Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 pia
#224
Na gozdno pristavo Mašun (1025 m) se vzpnemo iz Pivke ali Ilirske Bistrice. Sredi snežniških gozdov je prijazen turistični kraj z gostilno, nekaj objekti in lovskim gradičem, od katerega sta ostala dva obnovljena stolpiča. Prečudovito in vredno nedeljskega izleta z družino :D . Ubremo jo lahko na Transverzalo kurirjev in vezistov, proti Snežniku ali pa po evropski pešpoti E6. Tudi tekaške proge so speljane po (večinoma neobljudenih) makadamskih gozdnih cestah. Kot pri vseh tekih Sobote, nam tudi tukaj ni bilo prihranjeno predihavanje klancev, ki so jim logično sledili tudi spusti. In tako gor-dol vseh 12 km. Višinska razlika: 163 m gor in 163 m dol. Vreme: VROČE, da bi se čevapčiči pekli brez žara - čez 30 stopinj! Štart: ob 13.30!

Zapodili smo se po progi in že po 100 m VSI zgrešili odcep :oops: , zato smo tekli po krožni progi v obratni smeri. Table s km označbami so bile zato postavljene narobe in presenetili smo fante, ki so skrbeli za okrepčevalnice, saj zadnje - za nas seveda prve, še niso uspeli postaviti. Po besedah Sabine, ki je že lani tekla na Knežaku, ji je ta, napačna smer proge, mnogo bolj ustrezala! Jaz sem bila pa prepričana, da se nas je organizator zaradi vročine usmilil in spremenil smer teka tako, da je bilo manj teka v klanec in več navzdol... Sem pač blond! :wink:

Z Erom sva prve 4 km tekla skupaj, potem me je zagrabil krč v želodec (ni prav, če jem, pa tudi ne, če ne jem) in Ero je odgalopiral naprej. Spet mi ni uspelo preteči cele proge - v hud klanec sem pač hodila in si dopovedovala, da tečem za zdravje (in zraven modrovala, da v tej vročini tak tempo že ne more biti zdrav). Prvih 6 km sem pretekla v 29. minutah, ker je bilo precej niz brdo, potem je šlo pa malce počasneje. Ero je potreboval 57:53 min, jaz pa 1:01:16. Še Suuntov profil proge in Piin srčni utrip / domnevam, da je baterija na traku Polarja v zadnjih vzdihljajih?! Prijeten tek, drugo leto gremo spet!

Slika
Slika
 metkam
#258
Če človeka ne prepriča besedilo, ga pa fotografije. Res čudovita okolica. Pozabila bom tisto o čevapčičih in vrocini in drugo leto sopihala z vami.

Letos se teka nisem mogla udeležiti, saj smo imeli izlet z vrtcem na Krnska jezera. Starši in otroci- zaljučni izlet planinskega krožka.
V soboto smo si ogledali Prisojnikovo okno, Ajdovsko deklico, izvir Soče in korita Mlinarice. Na koncu pa nas je čakalo še 2 uri hoje do koče. V kočo smo pritekli tik pred nevihto. Ja dobro, da smo v formi, saj se je ulilo, kot iz škafa. Kočo, ki so nam jo dodelili, je bila ekstra za vrtec, tako, da smo pili in peli tja do jutranjih ur. Nekateri junaki so šli zjutraj na Krn, ostali pa do čudovitega jezera. Do kosila smo bili že v dolini. Vsem priporočam tak izlet v vročih poletnih dneh, vsaj tisti del po dolini, ker te voda prijetno ohladi.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA