Stran 1 od 1

Prednosti vadbe v naravi

OdgovorObjavljeno:11 Nov 2016, 09:55
Napisal/-a vencelj
Tek v mestih?
O tem smo že večkrat imeli kje razpravo, moje mnenje je celo, da je v bolj onesnaženih okoljih včasih morda bolje, da sploh ne greš na tek, ker s pospešenim dihanjem zajameš še več škodljivih snovi in s tem izničiš koristnost samega teka.
Sem pa včeraj prebral zanimiv članek, ki me je spodbudil k odprtju tele teme. Žal ga na spletu nisem (še) dobil, zato sem pripravil nekaj povzetkov:
http://vencelj-sportnik.blogspot.si/201 ... aravi.html

Slika

Tek - najbolj priročna rekreacija

OdgovorObjavljeno:27 Nov 2016, 22:02
Napisal/-a vencelj
http://www.tek.si/clanek.php?id=132

Preberite članek, tule je cititan le ne odstavek:

Vadba v naravi šteje dvojno!

Tek bi bilo narobe ocenjevati le po tem, kakšne učinke ima na srce in ožilje, koliko kalorij porabimo med tekom in koliko bomo s tekom zmanjšali količino maščobnega tkiva. To je doseg fitnesa. Med tekom po gozdni jasi, poljskih poteh, parku dobimo mnogo več. Postopno postajamo uglašeni z naravo. Spet slišimo glas ptic, poigravanje vetra, opazimo umetnine narave, kar nam je bilo morda prej skrito. Zlitje z naravo nas čustveno obogati in sprosti. Še bolj kot vi sami, pa bodo to občutili vaši bližnji.

Tek v mrazu?

OdgovorObjavljeno:21 Dec 2016, 21:42
Napisal/-a vencelj

Re: Prednosti vadbe v naravi

OdgovorObjavljeno:21 Dec 2016, 23:28
Napisal/-a Asparagus
Pozimi med tednom tečem vedno po temi, v glavnem tam kjer je javna razsvetljava. Z mrzlim in umazanim zrakom se ne obremenjujem preveč, mogoče ne tečem tako hitro, da bi ga intenzivno vdihovala :wink: . V fitnesu še nisem bila :oops: , sobno kolo vozim, če je res slabo vreme. Od notranjih rekreacij mi je najbolj simpatičen pilates.
Tisto o stiku z naravo med tekom drži v idealnih razmerah. V slabih razmerah (tema, megla, mraz) je pa glavno, da redno migam.

Re: Prednosti vadbe v naravi

OdgovorObjavljeno:22 Dec 2016, 06:14
Napisal/-a daca10
Pozimi redno tečem, mraz ni ovira, se pač malo bolj oblečem. Med tednom tako ali tako nikoli ne 'ujamem' dnevne svetlobe, je pa vedno lažje v temo, če imaš družbo :wink: . Zadnje čase večkrat tečem že pred službo, me napolni z neko energijo, tako da dopoldne lažje prenašam fizične in včasih tudi psihične napore 8) . Vadba v notranjih prostorih mi sploh ne 'leži', mogoče tudi zato, ker imam že v službi precej fitnesa :mrgreen: , čeprav vem, da bi mi to zelo koristilo. Med vikendom pa obvezno zjutraj kakšen bližnji hribček, najraje od doma, krožno traso, je lažje potem tudi 'gospodinjska' dela opraviti :wink: .
Sam, da se miga :D uživajte!!!

Re: Tek v mrazu?

OdgovorObjavljeno:25 Dec 2016, 22:04
Napisal/-a vencelj
vencelj napisal/-a: http://vencelj-sportnik.blogspot.si/201 ... kacev.html


Kako nižje temperature vplivajo na hitrost pri teku?
http://www.tekac.si/novice/16074/kako_n ... _teku.html

Kako začeti?

OdgovorObjavljeno:02 Mar 2017, 21:31
Napisal/-a vencelj