področje za debato o tekaški literaturi na splošno ter za predstavitve knjig v slovenskem in tujih jezikih. pa še seciranje njih vsebine ...
#334904
Tekaške poti je prekril sneg, marsikje so zaledenele, zato v revijii Tekac.si Uroš Kožar podrobno piše o vadbi na tekoči preprogi: kako izbrati domačo tekalno stezo, 10 nasvetov in trikov za vadbo in kako se tehnika razlikuje od teka na naravni podlagi.

Pregledali smo Garminove novosti za pomlad 2015, preizkusili Asicsovo tekaško aplikacijo in Garminovo uro za triatlonce Forerunner 920 XT, ob tem pa še sedem parov tekaških copat.

Pogovarjali smo se z Blažem Gradom in Maticem Osovnikarjem, za rubriko Nazaj v prihodnost pa smo ujeli tudi maratonsko legendo Ingrid Kristiansen.

Serijo člankov o tekaških poškodbah in boju proti njim s preventivnimi ter kurativnimi vajami je Luka Hren začel s patelofemoralnim bolečinskim sindromom.

Objavljamo spektakularne fotografije sneženega Polar Cicrle Marathona na Grenlandiji, Špela Strasser pa je napisala reportažo o smučarskotekaškem maratonu Engadin v St. Moritzu. Špela predlaga tudi nekaj trail tekov v sezoni 2015 v Sloveniji, Italiji, Avstriji, na Hrvaškem in Madžarskem, ki jih ne smete zamuditi.

Kaj pa pravijo kolumnisti? Igor E. Bergant piše o rekreaciji v zrelejšem obdobju, Marko Roblek pravi, da bo letos tekel na krajših progah, Gospodična T. pa se je pozimi lotila plesa ob drogu.

Uvodnik najdete na spletni strani http://www.tekac.si, kjer se lahko na revijo tudi naročite.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA