Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 marjan
#63165
Naporen, vendar čudovit dan je za nami.
Tekma je resnično pravi preskus vzdržljivosti in trme, kajti med tekmo se človek velikokrat vpraša, kaj je komu hudega storil, da se matra kot "žival" :wink:
Vendar zmagoslavje nad samim seboj odtehta ves napor.

Poklopilo se je praktično vse. Nisem začel prehitro in to se je obrestovalo. Moči sem imel za 6 vzpono in 5 spustov. Časa je bilo dovolj še za sedmi prihod, vendar nisem imel ne moči, ne motivacije. Proga je bila v zgornjem delu resnično težka, cel kup snega, drseča, parkrat smo se znašli na riti. Boli me tudi vrat, ko sem z glavo "povohal" kališka tla. :shock:

Najbolj posrečena se mi je zdela izjava Tonija Venclja, ko je bil tudi na riti čisto v zgornjem koncu, ko mu je Ivan Šavs že bežal dol.
Čisto resno je rekel "Tole pa ni zame". Komentar je najbrž odveč. :D

Na tem mestu iskreno čestitam vsem navijačem, vsem tekmovalcem TF, še posebno pa T1 (Tonetu), ki mu je uspelo priti 7x, kar mu je bila goreča želja. Tone zaslužil si to potešenje ob vsem trudu in treningih na Kališču.

Naj na koncu še povem da je ekipa tekaški forum 1 dobila pokalček za ekipno 4 mesto. Trudili smo se Dule, Tomaž Zupančič, Simona in jaz.

Simonino poročilo pa še sledi.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
#63166
Cestitke maratoncem iz Kalisca...imeli ste prav lep dan...upam da ste kaj podrsali tudi po snegu za poslovilno...in vasi obrazi so porjaveli od pogledov proti Kosuti in Stolu...

Ja zelim vam prijetno regeneracijo in pricakujem vas sedaj na GT cez Pohorje...Moc pridobljena na Kaliscu je kot nalasc za izziv v toplini/sopari/dezju prvega junijskega weekenda da se izkusite na Pohorju.

Kalisce vedno odopria gorsko-maratonsko sezono in naj vam bo vsem uspesna in ce bo zapolnjujoca z zdravjem in notranjo mocjo za izzive 2006 ni hudega ce bo manj uspesna in bolj polna regeneracije , zdravja. notranje moci...
Uporabniški avatar
 Vlajko
#63170
Po nekaj letih navijanja sem se letos tudi sam opogumil ter prijavil na to prekrasno, edinstveno tekmo. :D Glede na to, da je to za tekmovalce z resnimi ambicijami izjemno zahtevna tekma, tako fizično kot psihično, sem se že v izhodišču odločil, da bom tekmoval zgolj po Coubertainovem načelu. Tako kot Ero, s katerim sva se malo po osmi uri dobila na mačenskem parkirišču ter se sprehodila do štartnega prostora, potem pa zložno dvakrat povzpela na Kališče. Tam sva družno s prisotnimi forumci ter ostalimi, bodrila vse glavne akterje tekme, tako v ženski kot v moški konkurenci. :laola
Iskreno čestitam prav vsem brez izjeme.:cast1:
Seveda pa vse čestitke tudi organizatorjem te prireditve, ki je bila odlično organizirana in vzorno speljana. :cast: :toast:

Po nekaj uric druženja na Kališču sva se skupaj z družino 2MUCH4ME, ki so se tako kot ničkolikokrat doslej v celotni zasedbi udeležili tekme ( :clap: ) vrnila v dolina. Kratko analizo (ena runda) smo opravili v gostilni Pri Majču, Preddvor. 8) :D


PS:
Edino, kar obžalujem, je to, da sem ob prijavi na tekmo pozabil navesti, naj se moji uspešni vzponi štejejo tudi v ekipno kvoto vzponov ekipe Tekaški forum II, saj bi bili z mojim, sicer skromnim, prispevkom (2) uvrščeni eno mesto višje. Torej, naslednje leto. :!: :wink:
Uporabniški avatar
 pegaz
#63181
Ej, carji ste!
Moj poklon!

Pegaz :)
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#63189
Nekaj je povedal že Marjan malce kasneje pa bom še jaz dodal grem sedaj mal na bicikel :lol: :wink: da si spucam dušo, ker si jo včeraj nisem popolnoma!
Pol mal več povem ko pridem nazaj!
ČAO!
Uporabniški avatar
 Lena
#63191
Čestitke vsem vam in vašim kolenom, ki so zdržala več kot en vzpon na Kališče!

Bravo Simona!

Pa pozdrav Zdravki (če slučajno bere forum).

Lp,
Lena
Uporabniški avatar
 Simon Brezovar
#63192
Res zelo lepa tekma... Pogoji so bili težki, vendar za vse enaki, kar je navsezadnje najpomembneje. Tekma me je veliko naučila, mi dala dosti novih izkušenj. Nekoliko preveč sem se zagnal na začetku, kar je tudi botrovalo že kar hudi izčrpanosti po peti rundi; a ker sem si že na samem začetku postavil za cilj, da premagam vsaj nadmorsko višino Mt.Blanca, sem se še enkrat podal v dolino in nato do vrha.

Pohvalil bi tudi prijaznost organizatorjev in pa super družbo, s katero smo se vestno pozdravljali na poti gor in dol. Kališče me bo naslednje leto spet videlo, čeprav sem ga v peti rundi kar pošteno preklel; v afektu seveda :P . Musklfibr danes zjutraj je bil nepopisen, sedaj pa je situacija že nekoliko boljša in v torek bom verjetno že sposoben za kakšen iztek.

Lep pozdrav in lahko noč :wink:
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
#63193
Zelo smo počaščeni, da smo bili udeleženci po mnenju mnogih ene od najtežjih gorskih športnih prireditev, organiziranih v Sloveniji. To je res prireditev za mazohiste, na srečo pa je organizirana tako, da je časovni limit tako postavljen, da se tudi navadni smrtniki lahko znajdemo med uvrščenimi.

Že samo zapuščanje postelje ob četrti uri zjutraj je mejilo na prvoaprilsko potegavščino :wink: , vendar smo ob prihodu na prizorišče le uvideli, da gre zares...

Kakšni so bili pogoji na progi, so opisali že predhodniki, mi smo progo premagovali v gosjem redu v pogovornem tempu, s časom se nismo obremenjevali, kajti vedeli smo, da smo fizično sigurno vsi štirje pripravljeni za dva vzpona, bali smo se le, da komu ne pade morala, da bi se potem moral mučiti, da doseže zastavljeni cilj dveh vzponov. Nalogo smo opravili skoraj brez problemov, manjšo krizo je imela le Jana na koncu drugega vzpona, vendar se je ob zmanjšanjem tempu vse srečno izšlo. Cilj je bil dosežen, vsi zadovoljni smo se prepustili gorskemu soncu in navijali za ostale tekmovalce.
Ker pa z Anžetom še nisva bila dovolj utrujena, sva se odločila še za en vzpon, kjer sta nama družbo delala Vlajko in Ero, tako da večjih problemov nisva imela, čeprav sem proti vrhu zaradi prebavnih težav malo zaostal...

Kaj smo potem počeli, je opisal že Vlajko, v TF družbi je res prijetno!!!

Seveda ne smem pozabiti pohvaliti odlične organizacije prireditve, vsega je bilo dovolj in preveč, da o prijaznosti organizatorjev sploh ne izgubljam besed...

Seveda tudi čestitke vsem za dosežene rezultate, res je rezultat na tej tekmi zmaga nad samim seboj...

LP Vilko B.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#63197
Pje čuj, dobro ste si spucali dušo.
Rezultati so odlični, slike pa prepričujejo o stanju narave.
Vsem Čestitkeee!!! Simoni pa čestiiitkeee!!!

:roll:
 marjan
#63201
Objavljam lepo pismo ene od udeleženk.

Prvič. Zadnjič?

Sončna sobota v zimsko-idiličnih planinah je najbrž prebudila neke prav posebne misli (kdo bi jim poznal vzrok) in odločila sem se – v soboto grem tudi jaz na 12 ur Kališča. Dvakrat bom pa že priplezala do vrha, ni vrag, da ne bi. Že ko sem oddala prijavnico, nisem bila več tako gotova v svojo odločitev, zato je že na poti navzdol stopil v akcijo tudi telefon z sms-i in s povabilom prijateljicam, če me bodo pri enem od obeh vzponov spremljale. Odgovori so bili obetavni – vsekakor, če le ne bom imela kakšne neodložljive obveznosti je bil prvi; ne enkrat, dvakrat, absolutno, se je glasil drugi; tretji sms je spraševal, če želim spremstvo pri prvem, drugem, tretjem, četrtem ali (!) petem vzponu. Ji bom že dala, nesramnici, ko točno ve, da že enkrat stokam in tarnam.

In tako je prikorakal petek. Prva je ugotovila, da ima v soboto celodnevni seminar, druga, da pride na obisk mama, tretja se je odločila, da bo ... Skratka, ostala sem sama, zvečer gledala vremensko napoved, če bo ja napovedan dež, da mi ne bo treba ...

V soboto me je vest začela pikati že pred šesto. Ne dam se ji. Lenoba je čez vse. Pokrila sem se čez glavo, pa mir. Ob sedmih telefon. »Ej, kakšno je vreme, pri nas je vse zamegljeno.« »Ma ne vem. Sem še v postelji.« Strop v spalnici je bil nekoliko bolj bel kot pred eno uro. Ni odnehala:»Ampak kljub megli se mi zdi, da se bo naredil lep dan, a se ti ne zdi. Prav žal mi je, da ne morem s tabo. A se pri vas kaj vidijo hribi?...« Ja, pa sem morala vstati in stopiti do kuhinjskega okna, saj ni in ni hotela odnehati. Za meglicami se mi je Storžič prav privoščljivo krohotal. Seveda, tam je sonce. Pristavila sem si kavo in še vedno oklevala – iti ali ne iti. Pa spet telefon in druga prijateljica z vprašanjem, ali že hodim, ali se še peljem. Brrr, sedim za mizo, podpiram glavo in se smilim sama sebi. Kar tako, za brez zveze.

Bolj sem se oddaljevala od avtomobila, lepši je postajal svet. Sonce, v soncu se je kopal tudi Storžič, na desni so se nad Kamniškimi preganjale meglice. Studenec je bil ta dan nenavadno glasen. Na startu so, ko sem povedala, da sem prijavljena, kar takoj vedeli, kdo sem. A zakaj? Ker so vsi drugi (prijavljeni) startali že zdavnaj, največji navdušenci (sem zvedela med potjo) so takrat že tretjič grizli v hrib. Ah, nekdo pač mora biti tudi zadnji, ni kaj. Ko sem prestopila potok, sem že po nekaj minutah počakala in poslala nujna obvestila o lepem vremenu itd., a niso nobene vznemirila do te mere, da bi prišla za mano. Pa nič.

Pričakovala sem množico ljudi mrkih obrazov, ki dirjajo gor in dol in se jim bom komaj umikala, pozdraviti tako ali tako ne bodo imeli časa. Pa nič od tega. Nikogar nasproti, prehiteli so me trije ali štirje, šele po desetih, petnajstih minutah srečam prvega. In prav vsi imajo čas za pozdrav, nekateri tudi za klepet. Zanimivo, tole se ne sklada povsem z mojimi pričakovanji o dirkajočih lovilcih rezultatov. Tako je kot običajno. Le da nekatere zagledam že drugič ta dan. Pred petnajstimi minutami sem jih srečala, zdaj me prehitevajo. Preden bom pridihala do vrha, jih bom videla pa najmanj še dvakrat. Poklepetam z znancem, opravil je 'normo' dveh vzponov, zdaj se vrača domov (ja, tudi jaz bi šla lahko že drugič gor, če ...). Ubiram vse daljšnice, saj ne maram hriba, ki se postavi navzgor. Bolj je položno, bolj sem zadovoljna. Steza je v spodnjem delu suha, zdaj se ponekod že kažejo ledene plošče, drugje stopiš v blato, ja tega res ne manjka, nekateri ga prenašajo s seboj na zadnjicah, hrbtih in še kje, sem in tja sneg, ki ga je vedno več. Ko prav previdno in počasi 'premagujem' oviro za oviro, me z lahkotnim korakom prehiti starejši gospod. Na moje vprašanje, ali gre prvič, ponosno pove, da tretjič, a ne zadnjič. Ženska zvedavost pa mi ne da in ne da miru in ko je tik nad mano na naslednjem ovinku, ga moram vprašati, koliko je star. 71. Dvakrat moram pogoltniti. Pošteno. Srečujem zadovoljne obraze, prehitevajo me prijazni ljudje, nasproti mi prihaja 9, 10-letnik, ki pove, da bo šel gor še tretjič. Le od kod jemlje motivacijo! Prehiti me gospod s Koroške. Pravi, da je začel hoditi 'šele' ob sedmih, čeprav je vstal že ob pol štirih zjutraj. Prišel je s prijatelji in za vožnjo so potrebovali več kot dve uri in pol. Dvakrat moram pogoltniti. Pošteno.
Na jasi sem morala fotografirati še zasneženi Storžič in ga poslati 'stavkokazinjam'. Za skomine, da bodo vedele, kaj so zamudile. Res prihajajo sms-i z obžalovanji, ker jih ni zraven. Ha!

Zadnji del vzpona je bolj podoben drsališču kot planinski poti, sneg se ponekod vdira, drugje je zglajen. Se sprašujem, katero fizikalno (ali kakšno že) pravilo deluje, da se meni vdira bolj kot drugim. A iz koče se že slišijo veseli glasovi.

Jasno, nisem bila čisto prepričana, ali naj grem še enkrat ali ne. A če si človek zada nek cilj, ga je dobro izpolniti. Tako pravijo. Zaradi sebe. Saj bi obsedela, pa me je preganjalo neizpolnjeno pričakovanje. Če sem pol, bom pa še drugo polovico. Za sebe. Spust mi je minil kot en sam trenutek. Malokdaj sem ob sestopu tako pozabila na čas. Potopila sem se v svet okrog sebe. Na zadnjem delu poti sem obstala za nekaj minut in poslušala. Najglasnejši je bil studenec, čeprav ga še ni bilo videti, vmes so se mešali šelestenje listja in oglašale so se ptice. Okrog in okrog gozd. In jaz v tekmi s seboj. Čas ne igra vloge. Z njim se tokrat ne bom spopadala. Se že v službi dovolj in preveč.

Pri drugem vzponu sem se večkrat vprašala, če mi je tega res treba. Zlasti na začetku. A ko so mi na poti neredki namenili spodbudno besedo, je to bila dodatna motivacija. Če sem začela, moram tudi končati. Vem, da lahko. Ko sem naletela na 'svojega' 71-letnega gospoda, ki se je bližal cilju petič, pa je rekel, da ne zadnjič (in res sem ga še enkrat srečala), na otroke, ki so navdušeno tekli in se smejali, na gospo, ki mi je rekla: »O, a vi tudi sodelujete? Kako mi je žal, da ne tudi jaz, naslednje leto pa bom!«, sem dobila novo moč. In cilj, na vrhu spet zadovoljni obrazi, smeh, sproščenost. Le kje to prodajajo?

Ko sem prejšnje leto gledala sezname udeležencev, sem si mislila marsikaj, kot npr. le kaj vidijo v tem dirjanju gor in dol po isti progi, pa eni zmorejo samo dvakrat, le kaj se silijo zraven, pa ... Tista, o 'le čevlje sodi naj kopitar' je še kako na mestu. Da niso bile moje lanske misli slučajno preveč podobne tisti basni o lisici in kislem grozdju, ki smo jo brali enkrat v osnovni šoli, pa se mi je za večno vtisnila v spomin!? Tudi sama sem letos poslušala podobne pripombe svojih bližnjih. Pa sem jim oporekala. Zdaj jimi niti oporekala ne bi več. Se mi ne zdi vredno. Doživetje je imelo zame svoj čar. Odločitev, pot in cilj, vsaka stvar posebej in vse skupaj. Mozaika sreče se ne sestavi z zamahom čopiča. Kamenčki se zlagajo počasi in rišejo celoto. Vem, da sem tokrat dodala enega, pa morda ne le enega.

Rozalija
 Jožko
#63234
Pozdravljeni
Čestitke prav vsem, ki ste uživali v tej "uživanciji", ki se imenuje 12 ur Kališča. To je za tiste taprave kerlce, ki vejo kaj je gorski maraton in to v vseh razmerah.
Posebne čestitke pa Marjanu, ki je to zadevo vzel čisto zares in prehitel celo Simono. Obema res prisrčne čestitke. Oba vaju povabim na še večjo avanturo, kod je vaša ampak o tem zaenkrat še bolj potiho, ker ni še za javnost.(se slišimo) Lepo se imejte in lep pozdrav vsem iz prelepe Baške grape. Jožko
 janezu
#63273
ker v soboto nismo uspeli 10 krat, smo manjkajoči vzpon naredili v nedeljo zjutraj.lepo vreme,nekaj debate o preizkusu,pa nam je v dveh dneh uspelo 10 krat.še enkrat čestitke vsem sodelujočim,navijačem pa zahvala za vzpodbujanje ob progi.se srečamo na 8 preizkusu naslednje leto.JOžKO,GLEDE SKRIVNOSTI PA ME SKBI, DA MARATON 4-OBČIN NE PODALJŠATE NA 14.počitek je pol treninga.LP ju
 marjan
#63322
Jožko napisal/-a:Posebne čestitke pa Marjanu, ki je to zadevo vzel čisto zares in prehitel celo Simono.


Jožko zdaj sem te videl celo na TV. Napreduješ kaj :wink:

Resnici na ljubo moram priznati, da je Simona taktizirala in je bila sposobna še enkrat v dolino in nazaj gor. Sam sem res moral dati vse od sebe, da sem jo "prehitel", vendar še enkrat ne bi šlo.
Pa kaj razlagam, saj poznaš Simono :wink:

Uživaj,
Marjan
 Simona T
#63501
Bila sem opolnjena (Vilko 2MUCH4ME press), da nisem izpolnila svoje dolžnosti, zato sedaj podajam poročilo. Toliko vsega je bilo napisanega, da sem bila mnenja, da je moj komentar odveč. :)

Za mene je to tekma, kjer tekmujem sama s seboj. Že doma sem se namenila, da ne grem na polno. Leteči cilj (gor-dol-gor) sem imela namen prepustiti drugim, za 12 ur pa sem imela željo držati soliden tempo.
Izkazalo se je (dobro za mene) :D , da sem kljub počasnejšemu tempu, imela lepe možnosti za dobro uvrstitev. Po drugem vzponu mi je začasno zmanjkalo motivacije za naprej :twisted: , na srečo pa sem razčistila sama pri sebi in nadaljevala v enakomernem ritmu.
Na koncu sem imela še dovolj časa in moči za sedmi vzpon, pa ga nisem izvedla zaradi prednosti, ki sem jo imela. Svojega osebnega rekorda pa tako ali tako zaradi težkih razmer na progi nisem mogla izboljšati. :cry:
Sicer sem pa že tretje leto zapored rekla takoj po tekmi, da je ta preskus preveč "odbit" :bum: in da je enkratna udeležba dovolj. Vsako leto znova pa že premišljujem, kako bi izboljšala svoj rezultat in kje je moja meja vzdržljivosti. :lauf:
Tako obstaja velika verjetnost, da se naslednje leto zopet srečamo, pa ne na tekmi z drugimi, temveč s samim seboj.

Vsem hvala za vzpodbudne besede in čestitke vsem udeležencem, od najmlajšega do najstarejšega. :clap:

Simona
 aleksander
#63503
Bolj ko prebiram te vaše utrinke,bolj mi je žal da zaradi obveznosti časovno ni zneslo več kot dva vzpona,bo pa drugo leto bolje,ker Kališče je pa res eden najlepših in kot je napisala Simona eden najbolj "odbitih" preizkusov fizične in psihične pripravljenosti :wink: Torej......se vidimo

LP Aleksander

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA