področje za debato o tekaški literaturi na splošno ter za predstavitve knjig v slovenskem in tujih jezikih. pa še seciranje njih vsebine ...
#333362
Na prodajne police je pritekla zimska izdaja revije Tekac.si, v kateri smo si ogledali, kako se lotiti plavanja, ene najbolj koristnih dopolnilnih vadb. Izbrali smo tudi nekaj zanimivih maratonov s celega sveta, Dunjo in Janija pa smo pospremli do konca njune uspešne tekaške preobrazbe. Objavljamo tudi obširno reportažo z Istanbulskega maratona, Tamara Gorup pa je pisala o rivalstvu med Dušanom Mravljetom in Yiannisom Kourosom.

Oprema: Oblekli smo ducat tekaških vetrovk in preizkusili šest parov tekaških copat ter tekaško uro Garmin Forerunner 220, ogledali pa smo si tudi tekaško aplikacijo Osebni trener, ki jo je razvil Marko Mrak s sodelavci.

Intervju: Jure Jeromen se je tokrat pogovarjal z Janezom Penco, Uroš Buh pa z Jasmino K. Praprotnik, avtorico biografije Helene Žigon, Bela dama. Seveda smo se ob zaključku tekaške preobrazbe pogovarjali tudi z Dunjo Grašič in Janijem Derstvenškom.

Kolumne: Marko Roblek je pisal o sproščenem pristopu do maratona, Igor E. Bergant pa se je posvetil znanim osebnostim, ki so se lotile tudi maratona. Objavljamo tudi izsek iz knjige Brutalci ustavnega pravnika in - tudi - tekača, Andraža Terška.

Uvodnik lahko preberete na spletni strani http://www.tekac.si, kjer se lahko na revijo tudi naročite!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA