Stran 1 od 1
sojino mleko,zrezki
OdgovorObjavljeno:08 Maj 2005, 10:44
Napisal/-a mirko1
najprej se zahvaljujem evelin za recept za sojino mleko.
dodajam pa še;
ko se maso precedi ostane suha snov.kar precej.seveda je škoda,da tega ne bi porabil.pa sem poskusil.dodal sem tri jajca,malo krušnih drobtin,precej peteršilja,popražene sesekljane tri čebule in česen na olivnem olju,malo vegete,dva deci sojinega mleka in na koncu toliko moke,da je masa dovolj gosta za oblikovanje zrezkov.navdušenje tistih ki so to jedli je bilo tolikšnje,da sem pač moral to objaviti.
verjetno pa to ni nič novega in je že kje zapisano.pa vseeno,dober tek.
lp,mirko
OdgovorObjavljeno:10 Maj 2005, 19:29
Napisal/-a Primozs
Ne bi ti rad pokvaril apetita ampak vegeta vsebuje (med drugimi) tudi dva aditiva oz. ojačevalca okusa: E631(natrijev inozinat) in E635 (ribonukleotidi), ki sta živalskega izvora (ribji ali mesni koncentrat).
Več o E dodatkih si lahko prebereš na internetu (npr.:
http://www.dflock.co.uk/colitis/foods/enumbers.html)
LP,
P.
OdgovorObjavljeno:11 Maj 2005, 08:51
Napisal/-a Tatjana
Suho snov (tropine), ki ostane pri izdelavi sojinega mleka lahko uporabite tudi v muffinih. Priporočam kakavove, ki zakrije ne preveč dober okus soje
Za 12 muffinov potrebujete:
- 200 g moke
- 1 pecilni prašek
- 1 žlička sode bikarbone
- 2 žlici kakava v prahu
- ščepec soli
- 100 g sladkorja oz. več če imate radi bolj sladke muffine
- 2 jajci
- 1,5 dl mleka
- tropine iz 100 g soje
V eni posodi zmešate suhe sestavine (moka, pecilni, soda, sol, sladkor, kakav), v drugi pa mokre (jajca, mleko), nato pa mokre primešate suhim in vmešate še sojine tropine. Pečete pribl. 25 minut na 180 stopinj C.
OdgovorObjavljeno:20 Maj 2005, 01:12
Napisal/-a 23feet
ne smemo pozabit da malo kdo od nas bo doziveel 100 let pa jel vegeto all pa sojo moja staramama je jela samo svinsko in ma 94 lettt pa vi kot vidittee.......................... so s t f u
OdgovorObjavljeno:20 Maj 2005, 07:21
Napisal/-a mirko1
OdgovorObjavljeno:22 Maj 2005, 17:38
Napisal/-a Barb
Tudi jaz sem si končno uspela pripraviti mleko.
Ker pa sem prav tako želela izkoristiti tudi ostanek sojinih tropin, sem si danes pripravila še mega kosilce

recept pa
tukaj
rompompom
OdgovorObjavljeno:23 Maj 2005, 21:22
Napisal/-a DRENTA
kebapči v jagodi je naravnost odličen...malo pikoče, paradajz,kumare,zelje,čebulca,papričica čili,jogurtova omakca pa je dan lepši
še bolje - KONOPLJINO OLJE!
OdgovorObjavljeno:25 Apr 2006, 17:09
Napisal/-a hariman
ima en model v svoji slovenski spletni trgovini tono produktov iz konoplje in kolko sn gledo priporočajo tudi doktorji konopljino olke in nasploh prehrambene produkte iz konoplje - super stvar za tiste ki dajo nekaj na trdnejše zdravje in počutje... Preverite na njegovi spletni trgovini - ma od čokolade do semenk za žvakat, olja, špagetov itd. >>
http://www.harmonija-narave.com
OdgovorObjavljeno:26 Apr 2006, 00:37
Napisal/-a tek_v_snegu
PRevidno s sojo.v USA obstaja civilna iniciativa ki zbira podatke tistih ki so utrpeli v sumu posledice dolgoeltnega uzivanja sojinih izdelkov in soje.
Nekaj referenc o stranskih efektih :
http://www.personalhealthzone.com/vitamins_supplements/soy_side_effects.html
http://www.soyonlineservice.co.nz/
Kar se tice konoplje pa ni za komentirati...konoplja je zakon...
Jaz sem semena po enem res dobrem priporocilu nasel v trgovini za ribolov...SEdaj pa sem se ze oglasil za te uvozene produkte...je pa res zalostno da je rastlina ki je bila doma v Prekmurju in prakticno bila sinonim v nasih krajih da jo moramo uvazati zaradi neumnosti zakonodajalcev ki ne morejo lociti THC v marihuani in THC v domaci konoplji.