Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 isomg
#364804
Oh, cmon konjiški maraton...niti ene ušive vrečke z vsaj kakimi tekaškimi nogavicami(so potrošna roba) niste mogli dati za nagrado prvim trem absolutnim na 21...brez besed sm...
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#364810
Meni je bil pa lep tekaški praznik.
Nogavic sem si nakupil, saj so potrošna roba.
Ušive vrečke niti ne bi vzel :lol:
Zmagal pa nisem.
Imeli smo srečo z vremenom. Oblačno in čudovito.
:laola
 bad_o
#364821
Če pogledam danes na 7.konjiški maraton, se ne spomnim kje sem se kot tekač kadarkoli (v 20 letni tekaški "karieri")tako čudno počutil kot včeraj v Slovenjskih Konjicah... in kot piše kolega isomg, nisem bil edini....

Trasa odlična, vreme prečudovito in tudi support na okrepčevalnicah odličen...

Glasbeni maraton v drugem krogu je na kar nekaj mestih pivsko omagal. Komentar, ki sem ga slišal: Zdaj ne navijajmo, bomo potem ko bo šla kakšna večja grupa mimo. Pa vpraša mala deklica: A za prve se ne navija?

Servis v cilju je bil hitrejši kot v lakirnici Hoče. Prideš po 21km s pulzom 200 in ti v 1m širokem in 5m dolgem koridorju prva gospa daje v roko vodo, druga banano, tretja ploščico, četrta gel... Ko sem hotel še eno banano, je bil odgovor NE in prijazen pogled... Ciljni prostor sem pretekel hitreje kot prej ko je bil to štartni prostor.

Podelitev(če se temu tako reče) medalj za dosežke v kategorijah na INFO točki, ko se počutiš kot da boš komu kaj ukradel... :lol: :lol:

Na Konjiškem maratonu niso smeli nastopiti otroci, ki so rojeni od 30.9.2004 do 31.12.2004. NIKJER!!!!!!! Baje ima taka pravila AZS, ne organizatorji :)

In ko vidiš, da je VIP šotor večji kot šotor za ostale tekače (ki je bil na pol prazen :drink ) se zaveš, da si res na "Maratonu z dušo".

... sem pa vesel za vse tekaške kolege, ki jih včeraj ni nič zmotilo in so lahko uživali v tekaškem prazniku :laola :laola :laola
 isomg
#364827
@Zdravko Ma daleč od tega, da bi laufal izključno zaradi nagrad...sam, če na večini prireditev v sloveniji (oz. še bolj po svetu) vložijo nekaj truda tudi v tej smeri, pol ne vem kaj se grejo tukaj...ok, če hočejo biti nekaj posebnega pol pač naj se grejo to, jst se bom najvrjetneje v prihodnje izogibal...sicer pa overall prireditev kot prireditev, trasa nič posebnega, organizacija noben višek (oz. da prva dva 21 absolutna m/ž zgrešita glavno podelitev...očitno slabo informiranje), pa še par stvari k je omenil bad_o in na katere nism pomislil...sicer sm bil tu že pred parimi leti in sm mel čudne občutke glede vsega in sem letos prišel še enkrat, da vidim, če sem takrat kaj zamudil...vsekakor pa nism občutil te duše katero toliko omenjajo...no kakorkoli že, sladoled je bil vrhunski pa čestitke vsem sotekačem za odlaufano...
Uporabniški avatar
 SamoTri
#364832
Tudi jaz sem se udelezil Konjiskega (pol)maratona pretekli vikend. Prvic v zivljenju.

Kakih izjemnih pohval ali kritik ne bom dajal. Zdela se mi je pac dokaj obicajna scena, lokalna prireditev pac, nic posebnega kar se tice organizacije ali trase. Iz vidika pristopnosti mi je bilo vsec, da so bila parkirisca za udelezence jasno oznacena ze na vpadnici iz avtoceste, kar je zmanjsalo stres ob prihodu. Po drugi strani pa nisem nasel prireditvenega sotora, kjer so delili kosilo - dvakrat sem sel ob prizoroscu gor in dol, in ga nisem nasel (je bil ob stranski cesti, kamor se sploh nisem ozrl). Na koncu sem sel vprasat na info tocko, kjer so mi prijazno pokazali pravo pot.

Ker sem startnino kupil v zadnjem hipu od enega izmed uporabnikov na tem forumu, sem zjutraj sel spremeniti podatke - so imeli tehnicni stant, kjer so stvari gladko uredili brez komplikacij. Torej stvari so funkcionirale, kar se seveda tudi pricakuje. Edino majcke pa nisem dobil, ker niso imelo rezerv za menjavo. No ja, sej ne da jo ravno rabim, omara je polna teh darilnih majck, ki jih nikoli nisem oblekel...

Trasa? Hja zanimivo, trasa sploh ni ravna (izmeril sem 150 m vzpona na 21 km), pa mi je kljub vsemu uspelo popraviti svoj osebni rekord, cesar sploh nisem pricakoval. Sploh pa ne na tretji zaporedni polovicki v treh vikendih (prej Bovec, KG). Zanimivo je, da sta padla tako moski in zenski rslovenski ekord v cestnem teku na 10 km, kar morda prica o tem, da je trasa vendarle bila hitra, kljub klancu (navzdol se je teklo res hitro... ampak gor pa ne ravno). Se sprasujem, ali razgibane trase res omogocajo boljsi rezultat? Kolikor vem, je Berlinski maraton najhitrejsi ravno zaradi ravninskosti...

No, malo sem bil razocaran le nad medaljo. Majhna, resnicno majhna je bila. Na vseh ostalih (pol)maratonih je obicajna velikost 7 cm polmera, tale pa je imela 3,5 cm (to pomeni 4x manjsa povrsina kot obicajno). No ja, gre lezat na kup manj lepih medalj, ne bo ravno visela skupaj z ostalimi maratonskimi na obesalniku za medalje.
Uporabniški avatar
 DemonAck
#364834
Meni se je zdela načeloma prijetna prireditev, razmeroma dobro organizirana. V drugem krogu je bilo že kar nekaj manj navijačev, kar je seveda razumljivo, verjetno pa tudi posledica tega, da mi ni "letelo" in da sem za prihod v cilj potreboval skoraj dve uri.
Trasa okej, za mene očitno skoraj preveč razgibana, v drugem krogu sem se proti Zrečam že kar mučil.
Edina stvar, ki me je motila, je bila nerodna organiziranost skupinskega ogrevanja kar na štartno-ciljni ravnini. Ta pa je bila blazno ozka, ker se je delila na pol (21km levo v drugi krog, 5,10 km desno v cilj), bili pa smo le na levi strani, kjer se je tudi startalo. Do štarta pa je vodil le ozek prehod med ograjami, kjer je takoj nastal zastoj in sem pol ogrevanja zamudil, ko sem se prebijal na štart, druge pol pa se zaradi obupne gneče nisem mogel pošteno ogreti.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA