prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
#270521
Pozdravljeni!
Vprašanje leti na vse, ki imate nekaj izkušenj s Salomon copati. Do sedaj sem tekel v Nike-ovih copatih velikosti 9.5 oz. 43. Sedaj pa kupujem enega Salomonovih XT modelov in oklevam med 42 2/3 in 43 1/3. Slišal sem namreč, da ima Salomon bolj majhne številke. Prosil bi za nasvet glede izbire velikosti.

Že vnaprej hvala in lep pozdrav.

Matej
#270526
To ti očitno prek spleta brez pomerjanja :?: :?:
Odsvetujem! Če hočeš naročat prek spleta, pojdi vsaj nekam pomerit, da boš vedel, kaj naročit.
Je pa res, salomon ima majhne številke: če ostale nosim 45,5 ali 46, salomonk nisem dobil dovolj velike številke zase: 47 je ni bilo, ostalo premajhno.

LP, vencelj
#270532
Kot je že Vencelj omenjal, ima Salomon res majhne številke. To so žal prepozno občutili moji (črni) nohti. Sedaj kupujem številko, do številko pa pol večje od normalne obutve. Ko pa gre za daljše teke (gorski maraton), pa se na cilju izkaže, da so tudi ti premajhni.
Seveda ko gre pa za ravninske, kratke teke (cca 45min) pa je odstopanje v velikosti majhno.
Pa lahek tek ti želim!
#270571
Jaz pa po ravnem že nekaj časa kupejem Nike 43, sedaj pa sem za gor/dol kupil Salomon 42 2/3 XA PRO3D Ultra, ki so sicer ženski model (gre samo za to da, ker imam ozek podplat so mi bolj prav, drugače pa ne zgedajo niti malo ženski) in sem v dveh mesecih odkar sem jih kupil že dodobra sprobal in ugotovil, da so mi kot uliti.

Lp
#270578
Jaz uporabljam salomon že nekaj let in ti svetujem, kot že nekateri pred mano, nakup večje številke. Bi ti pa sicer odsvetoval prvi nakup preko spleta, če ne izprobaš zadeve, sploh če še nikoli nisi tekel v salomonovem copatu, ki so zares vrhunski. Raje se zapelji 100km v trgovino, kot pa da trpiš v nepravilno izbani obutvi.
#270602
razlika je tudi med posameznimi modeli Salomona... v velikosti šasije... Sam uporabljam modela Speedcross in za hitrejše teke XT Wings S LAB. Oab modela ista številka, toda pri XT modelu je spredaj copat precej špičast in ozek, pritisk na nohte - prste toliko večji... Nasledni nakup bodo XT copati še pol številke večji...

vsekakor prej pomerit in vzeti večjo številko posebno če misliš teči gorske variante - večji copat pri teku navzdol - večje veselje;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA