področje za debato o tekaški literaturi na splošno ter za predstavitve knjig v slovenskem in tujih jezikih. pa še seciranje njih vsebine ...
Uporabniški avatar
 tekac.si
#320708
Februar je prinesel tudi drugo zimsko izdajo revije Tekac.si, ki je odslej za osem strani bogatejša. Ob zimskih temam smo dodali še dve bolj vroči reportaži.

Trening: O nordijski hoji se je na več kot desetih straneh razpisala Špela Strasser, Marko Kodorovič pa je predstavil funkcionalne vaje na trakovih TRX in polžogi Bosu. Luka Hren je napisal deset nasvetov za učinkovito in raznoliko ogrevanje in nas mimogrede naučil še nekaj novega o procesih, ki se zgodijo med ogrevanjem.

Prehrana: Anita Kos je opisala povezavo med bodcem in prehrano, Vera Simončič pa je opisala krtačo za črevesje - kislo zelje - in dodala slasten recept. Na sredini revije najdete tudi koledar sezonskih živil - tako vas na tržnici ne bodo mogli več prinašati naokoli.

Intervju: Jure Jeromen se je pogovarjal z legendo slovenske atletike, Stanetom Rozmanom, ki že več kot trideset let drži državni rekord na 10.000 metrov. Leta 1983 je tekel neverjetnih 28:32.86 - in danes pravi, da je 10.000 metrov preprosta disciplina. Ines Iskra pa se je pogovarjala z nekdanjo vrhunsko kopjašico, danes pa rekreativno tekačico Eufemijo Štorgo.

Oprema: Oblekli smo skoraj 30 aktivnih spodnjih majic za zimske dni, obuli pa Adidas Response Trail 20 GTX, On Cloudsurfer in Proalp Kofce, pohodniške čevlje iz Tržiča.

Recenzije: Prebrali smo knjigo Grege Hočevarja Ustvarjen za gibanje in avtobiografijo Usaina Bolta, Hitrejši od strele.

Reportaže: Luka Ljubič je napisal prispevek o kenijskih talentih, ki se kalijo v najbolj tekaški vasi na svetu. Luka namreč redno trenira v kenijskem Itenu, kjer se srečuje tudi z največjimi tekaškimi zvezdniki. Matej Zalar pa poroča o kratkem rekreativnem teku po peščenih sipinah v Tuniziji.

Zgodovina: Jesse Owens se je rodil kot sužnjev vnuk, spomnili pa se ga bomo tudi po tem, da je Hitlerju pokvaril olimpijske igre.

Kolumne: Marko Roblek je pisal o novoletnih zaobljubah in kako jih prelisičiti, Gospodična T. se je razpisala o sovražniku o kopalnici, Igor E. Bergant pa pravi, da lahko šampioni izgubijo že doma.

Več o reviji in naročilnico najdete tukaj.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA