uradni Poletov program vadbe v letu 2003 za začetnike in za tekače, ki so že pretekli 21 km (povzeto po magazinu :polet, avtor Beno Piškur)
Uporabniški avatar
 ero
#364
26. teden - vadba za začetnike

četrtek
ogrevanje 12 min lahkotnega teka. Gimnastične vaje in stopnjevalni teki 4 x 1000 m, vmes 3 min odmora v obliki hoje ali počasnega teka.

petek
počitek

sobota
daljši kros, 14 km po nezahtevnem terenu. Tečemo počasi po občutku. Po krosu naredimo gimnastične vaje in vsaj 5 stopnjevalnih tekov.

nedelja
počitek

ponedeljek
počitek

torek
kros, 8 km po zelo razgibanem terenu. Po teku naredimo gimnastične vaje in nekaj minut izteka, ki je lahko v obliki hoje.

sreda
počitek26. teden - vadba za tekače, ki so že pretekli 21 km

četrtek
počitek

petek
kros, 10 km teka. Druga polovica naj bo hitrejša. Na koncu 6 stopnjevalnih tekov na razdaliji 100 m in veliko gimnastičnih vaj.

sobota
počitek

nedelja
kros, 20 km v zmernem tempu po zelo nezahtevnem terenu. Po teku gimnastične vaje in vsaj 6 ponovitev stopnjevalnih tekov. Lahko tudi nastopimo na tekaški prireditvi (glejte koledarček rekreativnih prireditev).

ponedeljek
počitek

torek
kros, 12 km po nezahtevnem terenu. Tek naj bo počasen. Tečemo po občutku. Nato gimnastične vaje in 8 x 100 m stopnjevalnih tekov.

sreda
Za ogrevanje 15 min teka. Gimnastične vaje in nekaj stopnjevalnih tekov. Intervalni teki 6 x 1000 m. Odmori med teki so dolgi 2,5 min. Po intervalnih tekih nekaj minut izteka.


povzeto po :polet #27, 17. julij 2003
avtor: Beno Piškur

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA