zanimala 18 km dolga proga imam eno v Domžalah, je mirna, simpatična, skoraj nobenega prometa in mislim, da zanimiva, vsaj za tiste, ki bi jo prvič videli. Smer; Domžale - Šumberk - Dob - Krtina - Račji vrh - Sp. brezovica - Krumperk - Domžale.
Če se komu zdi zanimivo se lahko dogovorimo za krog.

L.P. Jože
 dragons
#441
Snela !
Najprej se ti opravičujem ,ker nisem odgovarjal na tvoja vprašanja.Včeraj ponoči smo se vrnili z morja.
Prvo vprašanje je bilo kje sem dobil podatke o PST-u?Kot sem zgoraj že omenil smo s prijatelji v preteklosti prehodili progo. ( 6x).Tako da če 2 ali 3 krat obkrožiš Ljubljano obenem pa živiš v Ljubljani ni noben problem z opisom proge. Se pravi streljamo .
Na drugo vprašanje sem malo nerodno opisal začetek.Sam start je res ko prideš iz tunelčka.Ker stanujem na tem koncu Ljubljane pravimo temu delu pri Grudi.Se opravičujem.

Lep pozdrav!
Dragons
 snela
#452
Sem nasel start... 0km pise, takoj ko prides cez cesto (Vic proti tunelcku) - rahlo zbledel znak nad trafo postajo za razsvetljavo :D
Uporabniški avatar
 matjaz
#456
ne se prepirat, zmenimo se pa gremo. saj samemu je dolgcas, priporocam pa, da se zacne pri fuzinskem gradu, ker se gre potem takoj v hrib na golovec, ker ce na ta klanec naletis okoli 20-tega kilometra, je precej zoprno. no to je samo moj predlog. kaj mislite?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA