Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Tjaša
#3230
Forumovci, kako prijetno vas je brati! Občutki manjvrednost se vse bolj umikajo ponosu. Hvala vam!

Zdaj pa vprašanje :?:
Ker že dlje časa brskam po tekaških koledarjih opažam, da so nekateri teki tudi bolj rekreativni. S tem ne mislim, da niso tekmovalni, le več meni podobnih se jih udeležuje.

Ali mi lahko naštejete nekaj tekaških prireditev poleg Sežane, Radencev, ljubljanskega maratona ..., kjer so proge tja do 10 km, večinoma ravninske in kjer je večja udeležba rekreativcev počasnežev? :wink:


Pozdravček,
 Odzadnjak
#3232
Pravzaprav so vsi teki rekreativni... Če se pa slabo počutiš med izrazito tekmovalnimi soudeleženci, potem beri razpise! Tam kjer NI denarnih nagrad in kjer je tudi sicer nagradni sklad bolj skromen, boš našla več tebi podobnih in manj "atletov". So pa izjeme kot je Lj ali Radenci, kjer je obojega v izobilju.
Uporabniški avatar
 Z*
#3243
Odzadnjak ti je kar prav odgovoril. Če dobro pomislim, so najmanj tekmovalni zagotovo olimpijski teki, kjer običajno niti časa ne merijo. Nekoliko "počasnejši" so krajši teki na prireditvah, kjer je osrednja prireditev dolgi tek (polmaraton ali maraton) - poleg LJ in Radencev še npr. v Ormožu (24. aprila), ob Cerkniškem (5. 6.), Mirnopeški (26. 6.), Ptujski maraton (5. 9.). Počasnejši so tudi teki za Pomurski pokal (ker je tam konkurenca šibkejša - več počasnih tekačev) ... Toda ti, Tjaša, si dovolj dobra za vsako rekreativno prireditev! Boš videla, na vsaki naslednji jih bo več za tabo. Tako to gre. :P
Uporabniški avatar
 Tjaša
#3249
Hvala za odgovore. Sem komaj zdaj spoznala, kako malo vem o tem.

Zelo bi bila vesela, če bi ob obvestilu o teku, ki ga objavite, dodali še kakšno oznako T ali R /tekmovalno/rekreativno.

Z*, res si krasna punca, brez primere. Ampak mal se bom pa to leto še šparala. Bom pa zvesto spremljala Lučkota na vsaki tekmi in FUUUUUUUUL navijala za forumovce. Boste videli. Če že tečem počasi, kričim pa zelo glasnoooooo! :wink:
Uporabniški avatar
 Z*
#3250
Hvala, Tjaša. No, navijačev (in glaaasnih navijačic) ni nikoli preveč :wink: , a za vsak slučaj vseeno vedno vzemi s seboj svoje lepe, nove (pravkar krščene) tekaške copate, da ne boš, če te slučajno zasrbijo podplatki, bosa dirjala naokrog. Če se boš na tekmah zelo drla nanj, se bo Lučko gotovo počutil kot doma, hehe ... :o Pa blez zamele :lol:
 Ursa
#3251
Tjaša čestitke za krst! Mene vse skupaj še čaka. Zelo rada berem tvoje poste, ki name delujejo zelo zelo spodbudno. Tudi tale tvoj krst je spodbuda. Po moje za svoj prvi "uradni" tek rabiš veliko več poguma kot kasneje za ponovitve :) Jaz svoj pogum še zbiram (in prav tako kondicijo) in upam, da se vidiva v Sežani. 9km je zame še bav bav :oops:

Tudi vse druge punce ste super (seveda tudi fantje:) :D ! Na tem forumu je res ogromno pozitivizma, ki da prav vsakemu vedet, da nikoli ni prepozno začeti in da so vsi začetki težki!

En rekreativen pozdrav vsem,

Ursa
Uporabniški avatar
 ero
#3255
hoj!

Tjaša napisal/-a:Zelo bi bila vesela, če bi ob obvestilu o teku, ki ga objavite, dodali še kakšno oznako T ali R /tekmovalno/rekreativno.


v bistvu so vsi teki, ki jih tu omenjamo, rekreativni, ker na kaka državna prvenstva v krosu res ne hodimo. hodijo pa atleti na 'naše' tekme. kar poglej prvih nekaj punc iz Bistrice - same atletinje...

torej vsi teki so rekreativni. tisti, ki na njih tečejo spredaj, se malo hitreje rekreirajo, mi zadaj pa malo počasneje in po svojih zmožnostih. pomembno je to - po svojih zmožnostih in zase! ne obremenjuj se z drugimi!

je pa še ena kategorija tekov - netekmovalni. prav tak bo naš pomladanski tek ta petek popoldne v Tivoliju. tek za druženje in prijetno urico v naravi brez prijavnine, štoparice, redarjev, ... a v prijetni družbi s pozitivno energijo :D
Uporabniški avatar
 Tjaša
#3256
Hoj, Urša,

upam, da Sežane niso nategnili z 1 km in si se samo zatipkala. Ti pa povem, da se v Sežani splača štartat tudi nam začetnikom, ker jih tam zelo veliko hodi med tekom in TI to zanseljivo zmoreš. Verjemi, računam nate in na mojcej77 (ki je te dni nekam izginila in se nič ne oglasi).

:shock: Pravkar se mi je posvetilo, da bi bile me tri odlična enakovrena trojka, kaj pravite. Maj je še daleč in še veliko se da narediti do takrat. Pa tudi če smo tri "zadnje", se še vedno bolje, kot če si sam. :wink:
Dekleti, imejta tole moje vabilo na trojke v mislih, predvsem pa Sežano!

RAČUNAM NA VAJU!
Uporabniški avatar
 milkec
#3286
Tjaša ne spremljaj Lučkota le kot gledalka, ampak ti kar lepo laufaj. Ne oziraj se na organizatorje, ampak poglej na vse druge tekače, ki ti bodo z veseljem pomagali, ne le forumovci.

Zdaj si izpolnila cilj, ki je zelo velik. Zdaj pa greš naprej. Tudi drugi cilj bo prav tako sladek. Jaz ko prelaufam kaj takega in ko razmišljam o takih stvareh kot ti, si enostavno nabijem misel: "Pa je bilo vseeno bolje, kot doma ležati".

Se vidimo v Sežani!
Uporabniški avatar
 Tjaša
#3288
Ej, Milkec, ti si mi zvezda! Saj si letos čisto zdivjal, pa še čvekaš lahko zraven. Mene pa tolažiš, da si vedno zadaj! Sram naj te bo, da me takole zavajaš.
Sem zelo ponosna nate!

Pozdravček,
 Ursa
#3291
Tjaša, vidimo se ta petek na spomladanskem teku in se potem zmenimo! Pomladanski tek, Sežana, tek trojk.... jao jao, pa res JAZ o tem razmišljam :wink: !! Upam, da pride tudi Mojcej 77.

Lp, Ursa
Uporabniški avatar
 milkec
#3300
Tjaša napisal/-a:Ej, Milkec, ti si mi zvezda! Saj si letos čisto zdivjal, pa še čvekaš lahko zraven. Mene pa tolažiš, da si vedno zadaj!


Bejž bejž, saj sem še vedno zadnji, ali med njimi. Ko pridem v cilj vse ostale forumovce že pošteno zebe in podobno! Pač sem se sprijaznil, da je tako in naj bo tako, še vedno je bolje kot jesti pohan zrezek z mastno omako v katero pomakaš kruh, po kosila pa še velik kup sladice na koncu pa gajba pira! :roll:
 Lučko
#3320
milkec napisal/-a: bolje kot jesti pohan zrezek z mastno omako


Veš milkec, en nš svetovno znan plezalc je izjavu, da brez špeha, pršuta, klobas tud na Šmarno goro neb prplezu :wink: :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA