Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 boogle
#366391
Hej,

okoli sebe imam precej razgiban teren oz sem sam na sredi hriba doma. Imam 5k traso za rekreacijo in na tej trasi se ne morem izognit 170m višinske razlike v kosu (1 klanec).

To traso na ravnih odsekih pretečem, navkreber tudi delno ali pa hitro hodim, navzdol pa le hodim. Spusta z hojo je za 10 min in se takrat kar ohladim, potem pa naprej spet tek.

Tek navzdol mi je zelo neprijeten zato iščem ideje za vadbo med hojo navzdol, kako ostati ogret teh 10 minut.

Hvala in lp! :clap:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#366395
Hojo navzdol spremeni v simulacijo teka, dolžina koraka naj bo samo za dolžino stopala, ali celo manj, povečaj hitrost korakov, pri tem imej rahlo pokrčena kolena, da delaš s stegni, poizkušaj stopat na prste, sočasno stisni trebušne mišice in jih drži zategnjene. Tako ti bo 10 minut minilo kot blisk, pa še vroče ti bo :-)
Uporabniški avatar
 vencelj
#366399
Tudi teka navzdol se lahko naučiš, potem postane celo prijeten, dovolj uživaški in adrenalinski, da začutiš potrebo po ŠE.
Upoštevati pa moraš, da tek navzdol predstavlja največji problem za kolena in pa hrbet, zato moraš te predele okrepiti in natrenirati tehniko za čim manjšo obremenitev.
Trening gorskega teka, pod t.7 nekaj o spustih.
https://gorski-teki.si/artikal_Trening-gorskega-teka

Ali pa tale članek:
https://www.tekac.si/novica/izboljsajte ... ka-navzdol


LP, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA