- 10 Maj 2014, 21:12
#325696
Glej, najprej čestitke za Tek trojk !
Kar se pa kefirja tiče pa tole: kakšno mleko boš uporabila je čisto tvoja izbira ! Jaz dam surovega iz mlekomata in je zato kefir bolj kiselkast, dajala sem prekuhano in alpsko, pa je morda mala razlika pri okusu, ne vem točno povedati ! Dam pa kar mleko sobne temperature. Pa še tole, da ne pozabim, sedaj so bile gobice malo v šoku in verjetno jih je bilo preveč za tisto količino mleka, ki si ga dodala.....nisi napisala koliko mleka si dodala??? Jaz dam npr.1 žlico gobic, ne polno, za en stekleni kozarec od vlaganja (750 ml) in je kefir vsak dan ob isti uri gotov, če je pa vročina, ga moram pa postaviti na hladno, recimo v špajzo, da se na bolj hladnem dela, ker je drugače kefirja za izvoz. Ko pa je gobic preveč, jih pa tudi lahko zamrzneš, če kam greš, pa vzameš iz skrinje zopet ko prideš npr.iz dopusta, naliješ mleka in zopet jovo na novo ! Kefir precedim in dam v steklenico, pa v hladilnik in lepo to popijemo preko dneva.....veš kaka malica ali večerja je to, če je zraven še sveži rženi in polnozrnati kruh, še mlačen iz pečice....!
Če sem kaj pozabila , me pa vprašaj ! Torej punce, akcija je uspela in drugi teden razpošljem še ostalim ! Lepo nedeljo vsem !