teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 Pina
#305945
No včeraj se je potem dokončno moje telo pritožilo ... leva ledvica je začela boleti do onemoglosti, tako da sem potem zvečer okoli pol enih zjutraj dobila antibiotike.

Zdaj je veliko boljše.

Zjutraj sem naredila zopet test za kandido in o njej ni sledu. Tri dni nazaj so se v vodi še pojavljale nitke.

Izogibam se sladkorju, čeprav komaj, daj se mi sline začnejo cediti damo ob misli na kakšen čokoladni mafin.. ufff

Zvečer še v miru enkrat preberem kaj ste mi napisali, da izuščim kaj lahko začnem spreminjati, da se mi to ne bo več dogajalo.

Hvala za vse informacije in pomoč.

ps upam da do sobote pridem v normalno stanje in da odtečem/hodim 10ko :)

Se vidimo
Uporabniški avatar
 pajo
#305954
mojA napisal/-a:Živjo Pina,

poleg vsega že napisanega ti priporočam, da iz prehrane črtaš BELI SLADKOR, SOL, PŠENICO oz. gluten. Uživaj čimmanj predelano hrano, res malo rdečega mesa. Občasno jej ribe ali belo meso. Mleko pij razredčeno oz bolj malo. Sadne jogurte zamenjaj z navadnimi, ne kupuj konzervirane hrane, kupljenega peciva, nasploh črtaj pecivo in sladkarije. Razen črne čokolade in sadni sladoled. Še najboljši tisti na osnovi vode. Upam, da bo kmalu bolj vroče in bo res teknil. Razne salame, paštete, klobase.. črtaj. Vse predelano meso je navadna packarija, razen če je res domače, pa še tistega daj čimmanj oz po pameti. Uživaj nepredelana žita, zelenjavo, sadje, krompir ... Pij dovolj vode in nesladkanega čaja. Uživaj olivno olje,kombinirano z lanenim je odlično.
Dovolj spi, dovolj se gibaj in zamenjaj svoj podpis na forumu "...nič ni od mene...nič" :wink:

srečno !

Eno zadevo si pozabila vsaj tako mislim. Kvas. V vseh oblikah. Sprobal kako je brez kvasa in moram priznati, da super.Za krompir sem v dilemi. Če imaš kandido ga ne priporočajo. Ravno nasprotno.Glede sladkorja pa tako... Toliko sladoleda kot sem ga pojedel sam ne glede na letni čas in čokolade mi ne moreš biti niti do pet. Torej če hočeš se da odpovedati vsemu. Čufar bi zopet modroval nekako takole: Vse je v glavi.In še res je. Za dobro počutje in zdravje...
 mojA
#305966
Živjo,
res je, kvasu se je dobro izogibati. Nasploh kruhu. Naj še malo več napišem, ker so mi Pinine težave zelo blizu. Obsedena sem bila s cukrom in čokolado. Odvisna.Tudi jaz sem namreč mislila, da imam kandido. Včasih sem imela trebuh kot bi bila v sedmem mesecu nosečnosti. In to se mi je zgodilo v pol ure. Sem se odpravila na tek in se po petih minutah vrnila, ker nisem mogla, trebuh me je dobesedno vlekel na tla. Opazila sem, da je najbolje, če ne jem nič. Volje pa nobene, da bi se odrekla hrani, ki mi škoduje. Pa sem ves čas imela na sumu razne kekse, čokoladice, tortice, potičke. Mislim, da so vsaj v mojem primeru največji krivec. Potem, ko sem pa resno zbolela, morala na operacijo in ko so mi povedali, da se zadeva rada ponovi sem postala pazljivejša, a ne dovolj. Šele ko so se mi spet začeli ponavljati simptomi (bolečine so res hude)sem si rekla, stop, nočem še enkrat ponoviti te zgodbe.
Verjemite mi, da mi je bilo počutje že po desetih dneh boljše. Ampak res čisto nič sladkorja, testenin, moke, tudi belega riža ne. Tudi vsako sadje ni dobro in tudi pri zelenjavi sem pazila. Vso hrano, ki mi je škodovala, sem začela doživljati kot čisto navadno packarijo in je res nisem pogrešala. Res je vse v glavi.
Danes se brez težav odrečem sladkarijem, kave in čaja ne pijem več sladkanega. Zanič sta mi, veliko bolj okusno je brez sladkorja. V bistvu sladkor tako kot sol samo prekrijeta oz uničita pravi okus jedem. Še vedno se skušam tega režima čimbolj držati, če se ne me pa kakšen bodec hitro spomne.

Pina: mogoče sem spregledala ampak za vsak slučaj spomni ginekologinjo na endometriozo in naj ti naredi ultrazvok pa še na ultrazvok trebušne votline pojdi. Bolezen je namreč precej pogosta pri vseh ženskah v plodnem obdobju, izgine oz izzveni šele v menopavzi, ugotovi se jo pa zelo težko. Je tudi ena od glavnih vzrokov za neplodnost.

Tek v snegu - hvala, z veseljem berem tvoje poste, imaš ogromno znanja. Jaz ne znam tako strokovno napisati, pišem čisto iz izkušenj. Hvala :)

LP in dober "tek" s pravo hrano

ps: ja, ingver je res super, pa konopljica tudi
Uporabniški avatar
 Pina
#306028
Ja, po rahli telovadbi danes zjutraj se je izkazalo, da tudi hoja na 10k jutri ne bo možna tako da....take it on the bright site.....končno bom enkrat videla svojega kako prileti v cilj ;) in tako vse podokumentirala, še tisto kar ne bo treba :).

Se vidimo med navijači / sončniki :)

Aja še nekaj....tehnika dihanja. Slišala sem že veliko o njej in mislim da obstajajo različne verzije, katera je najprimernejša? Da malo pogooglam. Jutri bom mela 48 min časa in da malo potreniram na sončku :)
Uporabniški avatar
 čara
#312763
Moderatorji lepo prosim, da naredite red. Brisanje prispevkov je tako zoprno, nezrelo. Če nekdo nekaj napiše, naj za svojimi besedami stoji. Možnost popravka je super stvar, ko ugotoviš, da si napisal slovnično skorpucalo...Ampak to kar je sneg v vetru...je pa že višek!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA