Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 miro
#341540
Kar nekaj časa, že nisem napisal poročila s prireditve. Lenoba? Mogoče?
Danes pa bom naredil izjemo, saj je bil ta tek, gorski tek z dušo.

Tek je potekal v sklopu Jeseniškega FeStell vala. Organizirali so ga mladi jeseničani - mladinski svet, verjetno združeni v MCJ.
Mladi, polni entuzijazma, so se potrudili po najboljših močeh.
Tako podrobno označene proge, še nisem doživel, čeprav moj tekaški staž ni prav kratek.
Čeprav je bilo število tekačev minimalno, je bilo veliko redarjev in usmerjevalcev na progi, vsi z velikimi nasmehi na obrazu, tudi vzpodbujali so nas prav lepo, nikjer ni bilo čutiti slabe volje - tukaj na hribu in vetru moram stati zaradi vas :D
Veseli so bili tudi vsakega tekača, ki je pritekel - prihodil v cilj, saj so razumeli, da je to zmaga samega nad seboj, saj strmina ni bila čisto nedolžna, ravnine pa skoraj nič. Paziti je bilo treba na korenine in kamenje na poti, tudi hudournik je bilo potrebno prečkati.
Na zadnji četrtini proge - na Jelen kamnu smo bili na okrepčevalnici deležni prelepih razgledov na Jesenice, vzpodbujanja usmerjevalcev, ki so s seboj pripeljali še otroke in boljše polovice, tako, da je bilo prav lepo in smo lažje nadaljevali pot.

Na cilju zopet sami "pozitivci" in okrepčevalnica - voda in čokolada. Pričakali so nas tudi nahrbtniki z najnujnejšo opremo. Organizator se je moral kar potruditi, da je vso robo dostavil na cilj.
Skratka same pohvale od mene! :D

Še tehnikalije:
Proga je dolga 5,3km z višinsko razliko 680m. Nekaj malega asfalta, malo makedama, ostalo so gozdne poti. Del proge je varovan z jeklenicami, ni pa nevarna, pogoj je le dober oprijem copat. Tudi del poti, ki je bil mogoče manj varen so letošnje leto sanirali - ne samo zaradi današnjega teka, pač pa zaradi vseh obiskovalcev, ki obiskujejo Jelenkamen.

Vsekakor vabim vse, ki uživate v naravi, da pridete naslednje leto na Jesenice in se udeležite teka teka. Sveda progo lahko tudi prehodite, tudi jaz sem jo večino.

Vsi smo prejeli še okusno malico, (tehnično) majico in spominsko medaljo. Zmagovalca v moški in ženski konkurenci pa še unikatna pokala.
Toliko za danes - drugo leto pa upam, da se vidimo na ponovitvi teka - seveda, če bo organizator še vztrajal :roll:

Sponzor teka pa je bil ENOS Jesenice.

Miro
 TONEK
#341545
Tudi jaz sem imel namen sodelovati na vaši tekmi. Žal danes teden :mrgreen: Da ni šel dan v maloro, sem si umislil Debelo peč vertikal. :?
Drugo leto pa zagotovo pridem, če se le termin ne bo zopet pokrival s kakšnim Storžičem :--(
#341548
Pridružujem se Mirovim pohvalam :laola !
Trasa teka je super...start v mestu, na Čufarjevem trgu, potem ravno prav asfalta, da se noge ogrejejo, malo makadama, kjer se že rahlo vzpenjamo, najlepši del je pa gozdni, kjer na vzponu kar konkretno zagrizemo v strmino. :juhuhu:
Danes smo se imeli res fajn, čeprav nas je bilo malo. :D Poleg majic in velike porcije okusnih testenin smo prejeli še lepe ročno izdelane glinene medalje, zmagovalca pa unikatno kovana pokala :clap: :clap: ...za vse predprijavljene za 5 evrčkov.
Naslednje leto spet!!!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA