prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 gore
#358746
Da se ne bo še kdo nasral - vsaj malo dobronamernega nasveta. Pred dobrim mesecem sem kupil Polar M430. Načeloma simpatična zadevica, vendar je merjenje utripa preko senzorja pri meni neuporabno. Najprej sem bil malo v dvomih, sedaj pa sem si vsak dan bolj na jasnem, da sem vrgel denar stran.
Daljši opis pizdarij na blogu

Skratka - vsak naj prej zadevo preveri. Pa ne samo v trgovini. Pri meni normalno deluje, dokler nisem bolj aktiven. Ko pa se srce zažene, je pa konec veselja.
Razmišljam, da prodam ali pač pljunem še 90 evrov za pas (ki pa sem se ga hotel znebiti).
Uporabniški avatar
 StaraKost
#358750
Noben optični senzor utripa ne more konkurirati merjenju utripa s pomočjo traka. To je vsem znano, čeprav jih proizvajalci kar naprej forsirajo.
Mene trak sploh ne moti, oziroma sploh ne čutim, da ga imam.
In še to. Trak in senzor H7 staneta okoli 55€ tudi pri nas.
Če že nisi, poizkusi pas od ure nastavit na čim bolj tesno, da se ura med tekom ne more premikati.
 gore
#358751
Ja, se strinjam. Mene je pas vedno motil. Pa še pozabil sem ga pogosto. Pa še kakšne težave (tiste elektrode pač počasi crkujejo).
Zato sem se pač želel tega znebiti. No, kakor koli - sedaj je kar je. Sedaj to tehniko itak porivajo (oziroma bodo) v skoraj vse modele.
Želel sem le namigniti, da naj vsak pred dobro preveri, če mu ustreza.

H7 sem videl za 61 EUR, H10 pa za 77 EUR (sicer 90). Nasploh se mi zdi, da so cene za Polarjeve izdelke pri nas dokaj v redu.
In še primerjava med H7 in H10 (bolj spodaj).

Uro sem poskušal imeti na roki na različne načine. Vse sorte sem poskusil in prebral. Ravno danes me je spet razjezila, ko je tudi v sredini začela kazati premalo (običajno je težava na začetku).
Ampak zanimivo - popoldan sem uro posodil ženi. Pri njej pa ni težav. Zato pravim, da je od človeka do človeka različno.
Uporabniški avatar
 StaraKost
#358753
Pri maxisport Čerin imaš za 58€ (H7+pas).
H10 za tek ne potrebuješ.

Ja elastičen pas je potrošni material. Jaz ga menjam približno enkrat letno.
Uporabniški avatar
 husein
#358776
Ko je že govor o Polarju in senzorju.
Katero baterijo uporabljate v senzorju H7? Namreč, zdaj se mi je že drugič zgodilo, da mi ura ni javila nizke ravni baterije v senzorju. Obakrat je bila uporabljena Vartina baterija CR2025.
In še nekaj, ker nisem imel rezervne CR2025, sem uporabil CR2032. Sicer v navodilih je, da naj bi se uporabljala baterija CR2025, ampak vse deluje bp. Razlika je samo v debelini.
 gore
#358777
Spomnim se, da sem enkrat že videl, da je nekdo uporabljal debelejšo baterijo. Če se ne motim, je bila težava v tem, da se je zaradi debelejše baterije malo zakrivil tisti kontakt, zato ob menjavi (na pravo/tanjšo) ni bilo kontakta.
Zakrivilo se je kontakt in je bilo vse v redu.
 gran
#359033
Pozdravljeni, mene zanima katero športno uro kupiti do 200€? Uporabljal bi jo največ za tek, včasih pa tudi za kolesarjenje in pohodništvo. Zaželjeno je, da ima GPS in merilec srčnega utripa na zapestju in vsaj 8 ur delovanja ob uporabi. Izbire je veliko. Malo sem gledal Polar M200 in M430, Garmin FR30 in FR35, Fitbit charge 2 in versa, potem sta tu še Apple in Samsung, tudi kakšen Suunto bi se dobilo za to ceno. Kakšni nasveti, na katere modele naj skrčim izbiro?
 gore
#359035
gran napisal/-a:Pozdravljeni, mene zanima katero športno uro kupiti do 200€? Uporabljal bi jo največ za tek, včasih pa tudi za kolesarjenje in pohodništvo. Zaželjeno je, da ima GPS in merilec srčnega utripa na zapestju in vsaj 8 ur delovanja ob uporabi. Izbire je veliko. Malo sem gledal Polar M200 in M430, Garmin FR30 in FR35, Fitbit charge 2 in versa, potem sta tu še Apple in Samsung, tudi kakšen Suunto bi se dobilo za to ceno. Kakšni nasveti, na katere modele naj skrčim izbiro?


Čeprav sem na blogu imel nekaj pripomb, se sicer tudi meni zdi M430 zanimiv nakup. Ura ni predraga, ima veliko funkcij in v osnovi deluje lepo (razen tistih težav, ki jih omenjam).
 pene
#359036
Imam Suunto ambit3 run in sem nad uro navdušen, zato jo zelo priporočam. Enostavna za uporabo in za katerikoli šport, prilagodljivi zasloni, natančna, zaradi HR pasu uporabna tudi med kolesarjenjem na balanci, predvsem pa odlično softwarsko podprta . Dobi se jo že za 175

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA