Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#355922
Ribno 6. 8. 2017 – V vročih poletnih dneh so za tek najbolj primerne zgodnje jutranje ali pozne večerne ure, lahko pa se odločite tudi za gozdne ali višjeležeče poti, kjer so temperature precej bolj prijetne. Če pa ste ljubitelj gozdnih poti in hkrati še premagovanja višine pa je pravi tek, zdaj že tradicionalni, Taležlauf.

Na 6. CONDITUS Taležlaufu se je prvo avgustovsko nedeljo zbralo 59 tekačev in tekačič in se podalo na 8,5 km razdaljo med savskim mostom v Ribnem in lovsko kočo na Taležu. Po vse prej kot lahki progi, ki sta jo letos utežili še vročina in sopara, s kar nekaj vzponi in spusti, kjer poseben pečat pusti vzpon in spust z Tolstega vrha (883 m nadmorske višine), so v dobri uri in devetnajstih minutah vsi srečno pritekli na cilj.

Najhiterši v moški konkurenci, nastopilo 41 tekačev, je bil Marjan Zupančič (HOKA One One Slovenija), njegov čas 41:38, sledila sta mu Simon Strnad (ŠD Nanos) s časom 42:44 in Franci Teraž (Acrni team), čas pa 43:30.
Pri dekletih je bilo prijavljenih 18 tekačic, pa je zmagala Petra Race (TEA KWON DO Begunje), zmagovalki se je ura ustavila pri 51:41. Na odru za zmagovalke sta ji družbo delali drugouvrščena Ana Kovačič, ciljno črto je prečakala s časom 53:40 in tretja Anja Zima (ŠD Mošnje), njen čas pa 55:32.
:laola

Rezultati so objavljeni tukaj:http://talezlauf.si/rezultati/rezultati-conditus-talezlauf-2017/
Fotogalerija iz teka je objavljena tukaj:http://talezlauf.si/galerija/talezlauf-2017/

Se vidimo naslednje leto :D :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA