Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 hoja
#343869
Hajli, hajlo 24 ur Donačke tudi letos bo :D :D

Tako, kot vsako leto, tudi leto 2015 odšteva dneve in piše takšne in drugačne inventurne liste.

Zadnjo soboto, 26.12.2015, bomo tradicionalno, že četrtič, merili dolžino poti od Rudijevega doma na vrh Donačke in nazaj. Začetek ob 8. uri pri Rudijevem domu in nato po volji, želji in moči vsakega posameznika vse do nedeljske 8. ure. V domu in na vrhu bosta vpisna lista, da se ne pozabi število vzponov, 24 ur le ni tako malo, je cel dan :wink: Dogodek ima še vedno netekmovalen značaj, tekmovanje pa ni prepovedano :wink: . Koča bo odprta vso noč,
dobra volja in topla peč sta tam še od lani, tudi za pod zob se bo kaj najdlo, slednje baje letošnje :wink:.

Namen ostaja enak, za Ruth in vsem, nam dragim, ki bodo z nami v naših srcih.

Če komu manjka še kak račun ali ima neporavnane obveznosti, priložnost je pred vrati, odprite jih in vabljeni!

Helena
 Ninđa
#344218
Pozdravljeni.

V soboto smo se imeli super. Meni osebno je to najljubša 24 urna prireditev. Razloge sem že lani naštel :) Jaz sem prišel iz Poljčan in naredil nekaj krogov (mislim da pet). Helena in ostali (Franci, Maks itd.) so delali kroge do jutra.

Kmalu lahko pričakujete tudi njeno poročilo.

Se vidimo drugo leto :)

Lp, Nino
 hoja
#344381
Oj oj, ni ravno kmalu, a bolje pozno kot nikoli :wink:

Začela se je, je trajala in trajala in se tudi končala-4. izvedba 24 ur Donačke.

Za začetek nekaj ovremenskih razmerah in pogojih na progi. V soboto zjutraj v dolini -3, pri domu na Donački pa ravno toliko plusa. Čez dan nas je grelo sonce, vpisni list pri domu smo imeli kar na prostem na mizi pred domom. Ko se je sonce naveličalo naše družbe, nas je na vzhodu začela sramežljivo kukati luna. Ob migetajoči svetlobi miljone zvezdic je sramežljivost izginila in luna je sijala skoraj v popolni velikosti, lučke smo na suhem terenu uporabljali zgolj za varnejši korak, ki je postajal malce utrujen in zaspan. Po polnoči je na vrhu kar pošteno pihalo, zaradi razsušenega terena je v oči nosilo droben pesek. Razgledno sliko dneva, ki je bila več kot enkratna, je izpodrinila nočna idila. Razsvetljena mesta nekje v daljavi pod nami, vsako s svojo zgodbo in naše lučke, razmetane po pobočju Donačke. Rahlo svitanje je naznanjalo, da se nam čas počasi izteka. Nov dan se je prebujal, naša telesa pa so počasi drsela spancu naproti. Še zadnjič smo z vrha občudovali lepoto narave, vasice v dolinah, ki so se kopalev srebrni tančici mraza, hribčke, posejane okrog in okrog in v daljavi vrhove KSA...

Na štartu ob 8h nas je bilo 10 bolj ali manj rednih obiskovalcev Donačke. Povsem netekmovalni med sabo, zato pa toliko bolj sami s sabo, s svojim lanskim oz.ne vem katerim številom vzponov, časom vztrajanjai in predvsem pri meni za tekmo med lansko in letošnjo bolečino. Pri prvem vzponu smo vrh osvojilo skoraj istočasno, spust nas je malce razdrobil in potem smo nadaljevali vsak po svoje oz. s sebi primerno skupino. Dogajanje pred domom in kolone proti vrhu je po malem spominjalo na prvomajske praznike. Donačka je bila res množično obiskana, saj je na Štefanovo kar nekaj tradicionalnih pohodov PD iz bližnje in daljne okolice. Tako smo bili deležni še dodtne vzpodbude in tudi glas harmonike je narekoval tempo. Pred domom smo imeli z raznimi posladki in čajem založeno mizo. Skozi ves dan so se nam pridruževali novi in novi podporniki, na veliko veselje večina z dvema in več vzponi. Lepo je srečati vsakogar v zavedanju, da podpira to naše početje in hkrati naredi nekaj dobrega tudi zase. Prijateljski objem ali vsaj stisk roke-vse iz srca in hvaležnosti. Noč je nekoliko okrnila zasedbo, a soj lučk po strmini Donačke ni bil prekinjen.
Ko že misliš, da sam s svojimi mislimi in koraki meriš razdaljo poti proti vrhu, se od doma nepričakovano pojavita dve lučki. Radovednost požene že nekoliko utrujene noge proti vrhu in kmalu po spustu je radovednost potešena. Presenečenje! Glasu nisem znala pripisati stasa, zato z lučko romam od nog proti glavi in pred mano sta Jožica in Željko, redna udeleženca 24 ur Donačke. Pri srcu mi je toplo, tako kot je bilo njima v domači postelji, a sta jo kljub temu zapustila in v času mojega počitka, ki je sledil, skrbela za neprekinjeno rajžo. Kasneje sta dobila družbo, zbudil se je tudi Franc. Ob pol sedmih smo se skupaj zadjič odpravili na vrh. Nagrajeni smo bili s prebujajočim se jutrom in srečnim povratkom in zaključkom 4. izvedbe 24 ur Donačke, v mislih pa že leto naprej, ko se bomo zopet šli to igro.

Čestitke vsem za vsak vzpon, za izpolnitev posameznih želja po številkah, hvala za udeležbo in hvala za energijo, ki postane na takih preizkušnjah najbolj pristna.
Hvala osebju v domu za prostor in strežbo. Zaradi vsega naštetega z veseljem čakamo december 2016!
Pregled vpisnih listov je bil razveseljujoč, kar 54 nas je sodelovalo in tako dodajalo kamenčke v mozaik letošnje slike., nekaj kamenčkov pa je bilo tudi brez imena.
Posebna pohvala za vztrajnost gre našim najmlajšim , kar 8 otrok je sodelovalo, med njimi tudi naša Manja - pri desetih letih je do 22h opravila 7 vzponov :clap: :clap: :clap: . Bravo Manja, Maj, Zara, Lučka, Ajda, Saša, Vid in še en Vid :clap:

Helena Fric Križanec 23x
Franc Trafela 21x
Marjan Škvorc 17x
Maks Pukšič 16x
Peter Lovenjak 15x
Tomi Kirbiš 13x
Dejan Šumenjak 12x
Andrej Križanec 12x
Matjaž Šrimpf 8x
Manja Križanec 7x
Darko Krklec 7x
Bojan Bonjšak 5x
Marjan Galun 5x
Nino Fijačko 5x
Jožica Brezinščak 5x
Željko Brezinščak 5yx
Roman Drevenšek 5x
Tanja Žogan 4x
Jakob Kokol 4x
Marjan Krumpak 4x
Karmen Kuraj 4x
Jože Krušič 4x
Lidija Blažun 3x
Bojan Blažun 3x
Nataša Bincl 3x
Saša Krušič 3x
2X: Mateja Šešerc, Jože Gretič, LidijaJug, Meta Draškovič, Janko Križanec, Vid Trafela, Ana Trafela, Rebeka Štante, Špela Martinčič, Robi Završki, Stanko Križanec, Alja Križanec, Zara Blažun, Maj Blažun, Lučka Šrimpf, Ajda Šrimpf,
1x: Bojana Kropec, Nena Maltar, Vid Hajder, Bernarda Hajder, Dušan Hajder, Danaja Hlupič, Slavica Križanec, Sabina Križanec, Romana Pukšič, Luka Pukšič, Petar Ljudjuraj, Iva Ljudjuraj

Če sem koga spustila, narobe zapisala ali kakorkoli oškodovala :wink: , oprostite in si pišite v dobro za 2016.

Za konec nekaj čisto osebnih vtisov, bilo je lepo, po svoje neponovljivo in nepozabno, letošnja bolečina je bila poražena in nikoli več ji ni potrebno zmagati.
Še enkrat hvala vsem zgoraj naštetim in vsem tistim, ki ste z nami hodili v naših srcih in bili prisotni v naših mislih.
Naši koraki so bili namenjeni tudi vsem tistim, ki se borijo z zahrbtno boleznijo

Naj bo leto 2016 srečno za SREČO, ki nekje čaka na nas!

Lp Helena
 hoja
#352374
Ojoj,

Saj ni res, pa je!
Leto kot vsako leto leto odšteva dneve in tako Donačka že peto leto zapored vabi,
da na njenem severnem pobočju preživimo 24 ur.

V soboto, 17.12.2016, se ob 8. uri se od Rudijevega doma pod Donačko prvič zapodimo na vrh in potem znova in znova in znova..., da dočakamo nedljsko 8. uro :D .
Prireditev ostaja netekmovalnega značaja, za motivacijo in za spomine bosta v koči in na vrhu vpisna lista. Koča bo odprta vso noč, dobra volja v njej je prav tako naročena :D , za pod zob in na zob se bo gotovo kaj najdlo.
Namen pa takšen kot vsako leto do sedaj....
Priližnost za druženje ali dober trening je pred vami, odločitev je vaša, vsekakor vabljeni in dobrodošli vsi :D !

Lp Helena
 hoja
#352887
Ojoj ali bolje jojjojjoj :D

Čeprav smo že trdno v letu 2017 in so od 24ur Donačke minili že skoraj štirje tedni, je prav, da se nekaj zapiše, tako, za spomine in ja, tudi inventura mora biti.

Sobotno jutro v koči pod Donačko ni bilo čisto običajno, malo po malo se je soba polnila in kljub netekmovalnemu značaju dogodka, je bilo v zraku čutiti naelektrenost, tisto igrivo, nagajivo in predvsem pozitivno. S sabo sem prinesla
po pet vpisnih listov za na vrh in za v kočo. To bi zadostovalo za 100 vpisanih - bolje več kot premalo :D . Vsak zase in hkrati vsi za vse smo dihali in pogledovali na uro, ki je naznanila čas, da se začne nekaj, kar nas je večina željno pričakovala že skoraj leto dni. Pred kočo še nekaj slikovnega gradiva za arhiv in 17 nasmejanih in razigranih trupel se nas je prvič v strnjeni koloni podalo v pragozd Donačke. Smeha in raznih opazk, tudi zapeli smo, kot da gremo le gor in to je to. Jutro je bilo krasno, sonce je nežno božalo haloške hribčke na naši levi in razgled z vrha Donačke je bil tak, da bi se lahko dotaknili Grintovcev.
Smrekica na vrhu je bila bogato obložena z bonboni , ki so nam prišli še kako prav. Vpis in potem kot že leta poprej vsak zase po svoji želji, volji, zmožnosti, trmi... Pot je bila suha, občasno je nekje na polovici poti malo popihalo, na vrhu pa tako ali tako vedno piha, a ni bilo prehudo. Srečanja so potekala z nasmehi na ustih, vzpodbudne besede, tudi krajši postanki in par besed z udeleženci, ki so prihajali in prihajali in prihajali...V koči smo imeli skupno mizo, ki je ponujala kar nekaj za pod zob, tako na hitro in velik lonec čaja, vsak je poskrbel še sam zase in svetel del dneva se je počasi poslovil. Lučke so kot poletne kresnice poplesavale po pobočju, nekaj v skupini, v paru in tudi osamljeni primeri, čisto po želji, potrebi...Vsekakor je bila peta izvedba najmočneje osvetljena, kar se tiče števila lučk. Če so koraki postajali počasnejši in telesa že rahlo utrujena, se je razpoloženje v koči dvigovalo in nič kaj enostavno ni bilo zapustiti toplino koče in bližino druščine. Tu in tam si je kdo privoščil krajšo pavzo, malo počitka, morda tudi spanca. Nekateri so dosegli svoje cilje in se poslovili, spet drugi so prišli na novo za podporo in oporo. V noči smo opazovali decembersko osvetljena mesta in tudi smučišče na Sljemenu.
Moja pot se je zaključila po 23. krogu. Noge so postale čudno težke in toplina koče, ki jo je ob dveh zajela tišina, me ni spustila iz svojega objema.
Nekaj klepeta , malo poležavanja na klopi ob peči, škripanje vhodnih vrat, ko se je kaka osamljena duša prišla vpisat... Ob 7h me pošteno trese zima, boli me grlo in odločim se za odhod domov. Ni prav, da grem, a telo ne zdrži. Ta zvesti vztrajajo, žal brez mene... Sledil je teden angine, a to je že druga zgodba.

Ob analizi vpisnih listov mi je bilo ob vročini še dodatno toplo :D .

99 vpisanih - številka, ki mi oz. nam daje energijo in zagon za to leto, ko bomo po novem 24 ur na Donački preživeli ob najdaljših dnevih.
Skupaj smo na vrhu stali 443x, premagali 132900 v.m. in opravili 1196,1 km dolgo pot. Čestitke vsakemu posebej :clap: !
Hvala osebju v koči za posluh in potrpežljivost, hvala vsem, ki ste prišli in popestrili dogajanje, hvala za bonbone na smrekici in nenazadnje hvala tudi mojim domačim za vso podporo in razumevanje.
Se vidimo :D !
Lp Helena

24 UR DONAČKE GORE 2016
Fric Križanec Helena – 23x
Pukšič Maks – 22x
Kirbiš Tomi – 21x
Lovenjak Peter, Trafela Franc – 18x
Škvorc Marjan, Podhostnik Matjaž, Sekirnik Željko – 16x
Lesjak Davorin – 14x
Lovenjak Damir – 13x
Brezinščak Željko – 11x
Krklec Darko, Škrabl Aljaž, Šrimpf Matjaž – 10x
Škvorc Monika, Lovro, Brezinščak Jožica – 8x
Strašek Rok, Šumenjak Dejan, Čuček Marko, Kampoš Maja – 7x
Grahovar Dejan, Škvorc Klara – 6x
Pondelak Zoran, Žogan Tanja, Drevenšek Roman, Ljuljdjuraj Pero, Matzele Marijeta, Križanec Andrej – 5x
Skela Martin, Križanec Manja, Junkar Jasna, Žerak Minka, Artič Damjan, Smeh Boštjan, Zupanec Branko, Kamenšek Samo, Blažun Bojan – 4x
Krumpak Marjan, Virant Goga, Korez Jasmina, Bele Petra, Ljuljdjuraj Iva, Križanec Alja, Bincl Nataša, Pirnat Vesna – 3x
Tomanič Sebastjan, Šus Gorazd, Mikolič Metka, Tomanič Marjana, Završki Robi, Galun Marjan, Malovič Zoran, Jus Stanko, Krušič Jože, Gaberšek Aleš, Herlič Jernej, Blažun Lidija, Debelak Uroš, Debelak Aleš, Zobec Miha, Bračun Mitja, Jeličič Nenad, Čakš Stanko – 2x
Pepi, Završki Fric Maja, Gretič Jože, Bercko Luka, Bercko Miha, Miklavžič Nataša, Miklavžič Vid, Vrtnik Janja, Vrtnik Tit, Vrtnik Titan, Očko Brigita, Črnko Jožica, Fric Katja, Jugovar Sašo, Romih Miha, Zupanec Reja, Zupanec Tit, Šrimpf Ajda, Blažun Zara, Kuraj Karmen, Krušič Tjaša, Plavčak Polona, Kamenšek Nana, Kitak Tanja, Drofenik Jože, Urlep Benjamin, Urlep Peter, Šajtegel Petra, Šrimpf Lučka, Blažun Maj, Jazbec Tanja, Mlinarič Branko, Horvat Milica, Svenšek Mihaela, Vidovič Zdenka – 1x
Priponke
image1.JPG
image1.JPG (32.62 KiB) Pogledano 13210 krat
 daca10
#352890
Prav včeraj sem pomislila nate, sem hotla že vprašat, kako vam je šlo, pa si me prehitela :D
:laola čestitke Helena, res si borka, vztrajna in srčna. :clap: :cast1: :clap:
Seveda en velik bravo tudi za vse udeležence :laola
Mogoče mi pa kdaj uspe prirajžat v vaše kraje :wink:
 hoja
#352914
Oj,

hvala vsem :D .
Čeprav se res redko javim, vas preko prebiranja spremljam.

Ja, "po novem" bo 24 ur Donačke junija, tako da pridejo na vrsto tudi ljubitelji dnevne svetlobe, že zdaj se veselimo in upamo, da zdravje bo :D .
Datum bo javljen, upam pa, da se še prej kje srečamo, Slovenija je mala, Istra pa sploh ni daleč, ne po datumu in ne po kilometrih :wink: .
Živite in uživajte, pa malo tudi trenirajte :D .

Lp Helena
Uporabniški avatar
 janezs
#352928
ZDRAVO
Donačka zaradi kratke poti in dobre organizacije( koča odprta 24 h) je lahko tudi v času najkrajšega dneva. Pred leti sem se jaz, prav zaradi tega udeležil, ni pa bila to moja zadnja udeležba. Lp.
 Ninđa
#352932
hoja napisal/-a:Oj,

hvala vsem :D .
Čeprav se res redko javim, vas preko prebiranja spremljam.

Ja, "po novem" bo 24 ur Donačke junija, tako da pridejo na vrsto tudi ljubitelji dnevne svetlobe, že zdaj se veselimo in upamo, da zdravje bo :D .
Datum bo javljen, upam pa, da se še prej kje srečamo, Slovenija je mala, Istra pa sploh ni daleč, ne po datumu in ne po kilometrih :wink: .
Živite in uživajte, pa malo tudi trenirajte :D .

Lp Helena


:laola

Lp, Nino
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA