področje za debato o tekaški literaturi na splošno ter za predstavitve knjig v slovenskem in tujih jezikih. pa še seciranje njih vsebine ...
Uporabniški avatar
 miro
#361819
Naš prijatelj tekač Mario Ponjavić v TF poimenovan Mariolino nam je posredoval svojo življensko zgodbo v knjigi OD KOME DO MARATONA.
Vredno branja!
Izdal in založil jo je Medium Žirovnica!
Miro
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
#361824
Miro, Vencelj, hvala vama za posredovanje. Srečen sem, da imam okoli sebe pozitivne ljudi. Vencelj, tistega maratona nikoli ne bom pozabil v svojem življenju :wink: , dobro smo borbali. Miro, tebi pa hvala za odkrite potke na Radovni, Čazma...lahko bi še našteval... :wink:

Minilo je ravno 20 let od moje prometne nesreče oziroma kakor rad rečem od mojega ponovnega rojstva. Vsako leto imam kar dva rojstna dneva - enega biološkega v juliju in drugega v aprilu v spomin na mojo tragedijo, ki mi je žal pustila cel kup posledic, a me je hkrati naučila, da zrem v svet z drugačnimi očmi. In zdaj je dokončno prišel čas, da vsa moja doživetja in bolečine zlijem na papir. Upam, da bom marsikomu ob branju odprl oči in da bo vsakdo ugotovil, da je življenje lepo in ga je potrebno živeti.
Zavedam se, da obstaja mnogo ljudi, ki so preživeli hude nesreče in se morda ne morejo ali ne znajo izkopati iz tega in namesto, da bi živeli, životarijo, se smilijo sami sebi.
V tej dolgi poti do cilja je mnogo preprek, ki nas pahnejo na dno in nam ne pustijo splezati nazaj, a s trdo borbo nam lahko uspe, nam mora uspeti!

ŽIVLJENJE MI JE DALO PRILOŽNOST, JAZ JO DAJEM ŽIVLJENJU.
Mario P.

»Za občutek nesreče obstaja samo en vzrok; vaša zmotna prepričanja, ki jih imate v svoji glavi, prepričanja, ki so tako zelo razširjena in tako običajna, da nikoli ne pomislite, da bi o njih podvomili.«

Anthony de Mello

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA