teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
#353498
Tukaj se rahlo motiš. Tudi v uradni stroki medicine, nutricionisti, diabetologi in dietetiki...Imajo različne izkušnje in mnenja. In nekateri tudi menjimi priporočajo hrano z zmanjšanimi OH in povečanimi maščobami (jasno se ne moreš nafilat z beljakovinami...).

Bistveno pa je, da se vsak prehranjuje in živi tako, da je zdrav, v dobri kondiciji, dobrega počutje, energije in dolgoživ.
#353500
Kar se tice >sportne< prehrane se ne motim ;) Je pa tudi res, da zaradi mene vsak dela, kar zeli, pa ceprav to pomeni, da pije kakav s stopljenim maslom in misli, da je to zdravo in pametno. ;)
#354393
Mislim da se tukaj prevec doktoriranja okrog prehrane,kot da bi bili neki profesonalci.Sam sem tudi nekaj casa nekaj eksperimentiral pa sem videl ,da je vse to brezveze in da mi dosti ne pomaga.Jem vse po vrsti,edino pravilo vsaj dve uri pred tekom nič bog ne daj kakšnega pohanega ali cvrtega.To je to,sem pa zadnjič opazil da mi je slo najboljse ,ko sem v službi spil dve pivi.
#354802
Eni "doktoriramo" iz zdravstvenih razlog, prehranskih intoleranc, manjko energije, nenehne težave s prebavo, glavoboli...Zame je ključno, da ne jem mokastih reči, od celih žit občasno žlico ovsa, ječmen. Pa pri sadju bolj ne kot ja, ker me z izjemo agrumov, lubenice, uspavajo, zlakotijo. Sladkor pa itak slabo vpliva.

Zame je zmeren LCHF ključ do dobrega počutja.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA