Moderator: ziga

#251804
Objavljen je razpis za veliki dogodek v organizaciji Kolesarskega kluba Adria Mobil, ki bo potekal v Novem mestu z okolico, v nedeljo, 1. maja 2011 s štartom ob 10.00 uri iz Glavnega trga.

1. Program maratona
KRAJ PRIREDITVE: Glavni trg Novo mesto in širša okolica
DATUM IN ČAS: Nedelja, 1. maj 2011, START maratona ob 10.00 uri (Prireditev bo v vsakem vremenu)
IZVAJALEC: Kolesarski klub ADRIA MOBIL

2. Prijavnina za maraton
Prijavnina znaša 15€. Vsi udeleženci maratona se lahko prijavijo na dan prireditve od 8.00 do 9.45 ure na startnem prostoru.

Popusti:
- za imetnike Olimpijske kartice 20% popust
- otroci pod 14 letom starosti brezplačno (v spremstvu staršev ali polnoletne osebe)

3. Pravila maratona po dolini Krke
Na maratonu lahko sodelujejo vsi kolesarji, ki jih veseli organizirano rekreativno kolesarjenje v skupinah, in se čutijo sposobni prevoziti 35 oz. 78 km dolgo progo. Otroci, mlajši od 14 let, morajo nositi zaščitne čelade, in se smejo udeležiti maratona le v spremstvu staršev oziroma polnoletne osebe. Čelada je zelo priporočljiva tudi za vse ostale udeležence.

4. Splošni predpisi
Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni upoštevati cestno prometne predpise in navodila organizatorjev ter se po njih ravnati. Udeleženci maratona vozijo na lastno odgovornost, ter odgovarjajo za škodo povzročeno sebi ali drugim. Na maratonu je strogo prepovedano prehitevanje čelnih spremljevalnih vozil. Organizator ne jamči za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim ali tretji osebi. S svojim startom vsi kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa, ki so objavljeni na prijavnem lističu, na internetni strani kluba, ostalih medijih, ter po ozvočenju na startu. Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja, rediteljska in zdravstvena služba.

5. Trasa maratona po dolini Krke:
Oba maratona se začneta in končata na Glavnem trgu v Novem mestu.

5.a Trasa malega maratona po dolini Krke:
Maraton bo potekal na progi Novo mesto - Bršljin - Prečna - Straža - Soteska - Podturn -Dolenjske Toplice - Vavta vas - Novo mesto v dolžini 35 km.

5.b Trasa velikega maratona po dolini Krke:
Maraton bo potekal na progi Novo mesto - Bršljin - Prečna - Straža - Soteska - Podturn - Dolenjske Toplice - Vavta vas - Novo mesto – Mačkovec – Otočec – Draga - D. Maharovec – Šentjernej - Vrhpolje - Orehovica - Mokro Polje - Ratež - Novo mesto v dolžini 78 km.

6. Nagrade in obveznosti organizatorja:
Vsem udeležencem, ki bodo upoštevali splošne predpise in prispeli na cilj do 15. ure, bodo podeljene spominske medalje in reklamna darila Kolesarskega kluba ADRIA MOBIL.

Na progi bo poskrbljeno za okrepčila (Soteska – pri gradu, Maharovec – kmetija Košak), na cilju pa za malico in pijačo. Na cilju bo med vsemi prijavljenimi kolesarji izvedeno žrebanje praktičnih nagrad<.

INFORMACIJE:
Kolesarski klub ADRIA MOBIL
Topliška cesta 4
8000 Novo mesto
tel/fax: 07/ 33 80 275, http://www.adria-mobil-cycling.com ,
e-mail: andrej.filip@adria-mobil.com

Vodja maratona: Andrej Filip gsm: 041 527 109

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA