Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 sejbo
#81017
Pozdrav še od mene,
Sebastjan,star 29 let. S tekom sem se začel ukvarjat ko sem bil star 1 leto. Pri sedmih sem odnehal zaradi šolskih obveznosti in sedaj po končanem faksu ponovno laufam. :wink: Planiram se udeležit malega maratona konec marca v Sežani, sedaj pridno nabiram kondicijo. Do sedaj pretekel največ 12 km na en mah.


Dober tek vsem
 darcy
#81022
Sem Dare iz Notranjih Goric, star 44 let, poročen.
Pred natanko 13 leti sem končal kadilsko kariero (15 let staža) in začel s "tekaško".
Redno sem začel teči oktobra 1996, tako da sem se lahko udeležil PRVEGA Ljubljanskega maratona (7 km). Od takrat sem "zasvojen" s tekom in gibanjem na zraku (kolo, hribi...).
Forum redno prebiram dva meseca, takrat so mi uspeli zagotoviti širokopasovno povezavo v svet. Teme na njem so seveda zanimive tudi za nas "veterane".

Vsem SREČNO v 2007
Uporabniški avatar
 PUHKO
#81257
Jst tečem, ker to znam. Jst tečem, da imam mir. Jst tečem, da sm hitrejši. Jst tečem, da sm po teku zmatran, ampak srečen.

:D
Uporabniški avatar
 nepot
#81555
bivši kadetski in mladinski državni reprezentant(...zaradi poškodbe prekinil kariero)....zadnja 4 leta prelaufam do 35 km na teden.Razlog?Ker brez teka ne morem živeti.Dost od mene za prvi post 8)
Uporabniški avatar
 si05400
#81566
Pozdrav še od mene,
Andrej, star 39 let/1968. S tekom sem se začel ukvarjati lani/2006.
Od srednje šole naprej se praktično nisem ukvarjal z rekreacijo.
Pri 38 sem planiral naslednjih 15 let mojega življenja in sem spoznal, da bom imel težave z zdravjem. Odstranil sem 17 kg maščobe in začel s tekom. Po pol leta sem šel na LM na 10km . Letos planiram 21km na Malem kraškem maratonu in 42km na LM.
Tečem pa zato, ker je najbolj enostavno in je na časovno enoto najbolj učinkovito.
Trenutno sem pretekel največ 21 km naenkrat.

Lep pozdrav Andrej
 bratec
#81580
Moje ime je Zvonko. Do zdaj sem v toplejših mesecih kolesaril, v hladnejših pa hribolazil in lenaril. Da bi bilo lenarjenja čim manj in ker smo si podnebje naredili takšno kot smo in je posledično tudi hladnega vremena vsako leto manj, sem se lani (2006) jeseni nekega vročega večera odločil preteči mojih prvih 6 km. Od takrat pa kar tečem, malo tudi hodim v hribe (hm, na Pohorje), vmes me je sicer podrla kratka viroza, in sem vedno bolj navdušen nad tekom - na razprodaji sem si kupil že tretje (!!) tekaške copate v tretjem mesecu tekanja.
Forum berem pa že leta in sploh ne vem, kaj sem tako dolgo čakal...

LP vsem skupaj
Uporabniški avatar
 pegaz
#81622
Dragi moji,

lepo je brati te vaše predstavitve. Na TF se družimo, si pomagamo, skupaj tekmujemo, premagujemo razdalje in sami sebe ter se učimo o sebi in svetu.

Večinoma nas žene notranja želja po premiku življenja na bolje. Vendar pazite, ko nas enkrat tek popade, nas popade do konca. Zato - vzemite svarila zares. Začnite postopoma, kilometrino podaljšujte počasi, sicer zagotovo pride poškodba. (Preverjeno iz prve roke :oops: :) )

Zdaj vam ostane samo še, da se nam pridružite na katerem od skupnih treningov. Boste videli, tek v pogovornem tempu dobi povsem novo dimenzijo!

Lep let,
vaš Nadvojvoda Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Vreme
#81691
No pa še nekaj besed o meni. Rojen leta 1962 in že pred davnimi časi okrog leta 92 sem se začel resneje rekreativno ukvarjati s tekom. Pretekel sem kar nekaj pol maratonov in tudi edini Mariborski maraton, kateri se je kasneje preselil v Ljubljano.

Že kar nekaj let pa se več aktivno ne ukvarjam ne s tekom ne kolesarjenjem, pridobil kar nekaj kilogramov in ko se je številka prevesila na trištevilčno cifro sem seveda moral ukrepati. Torej sem letos ponovno pričel teč.
Vam povem je kar muka, a iz izkušen vem, da je več ali manj vse samo v volji in glavi, ko imaš to v glavi urejeno gre naprej vse samo po sebi.

Drugače rečeno, lep pozdrav spet med vami.
Pa vidimo se letos spet na kakšnem teku, zaenkrat planiram 10 km v Radencih.
Uporabniški avatar
 Wega
#81969
Na tek se pripravljam že odkar sem shodil pa nikakor nisem našel časa. V bistvu nisem bil nikoli športnik, še v osnovni šoli so me bolj ali manj postavljali v gol in neradi jemali v svojo ekipo. Je pa res, da se nisem redil.
Seveda: v službi počasi napreduješ na vse bolj ugodno delovno mesto, avtobus zamenja avto, denarja je namreč čisto dovolj za bencin, kaj bi se z biciklom okoli vozil, prehrana je vse bolj redna in obilna, pa tudi TV programov je sedaj več kot sto, ne pa kot v dobrih starih časih dva pa pol z drugo teve mrežo vred.

Potem pa se pričnejo težavice. Saj veste: težja sapa, jutranje krehanje, špik tukaj in špik tam. Bliža se 40. leto in nekaj je potrebno nardit - ok, najprej nehamo kadit. Sorazmerno zlahka, če upoštevamo, da mi sicer nič ne gre zlahka.

Potem pa: treba bo začet migat. Kolo? Plavanje? Tenis? Nekaj je treba. Že zdavnaj mi je jasno, da je fitnes za take kot sem jaz ena sama natega. Ko ti ni več niti do obiska zastojnskega, ki ga nudi delodajalec, potem vemo kje smo. Eno samo jamranje - neki moram začet, nekaj bom začel, družinca združno zavija z očmi (ženka bolj prizanesljivo sicer ampak tamali dve pa kar naravnost v ksiht!) in ko jim prekipi Dedku Mrazu naroči, da mi prinese knjigo "tek za začetnike". Ok, najprej ne reagiram, potem pa le rečem, da jo bom vsaj prebral. Pa me kar pritegne: prva knjiga kjer ne fantazirajo preveč in so precej neposredni. Nobenih "prej" in "potem" obljub o čudežnem razodetju, celo malce se ponorčujejo iz mene, ko mi točno razložijo zakaj ne maram fitnesa: jasno, vedno sem pretiraval v goreči želji da nadoknadim zamujeno in seveda je vsa volja pošla.

Tako. Grem proti enainštiridesetem, in pričenjam s tekom. Ker vem da me bo kmalu zagrabila kriza bom pisal uspehe v spletno razpredelnico, kjer je tudi link naprej na dnevnik. Tako sem že prvi dan lahko opisal katastrofo: za prvo resnejšo odločitev sem si namreč izbral najslabši možni dan v celem letu: deževalo je, superge je premočilo in na prelepi POT-i so bile luže. Ampak kakorkoli že - prvi dan je mimo in že kar malo nestrpno čakam jutrišnji dan. Če se bo komu dalo naj vsake toliko pokuka na razpredelnico in dnevnik in če vidi neizpolnjene rubrike me lahko pride brcnit v ... saj veste kam.

Prihaja torej jutri. Upam samo, da ne bo snega...
Uporabniški avatar
 Damijan
#81973
Ojla, Wega...

Dobrodošel na forumu, dobrodošel med tekači! Z veseljem sem prebral tole
o tvoji prvi dogodivščini. In sploh, kak si se zraven spravil... Naj ti rata!
Uporabniški avatar
 Vreme
#81984
Wega super!!!!! Sam se kar dobro spominjam na svoje začetke pred davnimi leti. A glej ga zlomka ponovno sem na začetku. Se bova podpirala!!! :D
Uporabniški avatar
 june
#81986
Tudi jaz sem bolj nova na TF, čeprav se s športom tako ali drugače ukvarjam že celo življenje. Zadnje čase največ časa preživim na spinu, pa čim večkrat na Šmarni gori, zimski pohodi v hribe, pa zadnje čase ostajajo le pobožne želje :cry: . Tečem predvsem v toplejši polovici leta - kar pa bo kmalu celo leto!

Pridružujem se Damijanu - bravo Wega :laola, kar nekaj "junakov" tvojih let z enakimi problemi poznam (cigareti, pa kakšna kilca preveč, TV), samo na žalost ne zberejo toliko poguma kot ti. Le tako naprej!

lp
Uporabniški avatar
 Wega
#82001
Wega napisal/-a:Prihaja torej jutri. Upam samo, da ne bo snega...


Pa ko bi se vsaj v jezik ugriznil!...
Uporabniški avatar
 klatez
#82006
Saj boš videl - kmalu ti bo vreme v spodbudo. Jaz sem že prav pogrešal tek po snegu in ravno zadnjič sem razmišljal, kako lahko to popestri tek.

Seveda sem tudi jaz predvčerašnjim dobil svojo porcijo dežja. Pa je bilo prav fajn. Najprej sem odtekel eno krajšo razdaljo s kolegom ravno v času med dvema nevihtama. Ker mi je bilo premalo, sem šel še en dodaten krog in na polovici me je ujela takšna nevihta, da sem bil v trenutku premočen do kože. Najprej se seveda malo sekiraš, potem pa se prebudi otrok v tebi in iščeš največje luže... In nisem šel po bližnjici domov temveč sem še nekaj dodal.
Uporabniški avatar
 shash
#82307
Naj se se jaz na kratko predstavim.
Letnik: 1968
Stan: poročen
Otroci: 2 komada
Masa: enih 10 kg preveč

Torej, berem vas - ali naj rečem zdaj že NAS - kar nekaj časa. Pred leti bil še kar športnik, med drugim tudi ljubljanski prvak v skoku v daljino še v OŠ. Največja muka na treningu mi je seveda bilo ogrevanje - 2 kroga okrog štadiona. Takrat sem se spraševal kaj za vraga vleče te norce tečt več kot nekaj sto metrov. No in ker se zarečenega kruha.... Pa sem še jaz mal začel. Saj ne da bi bilo blazno težko sam kontinuirano je mal težje držat tolenekaj mesecev. Pa smo malo tekli, pa kakšen mesec nič, pa spet mal,...
Evo in me je kolega prepričal naj grem z njim na 11. LM na pol maraton. Do 15 km je še šlo potem pa malo težav ampak sladkor dela čuda in sem se le privlekel do cilja. Načrt je seveda bil egoističen itak da pod dvema urama bo pa že šlo saj sem faca - in kot je nekdo napisal na TF - bližnjic pri teku ni - rezultat seveda nad dvema urama. Komaj sem ušel burundijcu, da me ni za cel krog prehitel.
Sedaj sem seveda jezen in motiviran, da na 12 LM izboljšam rezultat. Trenutno delam okrog 130 km na mesec. Veliko pa ste pri tem prispevali tudi vi z vašimi članki. Pri marsikaterem se mi je utrip povišal in mi je dalo misliti.
Vsem skupaj hvala.
Ko pa naberem kaj vec kondicije, pa se mogoce vidimo tudi na kakšni Goladi -sem iz Fužin in mi ne bo treba daleč priti.
Torej za enkrat toliko in še enkrat dekleta, žene, fantje, možje skratka tekači TF- ja VSAKA VAM ČAST.
Lep pozdrav

shash = zajec
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA