področje za debato o tekaški literaturi na splošno ter za predstavitve knjig v slovenskem in tujih jezikih. pa še seciranje njih vsebine ...
Uporabniški avatar
 tekac.si
#327444
Že nekaj časa je v prodaji prva poletna številka revije Tekac.si, v katerem smo se med drugim posvetili vadbi ravnotežja, preizkusili pa smo tudi kup opreme in pogledali, kaj se nosi v tem poletju.

Trening: Ines Iskra je napisala 10 nasvetov za poletno osvežitev, Luka Hren in Uroš Kožar iz KinVitala pa sta napisala (skoraj) vse o ravnotežju. Objavljamo tudi 7 vaj za propriocepcijo in možnosti za testiranje ravnotežja. Marko Kodorovič je predstavil bootcamp in izbral deset vaj za tekače.

Intervju: Jure Jeromen se je pogovarjal z Nejo Kršinar, ki je pred kratkim zmagala na državnem prvenstvu v gorskem teku na Ratitovec, sicer pa se bo posvetila predvsem stadionskim tekom na dolge proge in letos tudi polmaratonu. Nekaj zanimivosti nam je zaupal tudi njen trener Dejan Lenart. Navdušena tekačica je tudi igralka Aleksandra Balmazović, z njo se je pogovarjala Ines Iskra.

Oprema: Preizkusili smo kar osem tekaških copat za različne okuse, poleg tega pa še športno uro Garmin Fenix 2, Salomonov tekaški nahrbtnik in Jurekovo torbico za okoli pasu.

Prehrana: Vera Simončič je pripravila recept za energijsko bombo iz suhih marelic, Anita Kos pa odgovarja na vprašanje, ali je zakisanost telesa resnica ali mit.

Tekaška preobrazba: Na tekaški vadbi smo obiskali Dunjo Grašič in Janija Derstvenška, ki z revijo Tekac.si bliskovito napredujeta, o nasvetih, kako zdravo shujšati, pa se je razpisala Tadeja Jakus, ki svetuje tudi Dunji in Janiju.

Reportaža: Marko Roblek se je to pomlad mudil na Beograjskem maratonu, Igor E. Bergant pa je tekel maraton v Parizu.

Zgodovina: Ozrli smo se stoletje v preteklost, v čas največjih uspehov Letečih Fincev. Prvi del.

Več o reviji izveste tukaj, kjer se lahko tudi naročite.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA