področje za debato o tekaški literaturi na splošno ter za predstavitve knjig v slovenskem in tujih jezikih. pa še seciranje njih vsebine ...
#338577
Na prodajnih mestih po vsej Sloveniji že najdete novo izdajo revije Tekac.si. Pred vročimi dnevi smo ugotavljali, kako se teka lotiti s psom, obenem pa predstavljamo vlečno tekaško disciplino canicross in 10 najprimernejših pasem za tekače.

Na tapeti se je znašlo 26 energijskih gelov. Odkrivamo vam kdaj in kako jih zaužiti, da boste premagali maratonski zid, a obenem ohranili normalno prebavo. Preizkusili smo kar osem parov tekaških copat, ob tem pa še najnovejši Salomonov telovnik ter multifunkcijsko uro Garmin Fenix 3. Tudi tokrat smo brali o teku, tokrat roman Norma Marjana Žiberne.

Pogovarjali smo se z olimpijko Brigito Langerholc Žager in s kot blisk hitro rekreativno tekačico Katjo Kosmatin.

Zelo zanimiva je zgodba o japonskih maratoncih in njihovi samurajski predanosti teku, ki vrhunec dosega s tekmovanji ekiden. Prav tako je navdihujoča tudi zgodba velške legende Steva Jonesa, ki že trideseto leto drži britanski rekord v maratonu.

Roman Čretnik je pretekel svojo prvo gorsko ultro - o tem, da mu je uspela bolje kot prvi seks, lahko berete v njegovi reportaži reportaži iz Ultra Traila Vipavska dolina.

Serijo člankov o športnih poškodbah Luka Hren iz KinVitala nadaljuje s trdovratnim iliotibialnim sindromom in seveda svetuje, kako si pomagati doma in kako se preventivno okrepiti. Pa še prehrana: če poleti iščete alternativo beljakovinam živalskega izvora, nikar ne pozabite na stročji fižol!

Uvodnik lahko preberete na spletni strani http://www.tekac.si , kjer se lahko na revijo tudi naročite.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA