Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#353829
Meni je bilo luštno...Mi ne pridejo več do živega ne burja ne Orleški kuclji. Oni mene, jaz njih. Organizacija, kot vedno kadar sem bil na MKM, zelo dobra. Še se vidimo.

Lp
Matjaž
#353831
Bil prvič na MKM. Nisem nič gledal proge, profila in tega, le prišel na štart in začel. Lep začetek mimo Lipice, nisem niti dojel, da smo do meje nardili že kar nekaj višincev (to videl šele potem na stravi). Po prihodu v Italijo se začne dolina, kar je bilo sicer lepo, a sem se malo bal, kako bo potem za nazaj. In dolina se kar ni hotela nehat. :D Ljudje so me prehitevali, jaz sem raje vztrajal pri svojem tempu in se šparal za klanec, ki je moral biti nekje. No, ni bil tako hud, jaz pa sem imel kljub burji dovolj energije, da sem v tistem delu prehitel vsaj 20 tekačev. Po dolgem času mi je uspel en tek, kjer sem lepo razporedil moči čez celo razdaljo in se nisem preveč zagnal na začetku.
#353837
Jaz sem tudi bil prvič - moja druga 21ka - in sem bil nemalo presenečen nad razgibano traso. Sploh v primerjavi z ljubljanskim. Ampak drugače pa super organizacija in vzdušje, pester program za otroke, tudi sama trasa dovolj zanimiva, da ti niti najmanj ni dolgčas. Zadnji kilometri vzpona in veter v prsa so vse samo še popestrili. Definitivno še pridem. Čestitke za organizacijo!
#353849
V Sežano sva s Kairosom prišla tako rekoč direktno s triatlonskih priprav v Umagu, kjer smo uživali, dobro jedli in pa veliko trenirali. Tako da sva bila na startu kar utrujena in sva začela zelo rezervirano. Sama z namenom, da mu bom zajčica za dve uri, pa se je odločil, da bo to prehitro, tako da sem malce pospešila, da sem ujela sodelavko in prvih 8 km klepetala z njo. No, potem je ona malo spustila tempo, jaz niti ne, ujela sem še enega tekaškega znanca in po kakšnem kilometru šla tudi mimo njega, v zadnjih 4 km pa mi je družbo delala redvsem burja. :D

In še povzetek: nekdo se je pred MKM pritoževal nad joto. Sama menim, da je to super izbira, posebno v takšnem precej hladnem in vetrovnem vremenu. Edino malo bolj gosta bi lahko bila. :)
#353858
Moj drugi Mali Kraški maraton. Prvič sem bil pred dvema letoma. Mentalno in posledično tudi "oblačilno" pripravljen na znano kraško burjo, o kateri takrat ni bilo niti duha, še manj sluha, posledično sem se skoraj "pregrel". Zato sem se letos skoraj preslabo oblekel za vreme, ki nas je pričakalo, predvsem na zadnjem klancu. Ampak, tako kot pred dvema letoma, tako tudi letos, je bilo fenomenalno vzdušje!! S prijateljico sva po ogrevanju predolgo čakala s selitvijo v štartne bokse, zato sva začela skorajda s samega konca. Kar pa načeloma sploh ni bilo slabo, saj je gneča na prvem kilometru ali dveh poskrbela, da začetek ni bil prehiter. :D v Lipici so nas pričakali skorajda filmski prizori, ko so nas prišli pozdravit in z nami pretečt nekaj sto metrov znani Lipicanci! kako se se važili! :D poezija gibanja!
do 15 km je tek minil skoraj prehitro! no, potem pa se je začel še tisti znani klanec, ki sem ga nekako uspel potisniti v podzavest... :roll: in za češnjo na torti je poskrbela burja, ki je poskrbela, da sem na trenutke pomislil, ali se sploh premikam, ali stojim na mestu! :--
na koncu celo osebni rekord na polovički, tako da komaj čakam Istro, da preverim, ali mi mogoče celo burja ni preveč pomagala!? :wink:
aha, da ne pozabim na navijače! super ste bili! posebej bi izpostavil skupino na italijanski strani, ki nas je z bobni pozdravila, potem samotni roker "usred ničega", ki je nabijal bobne na polno!! bravo!! in seveda vse pihalne zasedbe in številni drugi! hvala vsem za prekrasno nedeljo, se vidimo drugo leto!
#353859
ups, skorajda pozabil:
ja, jota bi mogoče res lahko bila malo bolj gosta, kar pa me je bolj zmotilo, pa je bilo dejstvo, da tokrat ni bilo lesenih žlic, ki bi potem ostale za spominek!! smrk smrk... res sem se veselil tega, gospodična, ki mi je dala joto, je obljubila, da so naslednje leto lesene žlice nazaj! :D
#353865
MKM sem se udeležil že četrtič. Prav tolikokrat sem bil tudi že na tekaškem pozdravu jeseni. Proge so mi torej poznane.

Za cilj sem imel čas okrog 1h40. Ker sa na tempo, ki ga kaže moja ura ne morem najbolj zanesti, sem pač tekel po občutku in občasno spremljal vmesne čase ob kilometrskih oznakah. Računal sem, da moram biti preteči 15 km najkasneje v 1h10. Pri oznaki 15 km mi je ura kazala 1h08. Čeprav sem imel spoštovanje do zadnjega dela sem si mislil, da bom zlahka zmogel oz. pomislil sem celo na kaj boljši čas od načrtovanega. Na koncu je bilo nekaj deset sekund več kot 1h40. Torej znotraj pričakovanega.

Ko sem gledal zapis poti na Stravi, sem videl, da sem do 15 km rabil skoraj 1h10! Iz tega sklepam, da nekaj ne štima. Ali je bila morda oznaka za 15 km nekoliko prekmalu ali pa tudi Strava kaže razdaljo narobe?

Skratka zadovoljen z rezultatom in prireditvijo kot celoto. Pohvala tudi glasbenikom in navijačem ob poti.

Sam nimam nič proti joti. Moti me le, da je vedno to edino kar se dobi. Saj zaradi mene je lahko namesto jote tudi samo rdeča pesa. Ne vem pa koliko bodo zadovoljni vsi ostali. Približno tako nekateri vidijo joto kot edino izbiro :cry: .
#353870
Evo še moje poročilo

Sežana, Kras, kraška burja, začetek tekaške sezone, ko za moja pljuča še ni prevroče ali prvega ne pozabiš nikoli. Vse to in vsakega po malem so vzrok, da mi je Mali kraški maraton preprosto všeč.
Letos sem se po krajšem tekaškem premoru ponovno postavila v startno vrsto. Tam nekje bolj proti sredini konca, brez pričakovanja v upanju, da me noge ponesejo z nasmehom v cilj. Želela sem si ne prevročega in ne vetrovnega vremena. Pobožne želje, ki mi v celoti niso bile uslišane. Pok startne pištole in srček je pričel malenkost hitreje razbijat. Čakanje in hoja in končno pričetek z nekajminutnim zamikom tudi zame. Do razcepa s tistimi, ki so zavijali desno na krajšo razdaljo je šlo malo levo in malo desno z nekaj drobljenja korakov. Nato smo ostali samo tisti, ki smo se podali na ta daljšo. Po slabih treh kilometrih ugotovim, da sem izgubila svojo družbo. Ujemam tempo, ki za polžko ni bil prehud in polžam dalje. V Lipici občudujem hrano za ušesa in dušo. Glasba pihalne godbe in lepota Lipicancev me ponovno gane. Kmalu zatem, ko Lipica postane le še bled spomin se pot prične spuščat. Na prečkanje državne meje že dolgo spominja le še tabla ob cesti. Moje noge so neverjetno spočite in brez problemov nadaljujejo pot. Ob cesti nas pozdravljajo gledalci, navijajo in nas vzpodbujajo in moja malenkost nebi bila jaz, če si ne bi vzela čas za stik rok najmlajših navijačev, ki so vztrajali ob cesti in pozdrav glasbenikom, ki so samo za nas pričarali glasbo iz svojih inštrumentov :clap: . Čutila sem, da jim veliko pomeni. Meni pa tistih nekaj sekund, ki sem jih pustila na poti nič. Še oster zavoj desno in ponovno sledi vzpon, ki pa sploh ni tako hud. Niti 50 metrov višinske razlike na 5 km. To ni nikakršen bau bau :lol: . Svojo energijo sem pravilno razporedila in lahko celo malo pospešila. Potem pa sem je pričelo. Vleklo in pihalo je z vseh strani. Tempo je kljub prizadevanjem padel, moj :argue: pogovor same s seboj pa je bil boj s tem, da le nisem prehudo popustila razmeram na progi. Nekaj časa sem iskala zavetrje med tekači a ni kaj dosti pomagalo. Tiste, ki sem jih dohitela sem pustila zadaj, tisti pa, ki so prehiteli mene so bili zame prehitri in sem ostala zadaj. Od 18 km sem se krepko borila z vetrom a verjamem, da nisem bila edina. Prav prijetna popestritev je bila glasba dolgolasega bobnarja, ki je neutrudno izvabljal glasbo iz svojih instrumentov. Ko sem bila dovolj blizu cilja in slišala glas uradnega napovedovalca sem dobila nekaj dodatne moči, ki pa jo je vzel tisti res zadnji vzpon do mostu. Kaj češ je že tako. Kljub vsemu sem v cilj prišla nasmejana. S časom še daleč od mojega najboljšega pred mnogimi leti, sem zastavljeni čas presegla in se na progi celo zabavala.
Tečem zato, ker v teku uživam, ker mi noge in razum dovoljujeta, ker sem v družbi podobno mislečih, ker......
#353883
slorunner napisal/-a:Ja, oznake so bile malce površno postavljene, nekatere so bile v 2. polovici tudi 200 m prezgodaj.


Aha, torej nisem edini, ki je to opazil.

Na spletni strani teka sicer piše takole:
"Ali bodo kilometrske oznake na progi natančno postavljene?
Seveda, oznake na progi bodo postavljene z natančnostjo ± 3m, kar pomeni, da se lahko zanesete na njih."

Komu zdaj verjeti?! :roll:

Poročilo od levinja70 je pa tako lepo napisano, da sem ga kar nekajkrat prebral . :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA