napovedi strokovnih srečanj, seminarjev, kongresov in simpozijev
#115781
Celovita ponudba turizma in preživljanja prostega časa – Gospodarsko razstavišče v Ljubljani (24.–27. 1. 2008)

Ljubljana, 19. 12 2007 – Izberi svojo smer! je združevalni moto prireditve, ki tokrat prvič vključuje kar štiri sejme in eno borzo: sejem Turizem in prosti čas, Vino in kulinariko, Festival kamping&karavaning, Salon plovil in Simex, borzo poslovnega turizma. Na prireditvi, na kateri se na prek 8000 m2 predstavlja več kot 200 razstavljavcev, pričakujejo okoli 30.000 obiskovalcev. Vstopnine ni.


Sejem Turizem in prosti čas, ki se je razvil z dosedanjega Sejma počitnic, je nova, skupna prireditev vseh, ki delajo v turizmu. Podprli pa so ga Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Turistična zveza Slovenije in Slovenska turistična organizacija, ki v okviru projekta Na lepše! (www.slovenia.info) predstavlja lokalne značilnosti Slovenije. Na sejmu je posebna razstava zaščitenih kmetijskih pridelkov oz. živil. Na njej bodo obiskovalci lahko spoznali vsebino, pomen ter vrste označb zaščitenih pridelkov oz. živil, in sicer kmetijske pridelke oziroma živila z geografskim poreklom in z geografsko označbo, to so tista, ki so bolj ali manj povezana z območjem, po katerem so poimenovana. Razstavljeni bodo tudi pridelki oz. živila, ki nosijo označbo tradicionalnega ugleda ali višje kakovosti. V sklopu predstavitve deželnih vin in vin v razredu kakovostnih vin pa se kot nadaljevanje projekta Moje vino predstavljajo vinarji. Na sejmu bo zgoraj navedena živila in vino mogoče degustirati in kupiti.

Ker Slovenci radi odkrivamo svet, bogastvo tujih mest, regij in držav, na sejmu svojo turistično ponudbo predstavlja 12 držav, med partnerji velja tokrat še posebej omeniti Turčijo in Makedonijo. Svojo borzo ponudbe in povpraševanja s področja poslovnega turizma ponuja tudi 2. borza kongresne dejavnosti SIMEX (www.simex.si), ki jo v imenu Zavoda-Kongresnoturističnega urada organizira GR s partnerji in je namenjena predvsem strokovni javnosti.

5. Festival kamping&karavaning 2008 se bo z dosedanjega prizorišča na prostem dolgoročno preselil na Gospodarsko razstavišče. Kljub temu da ima zdaj več razstavnih površin, namenjenih počitniškim vozilom, tj. avtodomom, prikolicam in mobilnim hiškam, so vse razstavne površine ponovno razprodane. Na 5000 m2 bodo med 50 razstavljavci – prek 200 zastopanimi podjetji – vsi ponudniki tovrstne opreme na slovenskem trgu, saj je to najobširnejša tovrstna predstavitev v Sloveniji. Predstavili bodo prek 100 najnovejših modelov avtodomov in počitniških prikolic 32 evropskih proizvajalcev, med njimi tudi nekaj prestižnih, katerih vrednost presega 200.000 evrov. Na ogled in naprodaj bo tudi vsa dodatna oprema za ta vozila, oprema za kampiranje, pohodništvo in prosti čas, kolesa, skuterji, potovalna literatura ter predstavitev domačih in tujih kampov. Na festivalu bodo poskrbeli tudi za nagrade: vsak dan prireditve bodo organizatorji podelili po ene enotedenske prvomajske družinske počitnice. Nagrajenci bodo izbirali med 87 različnimi kraji po Evropi.
Prvi Salon plovil so na GR organizirali leta 2005, prireditev pa izhaja z nekoč eminentnega sejma Alpe-Adria in kasnejšega Sejma počitnic. Poleg ponudnikov manjših plovil se bodo tokrat na 4. Salonu plovil predstavili še ponudniki navtične opreme in storitev iz Slovenije, Italije, Hrvaške, ki so postali že tradicionalni udeleženci te prireditve. Na ogled bodo tudi obnavtične dejavnosti ter ponudniki opreme in storitev, ki dopolnjujejo navtični turizem. Organizatorji Salona plovil so prepričani, da bo prireditev pritegnila veliko obiskovalcev, hkrati pa bo to tudi prava priložnost za sklepanje poslov in prodor v poslovni svet navtičnega turizma.

S celovito ponudbo turizma in preživljanja prostega časa želijo organizatorji seznaniti širšo javnost o pomenu turizma ter doseči višjo stopnjo prepoznavnosti domače turistične in kulinarične ponudbe, predstaviti destinacije sveta in njihove značilnosti, hkrati pa izkoristiti sejem kot dogodek v prestolnici EU na začetku predsedovanja naše države in pritegniti pozornost tujih zainteresiranih skupin.

Več o prireditvah: www.gr-sejem.si
Uporabniški avatar
 MatjazV
#115814
Uf, končno spet nekaj dogaja na tem področju. Lublana ni zaspana!

Se vidimo na sejmu.

MatjazV

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA