Stran 1 od 2
Kaki kruh jest doma?
OdgovorObjavljeno:12 Jan 2011, 17:54
Napisal/-a tiguan
Kaki kruh jest doma?
Je to polnozrnat, bel, polbeli pa seveda ali kupljeni ali domač. Od kar si pečem doma ga pojem nedvomno več, kot če kupljenega jem. Še prej nazaj sem si pekel, kar belega, ampak sem začel kupovat boljšo moko (polnozrnata in krušna), kruh je po okusu malo boljši, počutim se tudi boljše, prebava je boljša.
Bela moka je tip 500, kar pomeni, da je najslabša moka oz. je najbolj ˝oskubljena˝praktično nima nič kaj dobrega, polnozrnata moka je tipa čez 1000, kar pomeni je najboljša moka, zdrava, ampak ali je sploh vredno jest polnozrnat kruh, če nekateri pravijo, da je isto OH si v vseh kruhih, kar pa OH niso dlih zdravi iz kruha.
Re: Kaki kruh jest doma?
OdgovorObjavljeno:13 Jan 2011, 07:41
Napisal/-a pajo
Vedno nogometni. Spar.
Re: Kaki kruh jest doma?
OdgovorObjavljeno:13 Jan 2011, 07:43
Napisal/-a Loni
Opcija 5, 6, 7... ržen, ajdov, pirin... Rženega kar kupim, ostala dva delam doma.
Re: Kaki kruh jest doma?
OdgovorObjavljeno:13 Jan 2011, 08:42
Napisal/-a tek_v_snegu
Kruh je krasna stvar. Zavzema pa koristen prostor masti...Teh potrebujem.
Drugace pa ga poskusam nadomescati s palacinkami iz mesanice ajdove in prosene moke.
Re: Kaki kruh jest doma?
OdgovorObjavljeno:13 Jan 2011, 11:36
Napisal/-a dexi27
Jaz mam tud srečo, da zadnje čase jem doma odličen domač kruh, ki nastaja takole:
http://dvebabi.blogspot.com/2010/12/domac-kruh-s-semeni.htmlP.S.
Ker avtorice nisem vprašal, če lahk tole objavim, so vse pravice avtorja pridržane

Re: Kaki kruh jest doma?
OdgovorObjavljeno:13 Jan 2011, 13:32
Napisal/-a marja
Doma pečen kruh iz sveže zmlete pirine moke, posut z mešanico semen (sezam, sončično, lan). Njami!
Re: Kaki kruh jest doma?
OdgovorObjavljeno:13 Jan 2011, 13:51
Napisal/-a Vreme
Splavarski

Re: Kaki kruh jest doma?
OdgovorObjavljeno:13 Jan 2011, 18:03
Napisal/-a zz topka
OOOO, tuki smo pa mi doma...
Najprej zakurimo:

pole zmeljemo vsa žita, ki jih imamo: slika sledi,
pole zamesimo: slika sledi,
pole damo v peč:
pole se še šef malo považi:

pole popapamo... ma tudi ogromno razdelimo... med drugim tudi zmagovalcem gorskega teka in tekačem, ki pridejo na Dobravski tek...

NJAMI, NJAMI....
Re: Kaki kruh jest doma?
OdgovorObjavljeno:18 Jan 2011, 22:17
Napisal/-a tiguan
Pol le ni vseeno, kateri kruh jemo, samo dva sta glasovala za bel kruh, 10 glasov pa za polnozrnat.
Pirina moka se meni zdi predraga 2 evra/kg, kar je x2.5, če polnozrnato kupujem, le ta stane 80 centov
Re: Kaki kruh jest doma?
OdgovorObjavljeno:19 Jan 2011, 14:08
Napisal/-a BINA
Meni je tudi kruh super. Navadno delam štručke in jih hranim v zmrzovalniku.
Vedno ga pečem doma. Večinoma iz pirine ali ržene moke. Raje "stisnem" pri drugih stvareh, kot pri osnovni prehrani (kruh, mleko, jajca...). Velikokrat sem dodala tudi zmlete ovsene kosmiče (Hoferjevi so zelo poceni), različna semena in pride ceneje.

Re: Kaki kruh jest doma?
OdgovorObjavljeno:20 Jan 2011, 08:17
Napisal/-a Loni
Pirino moko se da dobiti tudi ceneje kot za 2 evra/kg.
Re: Kaki kruh jest doma?
OdgovorObjavljeno:20 Jan 2011, 14:31
Napisal/-a klopotec
Kakšna je razlika med polnozrnatim in črnim kruhom?
Re: Kaki kruh jest doma?
OdgovorObjavljeno:20 Jan 2011, 14:40
Napisal/-a spela*
klopotec napisal/-a:Kakšna je razlika med polnozrnatim in črnim kruhom?
Pri moji stari mami je črn kruh kruh iz ržene moke, ki je temnejša od pšenične (tudi če gre za polnozrnato pšenično moko).

Polnozrnat kruh je iz načeloma iz katere koli moke.
Re: Kaki kruh jest doma?
OdgovorObjavljeno:20 Jan 2011, 14:46
Napisal/-a turbinas
Včeraj sem prvič v življenju spekel kruh in to po receptu z Dexi-jevega linka. Super je uspel in ga danes že ni več

Nastal je pa manjši problem...doma hočejo, da ga še spečem
Hvala za link in recept
lp,
Peter
Re: Kaki kruh jest doma?
OdgovorObjavljeno:21 Jan 2011, 16:33
Napisal/-a Sončka
Na vprašanje bi jaz preprosto odgovorila: DOMAČ.

Ampak zadeva ni tako preprosta ... (Hmmm, če pomislim, pravzaprav je - včasih sem že pekla doma kruh, ampak ni bil tako dober kot iz trgovine, mogoče bi pa lahko spet poskusila.)
Jaz obožujem koruzni kruh, me pa priganjajo naj kupujem belega. In ga tudi kupim ... Zraven pa obvezno še prekajeno slanino, da potem delam kruhove cmoke?!!
(Hehe, danes je spet na hladilniku koruzen kruh ...

)