prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 jorgamesh
#342912
To, da je sam položaj USB priključka na zadnji strani ure slabo premišljen in dizajniran je dejstvo. Veliko bolje bi bilo, če bi se nahajal ob strani med gumboma.
Kljub temu večina uporabnikov nima problemov sploh, če redno, kot je napisano navodilih, čisti uro. Problem se pogosteje pojavlja tudi pri ljudeh, ki se na mestu, kjer nosijo uro zelo znojijo.
Tisti, ki imate tovrstne probleme, lahko uro odnesete na servis, kjer vam bodo zamenjali USB vhod. Ali bo rešitev dolgotrajno uspešna, bo pokazal čas. Estetska po mojem mnenju vsekakor ni.

Tako pa zgleda nov USB vhod brez pokrova, ko pride iz servisa.

Slika
 Cr00k
#342930
Ta USB port je res fail... Jaz sem original kabel zamenjal z enim drugim in mi sihronizira brez vecjih muk - ni pa to-to.

Tudi jaz razmisljam o V800, pa bolj zaradi firbca kot potrebe.
Uporabniški avatar
 dimmu
#342970
Ja od zadnjega mojega posta na temo problemov z M400 sta minila cca 2 meseca. Nekdo za mano (OGI) je takoj napisal, da ni zasledil, da bi zadeva puščala vodo...itd. Verjamem, da je po tem uradni servis zamenjal vsaj 500 USB konektorjev. Tudi na uradni strani POLARJA se je dalo zaslediti kako naj uro fenamo, čistimo, sušimo itd. Res me zanima, a je to ura tipa Barbie, ali gre za resno tekaško zadevo? Jaz se bolj nagibam k prvi varianti. Sama sinhronizacija preko BT mi je zlaufala po šele po štirih mesecih z novim "firmware" ure. Ni pomagal ne soft ne hard reset ure. Pa obisk servisa tudi ni prinesel uspeha. Na svoj mobilni telefon sem nalagal vse mogočne variante Androida od 4.4 do 5.1. Vse brez uspeha. No sedaj zadeva deluje. Bravo! Tudi nov firmware je prinesel kar nekaj novosti. Ena od njih je ta, da se ura dalj časa konekta z GPS signalom. Vsaj moja. Bravo! Na LM sva z mojo urco rabila 4 km, da sva začela beležiti čas in vse kar paše zraven.
Vse bolj razmišljam o vrnitvi na moje stare čase: Predpotopni Suunto T3c in dobro umerjeni mehanski foot pod.
Uporabniški avatar
 jorgamesh
#342972
dimmu napisal/-a:Tudi nov firmware je prinesel kar nekaj novosti. Ena od njih je ta, da se ura dalj časa konekta z GPS signalom. Vsaj moja. Bravo! Na LM sva z mojo urco rabila 4 km, da sva začela beležiti čas in vse kar paše zraven.
Vse bolj razmišljam o vrnitvi na moje stare čase: Predpotopni Suunto T3c in dobro umerjeni mehanski foot pod.
Za odpravo tega problema, moraš narediti soft reset. Če ne pomaga pa hard reset. 100% reši problem.
Uporabniški avatar
 Medicius
#343079
Po slabih dveh tednih sem dobil uro nazaj. Opomnil sem nad nedelavnjem BT sinhronizacije in netesnenjem pokrova za USB port, servis pa je naredil naslednje:
- menjali so zadnji okvir ure tako, da je zdaj USB port brez pokrova,
- zamenjali USB port (se mi zdi da je nov),
- dodali nov USB kabel,
- naj bi popravili sinhronizacijo.
Torej kaj sem dobil nazaj. Isti šmorn, kot sem ga poslal tja. BT sinhronizacija ne deluje (Sync failed), menjava USB porta in njegove zaščite pa tudi nič ne reši.
Skratka razočaran. :(
 ogi
#343080
Pa ti zares BT sync ne dela, ali se orientiras po tem "Sync failed" na ekranu? Ker meni na mojem v800 skoraj vedno, ko imam na telefonu vklucen internet (wifi ali mobilni internet) napise "sync failed" ampak na Flow so kljub temu preneseni vsi podatki.
Uporabniški avatar
 StaraKost
#343087
Ne vem ali je to samo "finta" z androidom, ker meni na iPhone-u dela vse OK in hitro.
 Jure18
#343095
StaraKost napisal/-a:Ne vem ali je to samo "finta" z androidom, ker meni na iPhone-u dela vse OK in hitro.


Zadevo(Polarja V800) sicer uprabljam prvi dan, ampak tudi meni v povezavi z Iphone-jem dela povsem super :wink: .
 ogi
#343101
StaraKost napisal/-a:Ne vem ali je to samo "finta" z androidom, ker meni na iPhone-u dela vse OK in hitro.

Ja in ne. Tudi na Iphonu imajo nekateri boga in pol problemov. Je pa res, da je Android bolj v stilu Lego kock, ko vsak proizvajalec dobesedno sestavi svoj operacijski sistem, in za nekoga tretjega kot je v tem primeru npr. Polar je hudo tezko narediti, da stvar deluje na vseh teh sestavljankah.
Uporabniški avatar
 husein
#343108
Po zadnjem update-u (22.10.) mi občutno dalj časa išče satelite. Je še kdo opazil?
Uporabniški avatar
 jorgamesh
#343119
Sem že gor napisal. Narediti moraš soft reset ure. Če to ne pomaga, potem pa factory reset in bo rešilo problem.
Uporabniški avatar
 Medicius
#343123
@ogi, danes mi je trening preneslo preko BT, a na koncu napisalo "failed". Prej je bilo isto, včasih delovalo, včasih na pol da si potem s tistim nisem imel kaj začeti, z večjega pa ni delovalo. Če bom lahko preko BT vsaj treninge prenesel, bom zadovoljen.
Vseeno podrobno spremljam kaj se dogaja z Fenix 3 5.00FW verzijo in kako bo se obnesla posodobitev glede GPS sledenja, verjetno pa bom počakal do konca Novembra, ko bo na police prispel Forerunner 630 (info dobil od Garmin UK).
websales.uk@garmin.com;  napisal/-a:I can see that we will be expecting stock within the last week of November.

Izgleda hudo: buy.garmin.com, dcrainmaker.com

@husein, iskanje GPSa se je očitno podaljšalo od zadnje posodobitve. Včeraj sem kar en čas čakal, brez da bi kaj spreminjal, pa mi je danes kar hitro našel. Če bo še kdaj dolgo iskal, bom pač resetiral.
Na Polarju omenjajo več težav pogojenih z zadnjo "nad"gradnjo: https://forum.polar.fi/forumdisplay.php?f=124
Uporabniški avatar
 Medicius
#343174
GPS se je danes spet kar hitro povezal, sinhronizacija preko BT pa ne deluje, ne samo da napiše "failed", tokrat niti treninga ni prenesla.
Uporabniški avatar
 husein
#343190
Res je, z zadnjim update-om, so očitne težave z iskanjem satelitov ter občasnega izgubljanja le teh.
S sinhronizacijo prek BT, pa nimam težav (res je, da največkrat prenašam z usb-jem). Imam pa android ver.4.3
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA