Stran 1 od 10
Čili
OdgovorObjavljeno:11 Jul 2012, 12:35
Napisal/-a pajo
Saj vem, da ne paše ravno na TF... Sigurno pa je nekaj ljubiteljev pekočih zadev Čilija ali feferonov. Pred leti sem imel neke dolge paprike in te so bile namesto hudiča. Sedaj imam neke male feferone, ki so prav tako strupeni. Edini problemje ker paprike vsaj meni slabo kalijo. Danes gre iskat sadike (vem ja malo pozno je že) Bhut Jolokia Lemon in Black Naga... Baje so kar visoke. Torej bi znalo še kaj od ratati do jeseni. Baje so ene najhujših kar jih je na svetu. Sporočim kaj več ko bo kaj zraslo. Poleg buč.

Re: Čili
OdgovorObjavljeno:11 Jul 2012, 12:45
Napisal/-a scorpz
bhut jolokia je super močna ter dober priokus da.

Re: Čili
OdgovorObjavljeno:23 Jul 2012, 06:31
Napisal/-a MBrando
MMMMM jaz ljubim ŠARH in ljubim čilije, pikantne omake, namaze, prelive itd., itd.!!!
Če boš lahko delil kakšno vrečico vzgojene lokije, jo z veseljem kupim!
Re: Čili
OdgovorObjavljeno:23 Jul 2012, 07:43
Napisal/-a pajo
Ma je že toliko kandidatov za letos, da bi znal sam ostati brez vsega. Drugače pa Špar imaš rers hude omake od Pipa lestvica jakosti od 1 do 10. Čisto 10ka če te res zanima

. Sedaj v avgustu grem do njega po res pekoče tako, da bom še malo razmislil preden jo bom začel jesti.
Re: Čili
OdgovorObjavljeno:23 Jul 2012, 08:49
Napisal/-a Komo
Re: Čili
OdgovorObjavljeno:23 Jul 2012, 10:15
Napisal/-a pajo
Komo napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=vGhKyWYx7oM
To je to
))
Ja menda imam 1 grmiček tega na vrtu. Ali pa je samo ta huda Habanero. Bomo videli. Samo, da res dobro peče morajo biti tui dobri pogoji za samo rast.
Re: Čili
OdgovorObjavljeno:23 Jul 2012, 10:27
Napisal/-a Gregi
Heh... tudi jaz imam rad kakšnega hudiča, skritega v hrani

Letos sem z dopusta na Portugalskem prinesel Piri - Piri... olje, omako in posušene papričice... pozna kdo? Gajsno kot hudir!!! Precej bolj, kot npr. Habanero...
Re: Čili
OdgovorObjavljeno:23 Jul 2012, 10:35
Napisal/-a pajo
Sedaj imam v olivnem olju od lani posušene feferone. Hude. Mislim pa, da bom letošnji pridelek posušil, dodal še nekaj hudega od Pipa pa vse skupaj v kavni mlinček pa malo tebi, pa še tebi... Da ne bo kake zamere.
Re: Čili
OdgovorObjavljeno:30 Jul 2012, 15:36
Napisal/-a zajc
Re: Čili
OdgovorObjavljeno:30 Jul 2012, 16:55
Napisal/-a Mutant
Tudi sam sem ljubitelj pekoče hrane, čeprav zadnje čase nekoliko manj... Navdušen sem tudi nad raznimi indijskimi pekočimi "pickli" - slano-sladko-kislimi oljastimi zelenjavnimi omakicami - fajn zažgejo, a zaradi olja ni nevzdržno. Sploh mango pickle je super... Habanerosi so tudi zelo okusni, od ex-Yu feferonov in pekočih paprik pa prisegam na makedonske in srbske pekoče variante, sploh v Makedoniji smo vedno jedli odlične pekoče papričice.
Ampak teh hudih pa si ne bi upal pojest... recimo kako se je "Hrabri Stanko" spopadel s tistim indijskim hudičem:
http://www.youtube.com/watch?v=LZE6_46Ywvw 
Re: Čili
OdgovorObjavljeno:30 Jul 2012, 17:46
Napisal/-a pajo
Paprike dobro delajo ni kaj. Vzel od Pipa omako lestvica od 1/10 - osmico. Dobra ni preveč huda.
Re: Čili
OdgovorObjavljeno:30 Jul 2012, 19:28
Napisal/-a ZHAK
Re: Čili
OdgovorObjavljeno:30 Jul 2012, 20:58
Napisal/-a pajo
ZHAK napisal/-a:http://www.kupicili.si/
Ja čakam Tomaža in njegovo letino...

Re: Čili
OdgovorObjavljeno:30 Jul 2012, 21:20
Napisal/-a lonely
OK chili...vse dobro in vse OK,začimba na podlagi feferonov,ki je prvotno pripisana Indiji,pol pa dejansko domicili Argentini.
Čak,a ni boljši mehiški Tabasco,dostopen v vseh naših trgovinah....čeprav je komercializiran na Avery Island,Louisiana,USA

Re: Čili
OdgovorObjavljeno:01 Avg 2012, 09:43
Napisal/-a Vladek
Lonely, tabasco so kamilice v primerjavi z kakšnio home made mešanico jolokie. Dejansko ni primerjave v pekočini.
Pajo glede kaljivosti, ti lahko pritrdim, da so te zadeve res slabo kaljive. S kolegom, ki je dipl. "kmet", sva pred dvema letoma semena nabavila pri kupičili, lani pa v angliji pri
http://www.chileseeds.co.uk/, pa je bila kaljivost še slabša. Obakrat nama je sadike vzgojil profesionalec. Pri angleškem semenu pa kolega celo sumi na virusno okužbo semena, saj nekaj sadik nikakor noče rasti. Slovensko seme se je izkazalo kot boljše.
Če boš s temi paprikami kar koli delal npr. kaj takšnega:
http://www.chew.hu/eros_pista/delaj v dobrih rokavicah, ker te bodo v nasprotnem roke pekle do kosti. Verjel ali ne, "pekočina" je šla tudi skozi slabše rokavice. In nikakor tega ne počni v zaprtem prostoru.
lp