prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Urška89
#362282
Kje kupujete Cep nogavice za tek? Sama sem jih kupila na sejmu Ljubljanskega maratona v prvo in sem zadovoljna. Zanima me, kje vse se jih dobi in seveda, če je kje cena bolj ugodna.
 Urška89
#362285
Katere nogavice pa priporočate in uporabljate? Jaz sem te kupila s 50 % popustom, drugače jih ne bi. :D
 KadilecSamo
#362287
Jaz pri štumfih ne kompliciram, nosim od lidl in hofer štumfov, karimor iz sportdirecta in podobne nizkocenovne. Samo da mi gre na moje 32 cm plavutke in sem zadovoljen. Za kakšno daljšo tekmo ali trening pa uporabljam že dve sezoni lopren nogavice in sem super zadovoljen. Na leto uničim dva para približno.

https://www.iglusport.si/ultra-trail-running-t3 (vedno jih kupim po ceni 10, da ostane še za en :drink )

Kompresijskih nisem še nikoli probal in mislim da jih zaenkrat ne potrebujem. Na treningih nimam krčev, hitro se regeneriram in ne vidim razloga, da bi jih uporabljal. :-- Tudi 100 km trail tek sem brez problema odtekel v navadnih nogavicah.

Me pa seveda zanima kakšne izkušnje imate ostali, vam pomagajo?

Lp
 Urška89
#362289
Haha, tudi sama si vedno rečem ... Da bo še za en :toast: Meni so (njihove) kompresijske všeč iz dveh razlogov:
1. Imam izredno ''nabita'' meča (nosim velikost IV pri CEPu, 39-44 cm) in sem po daljših razdaljah imela vedno težka, boleča, sedaj je občutka zategnjenosti manj, regeneracija je hitrejša. Tudi pri teku navzdol manj čutim tresljaje v mečih.
2. V zimskem času pa mi pride prav tudi pri ohranjanju toplih mišic med tekom. Poleti pa me tudi ne motijo. :)

Drugih še niti nisem prezkusila, razen enkrat bratovih nogavčkov, ki so bili od ne vem katerega proizvajalca. Že takrat je bil občutek super.

Hvala za link KadilecSamo. :) Bo prišel prav. :D Tudi kratke nogavice bo treba nabavit za letos, moje so večinoma v že zelo slabem stanju. Dosedaj sem uporabljala Protoucheve, ker so cenovno ugodne.

Je pa res, da sama nisem tekač na zelo dolge razdalje - moj domet je polmaraton. :lauf:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA