prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 KadilecSamo
#362459
Živijo,
iz slik mi je najprej padlo v oko to, da ima na sprednji strani samo en pasček, za pritesnitev okoli prsi. To mi že v štartu pove, da ti bo nahrbtnik verjetno skakal med tekom. Dražji nahrbtniki imajo nahrbtnike izdelane po merah S, M, L, XL in sicer glede na izmerjen obseg pod rebri. Oziroma uporablja vsaka firma svoj način merjenja, tako da je treba biti pazljiv. Druga odlika dražjih nahrbtnikov je potem "priročnost" žepov in ali lahko dosežež vse skrite kotičke na tak način, da ti ne bo treba za vsako stvar ustavljati in dajati nahrbtnika iz ram. Glede na to da ima tale H6 nahrbtnik meh, se mi zdita tisti dve košarici na sprednjih ramenskih trakovih čisto brez potrebe. Raje bi imel tam nek manjši žep za telefon, gel itd. Ampak to je samo moje mnenje.

Najprej se moraš vprašati za kakšne teke potrebuješ nahrbtnike. Koliko dolge, koliko volumna potrebuješ, kako zahteven uporabnik si. Če imaš možnost potem nahrbtnik preizkusi v trgovini, ter vanj še naloži kakšen kos opreme, da vidiš kako se obnese s polno težo. Nasvet velja še posebej za tiste primere, ko kupujemo dražje nahrbtnike(v kolikor seveda imamo možnost sprobati nahrbtnik v naših trgovinah).

Jaz bi na tvojem mestu pogledal še malo v dechatlon. Tam mislim da bi za isto ceno našel precej bolj uporaben nahrbtnik. Bi pa moral odšteti še cca 8e za meh ali pa 10e za mehki bidon... Uporablja jih velko tekašev, tako da mislim da so zelo zadovoljni glede na razmerje cena/kakovost. Bi prilepil link, pa očitno nekaj urejajo stran in imam težave.

Lp
Uporabniški avatar
 husein
#362464
O tekaških nahrbtnikih je bilo na forumu že veliko napisanega.
Na koncu so dražji nahrbtniki dražji z razlogom. Boljši materiali, več žepov, bolj prilagodljivi, več izbire velikosti...
Sam uporabljam Ultimate Direction AK, zame najbolj uporaben nahrbtnik. Sem preizkusil vsaj pet drugih od No name do Campa in Osprey in se na koncu odločil za dražjega.
 ornitolog
#362468
Hvala KadilecSamo in husein!
Priznam, da tudi mene odvrača nizka cena in se bojim, da se bo kaj prehitro strgalo. Za malo višjo ceno sem gledal nahrbtnik Camelbak Circuit (https://www.intersport.si/camelbak-circ ... nik-127138). Kolikor vidim, omogoča namestitev dveh bidonov (poleg meha). Camelbak ima bidone 0,5L in 0,35L. Ima kdo izkušnje s tem nahrbtnikom in Camelbakovimi mehkimi bidoni?

LP Janez
 KadilecSamo
#362469
Tudi jaz gledam malo camelbak nahrbtnike, sicer se mi najbolj dopade ultra pro model. Tako da me tudi zanima kakšno je vaše mnenje o teh nahrbtnikih.
https://www.camelbak.com/en/packs/R0104 ... 19a1848116

Ornitolog moraš vedeti, da če hočeš kupiti še mehke bidone originalnega proizvajalca, moraš takoj računati še dodatnih 40e (20e na bidon v akciji, drugače po 25).Če kupiš v decathlonu dva mehka bidona boš odštel 20e(ne vem pa če so ustrezne oblike in velikosti za camelbakove žepe). Jaz imam en star meh, ki mi še vedno vredu služi in ga bi lahko kombiniral z mojim ultra pro modelom. Če pogledaš na link spodaj, vidiš da imajo vsi camelbak nahrbtniki neko dodatno doživljensko garancijo. Sicer ne vem kako v praksi to deluje, ampak sliši se dobro.

https://www.extremevital.com/sl/running ... 22889.html

Vem da je v extremvitalu nekaj e dražji, sem pa prepričan da bi ti v primeru, da bi bilo kaj narobe z mehom ali pa nahrbtnikom zagotovo priskrbeli novega brez problemov. Medtem ko za intersport tega ne morem reči. Sploh če pomislim, koliko negativnih mnenj smo prebrali o reklamacijah pri obutvi in njihovem sodnem izvedencu...

Lp
 ornitolog
#362479
Imam še vprašanje glede Camelbak Circuit: kakšna je razlika med modeloma 16 in 19? (razen v barvi)
http://www.cult-trgovina.si/si/izdelek/ ... oz-vijola/

http://www.cult-trgovina.si/si/izdelek/ ... rna-modra/

Zanima me še mnenje glede Salomonovega Agile 6. Po slikah sodeč nima toliko hitro dostopnih žepov. Ga kdo uporablja? Nagibam pa se sicer h Camelbaku (zaradi meha).
https://www.campz.de/salomon-agile-6-ba ... 07224.html

LP Janez
 KadilecSamo
#362480
Na pamet bom rekel, da je 16 verjetno predhodni model 19. Poglej zadnji del nahrbtnika, pri vijolčnem zgleda kot da je zapiranje na ježka. Vidiš tudi vzorec šestkotnika....Pri 19 pa je vse skupaj malo bolj okroglo. Za ostale razlike pa iz slike ne morem pametovat, ampak mislim da sta oba precej podobna. Morda ti bo poleti v črnem bolj vroče :lol:

Ta model Salomon nahrbtnika pa zelo močno odsvetujem. Sam sem dve leti uporabljal agile 12, ki je podoben, le da ni imel možnosti bidonov na ramenih. Kot si že sam ugotovil so žepi zelo nepraktični, tudi iz tistih stranskih mrežic mi je padlo kar nekaj stvari ven, ker se ni dalo lastike dovolj zategnit. Mehanizem za zategovanje nahrbtnika na sprednjem delu je tudi slab, pri enem trakovu se mi je po nekaj mesecih zlomila tista plastika, ki se zakljuka na tiste 4 pravokotnike, tako da sem moral potem malo eksperimentirati vsakič ko sem šel na pot. Po dobrem letu so te lastike za zategovanje tudi izgubile elastičnost, tako da so bile na koncu neuporabne. Vprašal sem,če je možno kje naročiti samo te elastike, pa so mi rekli da ne.. :cry: Glede na to da pri njihovih novejših modelih nahrbtnikov ne uporabljajo več tega sistema za zategovanje, mislim da je dovolj zgovorno, da ni bil najbolj ustrezen.

Lp
 ornitolog
#362481
Hvala za hiter odgovor. Salomonov Agile 6 sem gledal ker je večji od Camlebak circuita, jaz pa včasih na tek (sploh v hribe) rad vzamem manjši fotoaparat+kakšno knjižico. Sem bom pa verjetno odločil za Camlebaka.

Bom o večjem modelu razmišljal ob jesenskih razprodajah :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA