področje za debato o tekaški literaturi na splošno ter za predstavitve knjig v slovenskem in tujih jezikih. pa še seciranje njih vsebine ...
Uporabniški avatar
 tekac.si
#303047
V aprilsko-majski izdaji revije Tekac.si smo se posvetili teku v naravi: kakšen je varen trail running, kako izbrati prave tekaške copate in kako načrtovati tekaški izlet v naravo. Ena od idej za izlet je tokrat Gorski maraton štirih občin - najtežja trail preizkušnja v Sloveniji.

Preizkusili smo devet tekaških nahrbtnikov (v naslednji številki sledi še pregled torbic za okoli pasu) in seveda tudi dva para copat za tek v naravi: Brooks Cascadio 8 in Salomonovo novost, Sense Mantra. Ob tem pa še On Cloudrunner, Asics Gel-Foundation 11 in seveda Adidas Energy Boost.

V tokratnem intervjuju je Jure Jeromen temeljito izprašal komentatorski legendi Andreja Stareta in Petra Kavčiča, za kolumne pa so spet poskrbeli Marko Roblek, Igor E. Bergant in Gospodična T. Razkrivamo tudi traso prvega Triatlona Karavanke (seveda smo pretekli tekaški del do Valvasorja), ob tem pa še traso drugega Teka pod svobodnim soncem v Žirovnici. Vsebina pa prinaša še:
- reportažo z Rimskega maratona Marka Robleka
- reportažo z Maratona Malta, ki jo je eno leto po Delaj, teci, živi napisal Samo Rugelj
- o učinkih športnih pijač se je razpisala Anita Kos
- vaje joge pred tekom s Karlo Oblak
- zgodovino Asicsa

Več o reviji in naročila: www.tekac.si!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA