uradni Poletov program vadbe v letu 2003 za začetnike in za tekače, ki so že pretekli 21 km (povzeto po magazinu :polet, avtor Beno Piškur)
Uporabniški avatar
 ero
#309
24. teden - vadba za začetnike

četrtek
ogrevanje, 12 minut lahkotnega teka. Gimnastične vaje in stopnjevani teki. 8 x 800 metrov, vmes dve minuti in pol odmora v obliki hoje ali počasnega teka. Po končanih intervalnih tekih nekaj minut počasnega teka.

petek
počitek

sobota
daljši kros, 15 km po nezahtevnem terenu. Tečemo počasi po občutku. Po krosu gimnastične vaje in vsaj pet stopnjevanih tekov.

nedelja
počitek

ponedeljek
počitek

torek
kros, 8 km po zelo razgibanem terenu. Po teku gimnastične vaje in nekaj minut izteka, lahko v obliki hoje.

sreda
počitek


24. teden - vadba za tekače, ki so že pretekli 21 km

četrtek
počitek

petek
kros, 10 km teka v hitrejšem tempu. Na koncu vsaj šest stopnjevanih tekov na razdalji 100 metrov in veliko gimnastičnih vaj.

sobota
počitek

nedelja
kros, 16 km v zmernem tempu po zelo razgibanem terenu. Po teku gimnastične vaje in vsaj šest ponovitev stopnjevanih tekov. Lahko tudi nastopimo na tekaški prireditvi.

ponedeljek
počitek

torek
kros, 12 km po nezahtevnem terenu. Tek naj bo počasen. Tecimo po občutku. Nato gimnastične vaje in 8 x 100 metrov stopnjevanih tekov.

sreda
za ogrevanje 15 minut teka. Gimnastične vaje in nekaj stopnjevanih tekov. Intervalni teki 8 x 1000 metrov. Odmori med teki so dolgi tri minute. Po intervalnih tekih nekaj minut izteka.


povzeto po :polet #25, 3. julija 2003
avtor: Beno Piškur

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA