Stran 1 od 1

Pametna ura

OdgovorObjavljeno:12 Jan 2019, 10:02
Napisal/-a Magda17
Pozdravljeni, zadnje leto se pridno okvarjam z tekom, zato resno razmišljam o nakupu nove pametne ure, sedaj imam amazfit bip uro in z njo nisem zadovoljna saj mi gps ne dela pravilno oziroma čas začne teči preden najde gps zato niso točni podatki dala sem jo že dvakrat na servis in ni bolje. Ker si želim točne podatke bi si kupila novo, uporabljala bi jo za tek, kolesarjenje in hojo v hribe. Prosim vas za pomoč pri izbiri ker se ne morem sama odločit prodajalci pa mi ne znajo svetovati.
Lep pozdrav.

Re: Pametna ura

OdgovorObjavljeno:12 Jan 2019, 10:30
Napisal/-a jorgamesh
Koliko denarja in ali je velikost pomembna? Za omenjeno uporabo je bolj priporočljiva klasična športna ura, kot pametna ura.

Re: Pametna ura

OdgovorObjavljeno:12 Jan 2019, 15:01
Napisal/-a Magda17
[quote="jorgamesh"]Koliko denarja in ali je velikost pomembna? Za omenjeno uporabo je bolj priporočljiva klasična športna ura, kot pametna ura.[/quote]

Kakšna je razlika cena okoli 200 €

Re: Pametna ura

OdgovorObjavljeno:13 Jan 2019, 08:55
Napisal/-a Urška89
Jaz imam Garmin Forerunner 35 in spada v ta cenovni okvir. Sem zadovoljna, nimam težav, zadovolji moje zahteve. :)

Re: Pametna ura

OdgovorObjavljeno:13 Jan 2019, 11:05
Napisal/-a jorgamesh
Športna ura je bolj usmerjena v športne dejavnosti, ima ponavadi štiri ali pet fizičnih gumbov, ki so boj priročni med dejavnostjo, kot zaslon na dotik in ima tudi napredno spletno/mobilno aplikacijo, kjer lahko v podrobnosti analiziraš treninge. To so povečini ure klasičnih proizvajalcev, kot so Polar, Garmin, Tomtom ali Suunto.

"Pametna" ura je pa bolj usmerjena v povezljivost s telefonom, poslušanje glasbe, fitness... Teh ur pa imaš na voljo nešteto modelov.

Za tvoje dejavnosti in žensko zapestje bo čisto dovolj nek osnoven športni model, kot je zgoraj omenjen Garmin F35, ali mogoče kakšen Polar M200 ali M430. Prednost Garminov je tudi, da imajo vmesnik v slovenskem jeziku, če ti je to pomembno.

Če hočeš najnovejši model, priporočam Polar Vantage M, ki pa je že okrog 250 EUR in ura ima vse, kar rabiš plus odlično spletno aplikacijo in zagotovljene posodobitve za najmanj leto ali dve.

Vzemi pa v račun, da vse ure s merilcem utripa na zapestju niso tako natančne glede srčnega utripa, kot tiste s prsnim pasom. Še posebej v mrazu in neenakomernem tempu teka. Lahko pa pri vseh teh modelih ur dodatno nabaviš prsni merilec in potem po potrebi uporabljaš tistega na zapestju ali naprsnega.
Priporočam ti obisk kakšne bolj specializirane trgovine, ki ima na zalogi modele vseh glavnih proizvajalcev športnih ur in tam sprobaš več modelov. Recimo Extremevital in AGP Pro Sport imata precej dobro izbiro in solidne svetovalce.

Re: Pametna ura

OdgovorObjavljeno:13 Jan 2019, 12:16
Napisal/-a Magda17
Nekako se nagibam garmin 235, vendar nisem prepričana če ima funkcijo za hojo v hribe...

Re: Pametna ura

OdgovorObjavljeno:13 Jan 2019, 16:50
Napisal/-a jorgamesh
Garmin F235 je odlična ura. Gre predvsem za tekaški model, zato ima najverjetneje zelo malo profilov za ostale dejavnosti. Podpira pa Garminovo platformo Connect IQ tako, da lahko verjetno tam najdeš kakšen app za hribolazništvo.

https://apps.garmin.com/en-US/devices/f ... er235/apps

Osebno jo sicer ne bi kupil, saj gre za več kot tri leta star model v odhajanju, vendar ji nič posebnega ne manjka. Poglej za dobro ceno v tujini ali na bolhi, saj sem našel novo že za 180 EUR medtem, ko je v naših trgovinah cena še vedno precej višja.

Edina pomankljivost je, če ti je pomembna natančno izmerjenena višinska razlika. Potem moraš gledati za ure, ki imajo vgrajen barometer, saj le te kažejo bolj natančne podatke medtem, ko ti cenejši modeli merijo višino na podlagi GPS signala, kar pa je večino časa precej nenatančno, včasih tudi povsem zgrešeno.

Re: Pametna ura

OdgovorObjavljeno:14 Jan 2019, 12:35
Napisal/-a spela*
A pametna ura s funkcijo za v hribe gre kar sama v hribe?

Re: Pametna ura

OdgovorObjavljeno:17 Apr 2019, 09:15
Napisal/-a mazerunner
Ima kdo tole pametno urohttps://vigoshop.si/izdelek/vigo-pametna-ura-premium-elegant/? Ne mislim je uporabljati za tek, predvsem za čekiranje klicev, smsov in obvestil? Za ta denar ne pričakujem veliko, vstopni model, vseeno pa me zanima če jo kdo ima in lahko kaj pove o njej?