teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 kaychh
#284122
Lep pozdrav vsem! :)

No, naj takoj preidem na bistvo.
Rada bi izboljšala kakovost svojega življenja (saj že zdaj živim več ali manj zdravo ampak bi rada še bolj) in zraven seveda izgubila tudi par kilogramov in oblikovala svoje telo.
Visoka sem 179 cm in tehtam 70 kg, zato bi bilo idealno, da bi izgubila 5-7 kg. Rada bi izgubila predvsem maščobo.
Veliko tečem, kolesarim in delam različne vaje, šport pri meni sploh ni problem.
Problem nastopi pri hrani. Pozne večerje, sladkarije, pivo, kruh in take reči.
Kako naj se temu uprem?
Ob katerem delu dneva naj telovadim in kolikokrat na dan? Morda na tešče?
Koliko časa naj telovadim?
Se med sladkarije šteje tudi kava v kateri je žlička sladkorja?
So za zajtrk najboljši kosmiči?


Zelo bi bila vesela komentarjev, nasvetov in podpore.
#284153
@kaychh, marsikdo ima take probleme in to niti ni tako lahko rešiti. V tem primeru ti lahko (če želiš) ponudim prehransko svetovanje (več o tem na ZS, če te zanima), ker zadeva ni tako preprosta.

Seveda lahko dam nekaj nasvetov tudi na pamet:
-junk food-u se lahko upremo na način, da nismo nikoli lačni
-kot si že ugotovila, telovadba ni problem...za kaj več bo potrebno navest vrsto, količino in resnost/intenzivnost športne dejavnosti. Definitivno ničesar na tešče!
-odgovor zgoraj
-sladkor na splošno ni zdrav in je nepotrbno živilo...če pa je to največja prehranska napaka, pravzaprav ni nobena napaka :wink:
#284156
Moja prva poteza, ko sem prebral odstavek:
kaychh napisal/-a:
Rada bi izboljšala kakovost svojega življenja (saj že zdaj živim več ali manj zdravo ampak bi rada še bolj) in zraven seveda izgubila tudi par kilogramov in oblikovala svoje telo.

je bila, da sem v svojem profilu izbrisal stavek "vse, kar izboljšuje kvaliteto življenja", ki sem ga imel vpisanega pod rubriko "interesi" :!:
Skozi čas se ljudje spreminjamo in kar mi je pred časom nekaj pomenilo, se mi danes kaže samo kot marketinško nakladanje. Kaj sploh je "kakovost življenja"? Vsak ga vidi drugače in največja kakovost je, če je človek s svojim življenjem zadovoljen in je sposoben uživati v njem. Če v življenju preveč kompliciramo, prav gotovo to ni užitek :!:

kaychh napisal/-a:Visoka sem 179 cm in tehtam 70 kg, zato bi bilo idealno, da bi izgubila 5-7 kg. Rada bi izgubila predvsem maščobo.
Veliko tečem, kolesarim in delam različne vaje, šport pri meni sploh ni problem.
Problem nastopi pri hrani. Pozne večerje, sladkarije, pivo, kruh in take reči.
Kako naj se temu uprem?
Ob katerem delu dneva naj telovadim in kolikokrat na dan? Morda na tešče?
Koliko časa naj telovadim?
Se med sladkarije šteje tudi kava v kateri je žlička sladkorja?
So za zajtrk najboljši kosmiči?


:arrow: Pri tvojem razmerju višine in teže ne vidim razlogov za hujšanje :!: Lahko bi spet izračunavali ITM, a pustimo to...;
:arrow: Glede hrane vidim problem v poznih večerjah...ostalo se ve: bolje več manjših obrokov čez dan...;
:arrow: Ostala vprašanja sama od sebe ponujajo odgovor: ne kompliciraj :!: Ali ne prinaša življenje že samo po sebi čez glavo dovolj problemov, pa si jih ustvarjamo še sami. Ko boš enkrat začela vsak obrok posebej pripravljati s tehtnico in kalorijskimi tabelami, bo skrajni čas, da se pošteno zamisliš... :roll:
Mislim, da v zvezi s tem sploh nimaš problemov...če jih imaš, so zrastli v tvoji glavi.

LP, vencelj
 masaja
#284175
Jaz sicer nisem strokovnjak, ampak če pogledam tvojo situacijo z malo zdrave pameti, se mi zdi, da si SUPER!

V osnovi živiš zdravo, malo paziš na hrano, veliko se gibaš, kljub temu si pa znaš še vedno privoščit nekaj, kar ti PAŠE, ne glede na to, če ti paše pozna večerja, pivo itd..

Ti samo ostani kot si in naj te ne vrže čez rob v smislu preobremenjenosti koliko in kaj kdaj poješ, spiješ..

Nekdo lahko zoba samo kosmiče sadje in zelenjavo in visokokakovostne beljakovine ipd. in se vzorno ukvarja s športom in na nek način v tem zdravju in natančnosti tudi uživa, ampak za moje pojme je treba zraven še malo sproščenosti, da z užitkom spiješ dve pivi ali se kdaj pa kdaj zvečer preveč naješ ali kar ti je pač užitek in ti pri tem ne nabije slaba vest, ki sigurno izniči pozitivne učinke zdravega življenja..

Haha, malo sem nabluzila, ampak mislim, da je nek point.
#284222
...hmmmmmm...
Vem, da imamo ljudje zelo različne poglede na vsako stvar. V tej temi sem samo izrazil svoje mnenje, dobil eno podporo (hvala masaja), a mi ni všeč vtis, da sem s tem nekako "blokiral" drugače misleče...ni mi všeč "pomanjkanje mnenj o isti temi z drugih zornih kotov", in verjetno bi kaychh tudi rada slišala (brala) še kaj drugega...
Seveda nimam namena polemizirati (in tudi ne bom), to bi bilo največji nesmisel, saj veste: sto ljudi, sto čudi...a tema si zasluži več komentarjev.

LP, vencelj
#284257
Če že odgovarjam na Venceljeva razmišlanja danes, pa bom še na to :wink: Nimam drugačnega pogleda na Kaychh-ine težave in kot vsak normalni človek ji želim vse naj, saj ga ni na tem TF, ki ni imel težav sam s seboj v življenju. Če je, mu čestitam. Bom pa bolj odkrit (kokrkol tak sem :mrgreen: ) :arrow: Kaychh, skozi vsa tvoja vprašanja, ki si jih postavila je očitno, da imaš težave s samopodobo, samozavestjo, si neodločna, ne držiš se postavljenih zaobljub, sama sebe tolažiš, da so stvari ok, pa čeprav nekje v ozadju veš, da to ni to (oz. lažeš sama sebi), potrebuješ potrditev drugih, ker samopotrditve si sama ne moreš dati oz. si z njo nezadovoljna (ti je nezadostna), preveč se obremenjuješ s tem kaj si drugi mislijo o tebi, kako te vidijo (ker ti je to pomembno) in koncu koncev sprašuješ preveč vprašanj na katere že imaš odgovor ali pa ga lahko sama poiščeš (ali pa se ti ne da). Ne zameri mi za ta odgovor, ne mislim nič slabega in ti hočem vse naj v lajfu (ker vse slabo se vrne v dvojni porciji nazaj). Ker mogoče se pa tudi motim :wink: Tudi sam sem šel čez to fazo, na ženin nasvet sem obiskal psihologa in po parih seansah, sva prišla do bistva in izvora, ki se je vlekel že iz otroštva. Izkušnja me je spremenila in lahko rečem, da sem zdaj drug človek. Prvo in najbolj pomembno je, da se imamo radi taki kot smo in sami sebe sprejmemo take kot smo. Težko, vendar izvedljivo. Ampak samo, če si to želimo dovolj močno. Ti si po moje ena prou fest punca in verjemi ne rabiš drugih, da ti svetujejo. Odgovore poišči sama v sebi in delaj to, kar tebe osrečuje. In pika. Držim pesti :mrgreen: lp, M

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA