Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#351431
Vreme pravo, temperatura idealna, opažam, da je letos večja gneča. Vedno večji priliv joggerjev , starejših in takih, ki tečejo samo, da pretečej(FB populacija, egotrip, hipsterji...). Še dobro, da so start znova postavili na Slovensko ulico.
Rezultati 12 tedenskega načrta vadbe mi dajejo upanje po novem OR na polmaratonu. Počasi sem se jih zasitil (tako velikih, kot malih). Naj bo to zadnji in najhitrejši.
Postavim se strogo pošteno v ozadje prve štartne cone in nisem prepričan, da sem na pravem mestu. FB dekline s slušalkami v ušesih, dame v zrelih letih, starejši možakarji... No ja, verjetno jih podcenjujem, sigurno so postavljeni v pravi coni.
Že na začetku - šok. Grozno prepočasen tempo kljub nekaj 10 metrov začetne oddaljenosti od startne črte in nezmožnost prehitevanja zaradi gostote tekačev, mi daje slutiti, da je OR hudo vprašljiv.
FB dekline, in tekaško nepismeni udeleženci, ki tečejo kot tanker, imajo najverjetneje skriti cilj (saj se hecam), upočasniti celoten maraton, kar jim dobro uspeva. Naslednje leto pričakujem, da se postavijo pred črnci.
Šele po drugem kilometru ujamem pravi tempo, ampak z velikim časovnim pribitkom, ki ga bo treba nadomestiti. Uh, ko bi vsaj tekli v stalnem tempu.
Žal me je na koncu zmanjkalo za nekaj sekund, tako, da je šel trud za OR v nič. No ja, saj sem v teku užival, le drobcena malenkost je manjkala, da bi bilo idealno.
Pohvale navijačem in prostovoljcem - tudi oni so junaki LM.
Glede omenjenega lapsusa vodilnih vozil, pa raje ne bi komentiral.
Odlična in zahtevna organizacija gre v nič zaradi nekaj amaterjev, ki se jim ne ljubi naštudirati trase LM.
Žal bo LM zaradi neljubega dogodka še dolga leta spremljal slab sloves, meni pa preostane še rekreativni tek po gozdnih površinah brez stresov, dokler me bo zdravje služilo.
#351436
vlade napisal/-a:Vedno večji priliv joggerjev , starejših in takih, ki tečejo samo, da pretečej(FB populacija, egotrip, hipsterji...)...
...Rezultati 12 tedenskega načrta vadbe mi dajejo upanje po novem OR na polmaratonu...
...FB dekline s slušalkami v ušesih, dame v zrelih letih, starejši možakarji... No ja, verjetno jih podcenjujem, sigurno so postavljeni v pravi coni.
Že na začetku - šok. Grozno prepočasen tempo kljub nekaj 10 metrov začetne oddaljenosti od startne črte in nezmožnost prehitevanja zaradi gostote tekačev, mi daje slutiti, da je OR hudo vprašljiv.
FB dekline, in tekaško nepismeni udeleženci, ki tečejo kot tanker, imajo najverjetneje skriti cilj (saj se hecam), upočasniti celoten maraton, kar jim dobro uspeva.

Ja no, a je treba uradnega tekmovanja za OR? :roll: Pa toliko frustracij sebi in na druge zaradi enega finega druzabnega dogodka? :argue:
Ce uzivate v teku, pustite to tudi joggerjem, egotriperjem, hipsterjem, FB bejbam in starejsim, ki jim bo uzitek se naslednji mesec razlagat kolegicam in kolegom oz. se celo zivljenje spominjat Lj polmaratona 2016...

Cestitke vam in vsem, ki ste se trudili! :laola
#351447
Jaz sem bila danes samo navijačica. :laola :laola :laola

In fotoreporterka s terena.

https://www.flickr.com/photos/83587211@ ... 2315856364

Moram pa povedat, da pokrivanje tako obsežnega terena zahteva kar precej energije. Najprej na štartu, potem na polovici maratona, kjer se polovička odcepi, potem pod Karlovškim mostom in nato še pri magistratu....v cilju mi je uspelo ujet samo še svojega moža.

Iz razloga, ki sem ga navedla (iztrošenost zaradi pretiravanja) bo moje današnje poročilo nekoliko krajše.

Iskrene čestitke vsem borcem na poti...pa če so dotolkli traso ali morda ne. Vredno je bilo poskusiti. :laola :laola :laola
#351450
Moje poročilo bo malce drugačno, ker na 'Lublancu' nisem tekla, sem pa pritekla tja :D in doživela vzdušje z druge, navijaške strani :laola
Prijavljena sem seveda bila, na 42-ko, vendar mi jo je poleti zagodel en majhen klop :? , zato so moje 'priprave' obstale. Migala sem sicer še malo, kolikor mi je zdravje dopuščalo, vendar za maraton občutno premalo :roll: . Ker sem tri že pretekla, mi je naslednji cilj ga preteči hitreje :mrgreen: .
Potem je Tjaša, sotekačica iz naše Tekaške skupine, ki je letos tudi že izpolnila svoje 'tekmovalne' načrte, saj je suvereno opravila z Ironmanom na Malorci :clap: , dobila super idejo, da na Ljubljanski maraton kar odtečeva, ker tega dogajanja pa res ne gre zamuditi. Sva rekli, da greva lepo počasi, z užitkom, pa četudi bova hodili vmes. Štartali sva v Radovljici ob 4h zjutraj, lepo počasi proti Mošnjam, kjer sva dohiteli dva glasna, opotekajoča možakarja, ki sta jo mahala iz kdovekatere 'žurke'. Proti Kranju sva se naposlušali zvokov iz temnega gozda, Tjašo je bilo kar malo strah, jaz pa sem uživala v prebujanju dneva. V Kranju prva postaja,obvezno fotkanje, pa sva kar hitro morali nadaljevati, ker naju je začelo mraziti. Naklepetali sva se za nazaj in za naprej, tempo super, brez problemov, tako da sva se ustavili šele v Medvodah. Ognjeno rdeče sonce, ki je vzšlo, naju je podžgalo z dodatno energijo, seveda so se zbudili tudi ostali in cesta je kmalu postala bolj živahna. Celo potrobil nama je kdo, mogoče za vzpodbudo ali pa si je mislil, da sva malo prismuknjeni :lol: . Na bencinskem servisu v Šentvidu sva si privoščili Kokakolo, ugotovili, da nama celo uspe priti na 'zbirno mesto' naše Tekaške skupine pri sidru, tako da sva skozi Ljubljano kar 'poleteli'.
Po slabih 50-ih kilometrih sva po dobrih petih urah končali najino tekaško potepanje, zadovoljni, veseli vseh sotekačev, se preoblekli v suhe cunje, ki nama jih je prijazno pripeljala Nuša, srečali Majo in vse ostale, ki sem jih vedno vesela in se odpravili spodbujat vse tiste, ki so še borbali na progi :laola .
Skratka, super jutro z najboljšim možnim zaključkom!
Čestitke vsem, ki ste se borili s progo in s samim sabo, vsi smo zmagovalci!!!!
#351451
Ja, Ljubljanski maraton je res nekaj posebnega. Veliko pozitivne energije, neverjetno vzdušje na in ob progi. Vesel sem, da je šlo vse po planu in da je uspešno pod streho moj 21-ti nastop na LM.

Nisem samo tekel, ampak sem, kot fotograf , naredil tudi preko 1000 posnetkov. Tule objavljam povezave na moje objavljene fotografije z LM:

- s teka na 10km: http://matjazv.phanfare.com/14376150
- z zadnjega kilometra maratonskega teka: http://matjazv.phanfare.com/14376288
- Fun tek: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210543082751515&set=pcb.10210543104712064&type=3&theater
- Sejem »Tečem« – EXPO in otvoritev Ljubljanskega maratona s testeninko Barilla: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210543460400956&set=pcb.10210543489201676&type=3&theater

Čestitke vsem, ki ste tekli in še posebej tistim, ki ste nas vzpodbujali na progi:

LP, Matjaž
Nazadnje spremenil MatjazV, dne 01 Nov 2016, 09:27, skupaj popravljeno 1 krat.
#351453
daca10 napisal/-a:Moje poročilo bo malce drugačno, ker na 'Lublancu' nisem tekla, sem pa pritekla tja :D in doživela vzdušje z druge, navijaške strani :laola

Bravo, Punci, bravo! :laola
Ma, imam pa eno vprašanje.... Ma, kej vidve pej niste zgrešile trase? :shock: Al pa šle morda celo v nasprotno smer po AC in to brez vinjete??? 8) :lol:
Mal heca, brez heca :D
#351457
Letošnja želja je bila, da bi sledil "zajčkom" za 3.00 vsaj 10 km. Uspelo mi je do 25. km, ko sem naredil prvo napako. Nisem šel na WC. Mislil sem, da so moje težave samo prehodne in sem raje nadaljeval. Na Peruzzijevi so mi za nameček noge okamenele, tempo je padel in namesto, da bi šel na 30. km na WC sem spet raje nadaljeval. Do 35. km sem trpel. Noge sem imel take kot bi mi nekdo gor obesil pol tone uteži, tiščalo me je na WC in ostali tekači so me prehitevali kot za šalo. Na okrepčevalnici sem se odločil, da grem na WC, ki so ga kot zakleto v tistem trenutku zasedli "navijači". Brez veze sem čakal, čakal in dočakal, da je bil končno prost. Za pop... Po tem sem se počutil kot prerojen in sem jaz začel prehitevati ostale, vendar sem izgubil že toliko časa, da kaj več nisem mogel nadoknaditi. Če sem se letos kaj naučil, da je bolje na WC in izgubiti tisti dve minuti kot pa da trpim.

Hvala vsem navijačem ob progi in se opravičujem vsem, ki jim nisem uspel odzdraviti nazaj, ker sem se boril s svojimi demoni.
#351458
Bilo je super,
toliko navijačev še ni bilo nikoli, na 42tki so se pa na žalost razredčili.
Letošnje majice z dolgim rokavom so krasne,
lepo prilegajoče, ravno tako majice brez rokavov, ki smo jih dobili v cilju na 42km.
Naredila sem pomemnbno napako, namreč superge sem si pretesno zavezala, motiti me je začelo nekje po 30km, potem boleti, nekaj časa sem trpela,škoda se mi je bilo ustaviti, gredo sekunde, minute... potem ni šlo več, sem se ustavla, razvezala in zavezala bolj na lahno, pa je šlo lažje in hitrje. Bom naslednjič vedela.
Lp, do naslednjič.
Arči
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA