Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 daca10
#367558
https://julian-alps.com/mobile/sl/tour/ ... /34541732/

S prijateljico Tjašo sva pretekli in prehodili etapno pohodniško pot okrog Julijskih Alp, imenovano Juliana trail. Letos v okviru aktivnega dopusta :juhuhu: :lauf: , ker poteka praktično mimo najinih domov, in ker se takega izziva prej še nobena ni lotila. Hoteli sva tudi kaj novega videti, zato nisva hoteli 'podirati rekordov', plan je bil 5 dni, to nama je tudi uspelo. :laola
V soboto, 25.7. sva štartali ob 6h v Kranjski Gori, eno uro prej je še deževalo :) , vse je bilo še mokro, kasneje se je zjasnilo. Na Lipcah pri Tjaši doma je bil prvi daljši postanek, preoblekli sva mokre cunje in superge zamenjali za suhe, kava in mamina pita sta nama dali energijo za nadaljno pot po že žgočem soncu skozi Kašarijo na Sankaško kočo in Sv. Petra do Begunj in vse do Šobca, kjer sva zakljućili prvi dan po 67-ih kilometrih. Prespali v Lescah pri prijatelju, v prelepem jutru nadaljevali iz Šobca do Bleda, Gorij, preko Pokljuke, kjer sva si na Goreljku privoščili žgance s kislim mlekom, pa naprej do Stare Fužine z osvežitvijo v Boh. jezeru. Čakal naju je še zadnji del do Boh. Bistrice, 2.dan sva po 61km zakjučili pri znanki v Nemškem rovtu.
3.dan se nama je pridružil kolega, v Podbrdu smo bili kot bi mignil :D , v trgovino po sendvič, ki smo ga zmazali na Kalarskem brdu. Rezervirano sva imeli sobo v Tolminu, čeprav je bilo po osvežitvi in pizi v Mostu na Soči, kjer je kolega šel na vlak, kar težko noge spraviti spet v pogon. V Tolminu sva zaključili 3. dan po 52km.
Tjašine noge so bile precej načete, zato sem jo 'potejpala', potem je bilo bolje, sama sem se počutila odlično, nisem imela nobenih težav, mogoče še najbolj s tem, da sem morala umiriti svoj ego in se prilagoditi Tjašinem tempu. :mrgreen: :oops: Najin cilj je bil Log pod Mangartom, vendar se je Tjaša spopadala z večimi težavami, tudi sonce je naredilo svoje, tako da sva v Bovcu naredili enourni postanek, pojedli ocvrt krompir z radlerjem, pa še sladoled :drink . Po krajšem pregovarjanju :argue: , naj premisli o prevozu do Loga, sva se skupaj počasi odpravili naprej po meni zelo všečni gozdni poti do trdnjave Kluže mimo Koritnice, kjer sva v Joe's place hostlu po 54-ih km zaključili 4.dan in takoj odšli na zasluženo :beer: .
Čarobno jutro v Logu pod Mangartom je Tjašo napolnilo z neko novo energijo, žulje in koleno sva potejpali, sončne opekline je skrila v dolge pajkice. Vzpon na Predel skozi gozd, mimo slapov Zaročenca mi je bil res všeč. Po kavici na vrhu je sledil spust do Rabeljskega jezera, potem pa kar po cesti do Trbiža, kjer je Tjaša zmogla celo teči :clap: :cast: :lauf: . Spet sva se posladkali s sladoledom, ker naju je čakal zoprn del poti po kolesarski cesti do Rateč, skozi Zelence, pa spet po kolesarski v Kr.Goro, na cilj najinega potovanja. 5.dan sva zaključili v Jasni po 41-ih km, ker se je bilo treba spet osvežiti.
Skupaj sva premagali 274km in 8000v.m., to je bila najina zgodba, ki sva jo doživljali skupaj in vsaka zase.
#367560
Hvala Nino :) . Mogoče pa se kdaj polotim tudi 'tvojega' izziva, ki pa je zame kar precejšen zalogaj, če najdem 'sotrpina', bo v planu za naslednje leto med dopustom.
#367573
Valentina, ti sploh ne veš, kakšna faca si šele ti :laola
Tvoja vztrajnost in odločnost mi vzbujata slabo vest :oops: tale Julka naju je pa vabila že nekaj časa 8) :lauf: ...zdaj vsaj vem, da so etapne preizkušnje čisto izvedljive :D , in da se tudi s hojo daleč pride :lol: :mrgreen: .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA