prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 rovka
#367695
Pozdravljeni,

Sem šele dobro začel s tekom, držim se načela čim manj stvari s sabo ko tečem, predvsem čimmanj elektronike . Trenutno imam s sabo samo mini naglavne slušalke za tek ter ključ od stanovanja. Vseeno pa bi rad imel nek vpogled v svoj tek, napredek za motivacijo, itd. Do sedaj sem si dolžino poti zmeril na google maps, nato pa vzel s sabo navadno štoparico.

Da bi stvar malce avtomatiziral sem iskal obesek za ključe, ki bi bil čimbolj enostaven. Npr. 1 gumb, na katerega pritisneš ko začneš teči in ko nehaš teči. Stvar bi tvojo pot in čas hranila in bi jo lahko prenesel na računalnik. Nisem uspel najti nič takega in izgleda, da bom hočeš nočeš (s poudarkom na nočem) moral uporabljati tekaško uro.

Torej moje vprašanje, kaj bi bil primer najcenejše, najbolj špartanske ure ali še raje napravice, ki jo lahko obesim zraven ključev, ki bi ponudila kar rabim (se pravi dolzina teka in čas, če zraven še približno zriše pot je bonus, ni pa nujno).
 rio
#367704
upam, da mi ne boš zameril da ne boš tole vzel kot provokacijo. Tvoja enostavnost je v bistvu zelo velika kompliciranost. vrisovanje poti, nošnja štoparica in potem zapisovanje na list je kompliciranje v letu 2020 za vpis v Ginesovo knjigo. o kakem enostavnem ključu govoriš?....Z popolnoma navadno uro ni nobenih komplikacij. daš na roko, te ne moti in pritisneš gumb start. ko prideš domov pritisneš stop v se ura poveže na lokalno omrežje in sama prenese vadbo na računalnik v oblak. uro snameš in te ne moti več. konec meseca z enim klikom vidiš vse vadbe na računalniku v 1001 grafu če želiš....tako da nošja štoparica in celo zgubljanje časa z vrisovanjem trase in potem ročno računanje.......lepo prosim. katero uro sprašuješ........... najcenejši garmin, polar, suunto z gps bo napredek v nebo. odloči se pa na podlagi izgleda, teže, cene in ostalih stvari, ki so ti pomemebne. VSAKA bo odlična.

pa veliko tekaških užitkov
 rovka
#367733
Čisto možno, da bom moral naprej s časom. Po izobrazbi sem inženir, morda me zato to tako moti, saj mi je tek tisti pobeg od tehnologije, kjer sem sam z naravo in si od vsega spočijem :) Še vseeno pa rad beležim čas, da vidim napredek, ki je pa motivacija.

Vse skupaj je sicer bolj enostavno kot morda zveni. Tečem vedno po isti poti, v svojem naselju, pot sem si izračunal preko google maps tako da vem koliko je dolg en krog po tej poti, če mi ni dovolj, grem 2 kroga, itd. S štoparico izmerim skupen čas, nato dolžino poti in čas vpišem v excel tabelo, ki sem jo "sprogramiral" in potem mi sama izpiše vse podatke ki me zanimajo: povprečna hitrost na kilometer, porabljene kalorije, itd. Vsak tek dobi svojo vrstico, saj tam beležim še nekatere podatke, ki so mi bistveno bolj pomembni kot sam čas, hitrost, itd. Teh podatkov pa na žalost nobena ura ne more izmeriti.

Za prvo silo sem si naročil preprosto uro s štoparico in bom videl kako bo šlo. Za naprej bom pa vzel tvoj nasvet in razmislil o uri z GPS, ki bi sama beležila vse podatke in bi potem dostopal do njih preko računalnika. K sreči tečem v dolgih rokavih tako da jo bom lahko pokril in pozabil, da jo imam :lol:
Uporabniški avatar
 husein
#367735
Sam se bil v podobni dilemi leeeeta nazaj, ko še ni bilo ur z vgrajenim gps-om. Tudi sam sem si zrisoval poti v google mapu, podatke vnašal v excel, primerjal ... Kasneje sem si kupil prvega Suunta, T6. Noro. Lahko sem spremljal srčni utrip. In še bolj sem bil vesel, ko sem si kupil prvo uro z gps-om. Polar M400. Še vedno jo imam doma, uporabljam pa že novejšo različico. Ko pridem domov, uro sinhroniziram s telefonom, prenesem podatke v oblak, kjer npr. prek Strave, lahko primerjaš napredek, pregledaš pretečeno pot, dobiš idejo za kakšno novo traso, si preneseš gps track, "tekmuješ" z drugimi tekači, kolesarji... Skratka odpre se ogromno novih stvari.
Skratka, ne maram preveč tehnikalij med tekom. Le ura in superge. Ne maram slušalk, telefona... le jaz, dihanje in zvoki narave.
Lahko pa greš samo ven, odtečeš kolikor ti takrat paše in se neobremenjen z vsem napredkom vrneš domov. Izkušnja je na koncu važna. Štejejo zgodbe.

Še nekaj, kako si pa izmeriš porabo kalorij, glede nato, da uporabljaš le štoparico oz. še te ne vedno?
 spela*
#367751
Jaz uporabljam uro, ki meri le srčni utrip in čas.
Ne potrebujem GPS sledi. Še posebej v današnjih časih ne, ko mi že tako ali tako lahko povsod sledijo ... :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA