Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Lipe
#5692
Fotr, sploh ti nisem podoben. Svaka čast
Uporabniški avatar
 Dule
#5698
Fotr napisal/-a:Tekaški forum pa je zato, da ne bi pozabili, kaj smo doživeli zaradi teka in med tekom, da izkušnje in doživetja posredujemo še drugim. Tek ni samo utrjevanje mišic, pridobivanje brzine, krajšanje časov in daljšanje razdalj, čeprav je tudi to pomembno in s tem ni nič narobe. Tek je tudi način življenja, tek je izhod iz težav ali vhod v lepote, ki si jih v resnici sploh ne zavedamo, ampak reagiramo podzavestno. Tek je iskanje lepote, ki jo ima v sebi vsak človek, a marsikdo ne more ali ne zna do nje. Tekač ki bo spoznal svojo notranjost v hudih in lepih trenutkih, ne bo nikoli nehal teči, čeprav bodo med tekom tudi dolgi odmori. Meditacija med tekom, ki sčasoma pride sama po sebi, ti odkrije notranjost in značaj, ki ga v sebi sploh nisi poznal. Ni me sram priznati, da sem se včasih med tekom zavedel, da mi tečejo solze po licih, ali da se sam sebi na glas smejim, ne da bi vedel, koliko časa ali kakšno razdaljo sem že pretekel. S tekom si je človek dolga tisočletja pomagal pri preživetju, reševal v nevarnostih in živel v sožitju z naravo. Nekaj od tega je ostalo tudi v naši podzavesti, v naši duši in v našem telesu.


Fotr kapo dol :!: :wink:

Moram pa priznati, da mi zaradi pomanjkanja časa kakšen dolg tvoj prispevek tudi uide mimo. Saj ne zameriš, kajne Fotr :) !
Uporabniški avatar
 gregorb
#5704
Fotr, res si občudovanja vreden, kapo dol! :lol:
Fotra za predsednika! :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 Tjaša
#5742
Dragi Fotr!
Verjetno bi se morala oglasiti prva, ker sem te izzvala, da napišeš kaj o sebi. Pa nisem mogla. Najprej zato, ker si takšna iskrenost ne zasluži le dveh besed, in ker sem jo kar nekaj časa premlevala.
Po pravici rečeno, je prav takšna kot sem jo pričakovala. Vedela sem, da se za iskrenim očmi in toplimi besedami ne skriva človek, ki sta se mu vse življenje cedila le med in mleko. Hotela sem spoznati osebo, ki sem jo spoštovala in imela rada prej, kot sem jo srečala in čutila sem, da jo bom po razkritju cenila še bolj.
Človek, ki niza uspehe enega za drugim, ne da bi se kdaj spotaknil in si razbil nos, ni sposoben tvoje veličine, ni sposoben vsesplošnega razumevanja, spodbujanja in vživljanja v uspehe drugih brez zavisti.
Tvoja zgodba se dotakne vseh; nekaterih v literarnem smislu, drugih globje. Predvsem pa cenim tvoj pogum, da si se razkril množici, čeprav istomislečih kar se teka tiče, a navsezadnje tujcev. Prepričana sem, da to lahko stori le človek, ki je dobil bitko s samospoštovanjem in obilo ljubezni do drugih. Ob trdem življenju že od samega začetka, je bila zate verjetno najbolj boleča izguba samospoštovanja ob uvidenju lastnih napak. Ne znam si predstavljati, kje si našel moč in energijo, da si začel ponovno zbirati kamenčke in ponovno sestavljati mozaik življenja. Občudujem tvojo klenost in samopremagovanje tvojih najbližjih, ko ste ponovno pletli gnezdo, ki je danes čvrstejše od tistih, ki se jih orkan življenja ni dotaknil. Gotovo ste v teh trenutkih spoznali vrednote, ki bodo mnogim za vedno neznane. Imel si cilje, ki si jim, čeprav z muko, sledil in jih imaš tudi danes, vsak dan znova.

Res si zmagovalec, v življenju, pa tudi teku, pa čeprav bolj v ozadju. Sledila ti bom, to sem si obljubila.Veliko misli iz tvojih prispevkov imam zasidranih v podzavesti in priplavajo na dan, ko jih potrebujem, zato prosim, nikoli ne postavi zadnje pike.

Upam, da v teh dneh po TF brska tudi kdo, ki mu bo tvoja zgodba dala vzgon za nov začetek.
Hvala ti za zaupanje,
Uporabniški avatar
 Tjaša
#5743
matjaz napisal/-a::D :D :D fotr, glede na to da si poln izkusenj, se jim ne razkri do konca. Saj ves zenske .... je pa tud res , ce ne bi blo fovsije bi bilo za vse dost. :D :D :D :D


Veš kaj, Matjaž, si pa mal žleht :evil: Forumske punce ne obožujemo samo Fotra, tudi ti si "večkrat obdelana oseba po forumskih koluarjih" :!:

Mislim, da bi bila tvoja zgodba prav tako zanimiva, a ne punce :?: Ne zahtevamo, znamo tudi prosit, foušije pa na forumu sploh ni - razen na tekmah, ko ste moški fouš puncam, ker pobirajo kolajne :D :D :D
Uporabniški avatar
 TANJAO
#5752
Res si dedc Fotr za tako izpoved je potreben pogum. Vidim da ga imaš veliko in da si zmagovalec Ti.Življenje piše vsakemu izmed nas roman, ampak mi nimamo poguma za objavo.Hvala ti, ker si upal podeliti svojo zgodbo z nami.Mi se imamo radi zaradi tega, ker smo taki kot smo in se ne sprenevedamo - sicer pa saj poznete vsi rek iz Nekateri so za vroče-
nihče ni popoln! Eni pač tečemo...Fotr ima pa ....
Vaša Tanja
Uporabniški avatar
 matjaz
#5767
Tjasˇa napisal/-a:
matjaz napisal/-a::D :D :D fotr, glede na to da si poln izkusenj, se jim ne razkri do konca. Saj ves zenske .... je pa tud res , ce ne bi blo fovsije bi bilo za vse dost. :D :D :D :D


Vesˇ kaj, Matjazˇ, si pa mal zˇleht :evil: Forumske punce ne obozˇujemo samo Fotra, tudi ti si "vecˇkrat obdelana oseba po forumskih koluarjih" :!:

Mislim, da bi bila tvoja zgodba prav tako zanimiva, a ne punce :?: Ne zahtevamo, znamo tudi prosit, fousˇije pa na forumu sploh ni - razen na tekmah, ko ste mosˇki fousˇ puncam, ker pobirajo kolajne :D :D :D


:D :D :D Madona zdaj sem pa v dilemi....kot sem ze napisal, imava s fotrom precej podobno izkusnjo. Vceraj sva to predebatirala po telefonu. Zleht pa nisem, zivim pa ze celo zivljenje z zenskami, se pes je psicka, tako da mi humor na temo zensk vedno pase...sicer pa ce poznas moj strip v casopisu, bos videla da bi bil svetr brez zensk, in heca na njihov racun mrtev. Bom pa se enkrat rekel, takih kot je Fotr ze dolgo ne delajo vec. :D :D :D
Uporabniški avatar
 Fotr
#5780
Pravkar sem v Oni prebral intervju z Marjanom Ivanušo, zdravnikom in pisateljem, ki je izdal knjigo Kako sem preplaval Kamnito reko. Name je napravil velik vtis in že v intervjuju je nekaj modrosti, ki izboljšajo kvaliteto življenja, če jim poskušaš slediti. Na primer tole je povedal: "...če si ne vzameš časa za druge, si ga tudi drugi ne bodo zate. Še več, če ne najdeš časa za druge, ti ga zmanjka zase...Svoj čas sem najbolje izkoristil, ko sem delil srečo z drugimi..." Ali pa: "...Sporom sem se izogibal, saj niso dokaz tvoje premoči, ampak neumnosti. Iz spora vedno prideš poražen, četudi navidezno zmagaš. Izogniti se jim pomeni pogum in ponos..." Zagotovo bom prebral knjigo Kako sem preplaval Kamnito reko Marjana Ivanuše.
Uporabniški avatar
 H2O
#5789
en čist kratek komentarček bi dodala, če smem. kratek zaradi najmanj dveh razlogov. prvi je ta, da ne stikam glave z dekleti na forumu in ne šepetam o moških :? :? še najmanj o fotru :? :? drugi je ta, da se sploh ne počutim (več) kot članica tega foruma :? :? , ker me preklemano zdravje pušča na cedilu in vam sploh in nikakor ne morem sledit pri vaših tekaških dosežkih :? :? :? skratka, nisem za nikamor :? :?
želela pa sem se oglasiti le iz enega samega razloga. v vseh letih, kar se sprehajam po forumih, tako slovenskih kot ameriških, nisem na nobenem od domačih zasledila niti trohice toliko iskrenosti in predvsem poguma, da se nekdo razkrije in razgali pred neznanci. nekaj tako netipičnega za slovence je v tem pisanju, da ti lahko rečem le...gotovo je prijeten občutek imeti te za prijatelja. to je najmanj kar lahko rečem.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA