teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
#348705
Kljub temu, da gre pri nekaterih zadevah samo za marketing, lahko povem, da meni pomaga Cordyceps. Spiješ ga zjutraj s toplim čajem pred obrokom. jaz sem imela kapsule, lahko kupiš pa tudi prah. Izboljša zmogljivost in zmanjša utrujenost. Menda je super tudi maca, jaz bi raje kupila kapsule, ker ima zelo specifičen okus in je ne prenaša vsak.

LP :!: :!: :)
#348710
Odvisno zakaj rabiš dodatke.
Vsesplošen in univerzalen dodatek, ki bi ga morali jemati vsi aktivni ljudje, ne samo športniki, je ribje olje. Zakaj so esencialne maščobne kisline omega3 nujne in koristne si preberite na spletu.

Za aktivnega rekreativca (športnika) je beta alanine dokazano učinkovit na zmanjšanje pH vrednosti v mišicah pri visoki intenzivnosti. V kombinaciji z citruline malatom je učinek še boljši. Pa razlike so recimo 2-3%, ne pričakovat čudežev.

Za hidracijo kvaliten izotonik. Za regeneracijo pa kakšen izolat sirotke v kombinaciji z maltodekstrinom recimo, samo v primeru, če ne zauziješ dovolj beljakovin z navadno hrano..

Antioksidanti so kontraučinkoviti. Kot je že nekdo pripopal študijo delno zavirajo naravno regeneracijo po športni aktivnosti in superkompenzacijo.
#348740
Kaj pa se smatra za redno aktivne rekreativce?

Jaz recimo tečem tedensko 20km (mam namen dvignit na 40km), 2-3 x na teden 15-20 minut visokintenzivne vadbe, 2-3x na teden še 10-20 minut za stabilizacijo.

Za tole moje miganje ne potrebujem ddatkov k prehrani (odkar imam prehrano urejeno!), tudi izotočničnih napitkov in elektrolitskih ne. Dokler sem pri prehrani falirala, mi ja manjkalo železa, hemoglobina, hematokrita in pogosto folata, b12. Pa sem jedla dodatke. Če pa me prime in sedem na kolo in piciklarim 3+ ure, pa vzamem poleg vode še šumečko z elektroliti.

Ob poškodbah, bolezni, prehladu, pa posežem po kakem MSM prahu, kolagen, magnezij. trkam na les, da je zdaj pa res mir s poškodbami in prehladi etc!

Omega tri vnašam z ribami, in rdečim mesom pašnih živali (bistveno višja vrednost omega3, kot pri futranju z žitnimi/koruznimi krmili).
#363931
Jaz se popolnoma strinjam z uporabnikom dvince -Odvisno zakaj rabiš dodatke.

Zame so bili vedno problematični sklepi, zato sem začel jemati cemio gamsove kapsule. Seveda pa je ogromen faktor tukaj prehrana... Prehranska dopolnila ti ne bojo pomagala če nimaš urejene prehrane tako da je namenjena specifično za tvoje telo in tvoje potrebe.
#363934
-prehransko dopolnilo je zelo pomembna zadeva
-še posebej za redno naivne rekreativce
-kaj vse moraš pojest od dopolnil, da res lahko zboliš
-jaz prisegam na jagodičevje, ki ga je trenutno v izobilju
-od izotonikov imam najraje vitaminski napitek iz hmelja - laško
:arrow: če pa stvari pogledam bolj resno, je potrebno le tisto dopolnilo, za katerega je laboratorijsko dokazano, da si v pomanjkanju, drugače pa je vse bolj maček v žaklju

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA