Stran 1 od 1

Ko Tobi cedi sline

OdgovorObjavljeno:25 Maj 2004, 06:23
Napisal/-a pia
Rožičev zmazek - potem, ko je v Bevkah vanj padel fotoaparat :lol:

V skledo zmešaj tole:
4 rumenjake,
1 lonček sladkorja (lonček je lahko jogurtov ali skodelica za čaj)
1 lonček moke
1 lonček mleka
1 lonček olja
1 pecilni prašek

10 dag presejane rožičeve moke (ali kokosove ali kombinacije
4 velika olupljena naribana jabolka + 1 vanili sladkor
(lahko tudi v rum namočeno pest rozin ali na koščke narezano čokolado)
sneg 4 beljakov

Peci na 180 st.C približno 30 min oz. večkrat preveri z zobotrebcem. Ne sme biti premokro, mokro bo pa (zaradi jabolk) vedno....

Dober tek in poročajte o vplivu sladice na najdražje :wink: ....

OdgovorObjavljeno:25 Maj 2004, 07:07
Napisal/-a Bajsi
Helou!
Odlično! Vendar, se ti ne zdi, da bi tole pasalo v Bajsijev kulinarični kotiček!?!

OdgovorObjavljeno:25 Maj 2004, 07:36
Napisal/-a vanja
Pia, a Tobi zaman cedi sline? :cry: Upam, da tudi njemu nesebicno namenite kaksen koscek! :D

Re: Ko Tobi cedi sline

OdgovorObjavljeno:25 Maj 2004, 07:46
Napisal/-a Staša
pia napisal/-a:
Dober tek in poročajte o vplivu sladice na najdražje :wink: ....



Pia, a Tobi je tvoj najdražji???

Ajaaaa, že štekam - to je recept, ki ga ima Tobi rad, Ero pa ima bolj rad
MOTARAPAOTOF S KEZAMZ VEČIŽOR - vse ostalo je enako, le da ti na koncu pade z rok in se ti obrne...


A je že kakšna slikca, da bodo štekali še tisti, ki niso bili v Bevkah? :)

Pšenični krapec s skuto

OdgovorObjavljeno:27 Maj 2004, 22:34
Napisal/-a pia
KRAPEC S SKUTO
(kakršnega smo lahko testirali lani v Radencih ; letos aktiva kmečkih žena z gasilsko cisterno, predelano v krušno peč ŽAL ni bilo. Kot skutno gibanico ga lahko kupite na Tepanju - avtocesta Lj-Mb-Lj)

Testo:
40 dag ostre moke
2 dl mlačnega mleka
sol, 2 žlici kisle smetane

2 dag kvasa
1 žlička sladkorja za kvas
4 žlice toplega mleka

Pripravi kvas - s sladkorjem, žličko moke in toplim mlekom. Potem zamesi testo. Ko je vzhajano, ga razvaljaj v velikost pekača in položi v dobro namazan pekač. Po vrhu namaži nadev.

Nadev:
50 dag skute
3 dl kisle smetane - 1 dl prihrani
1 jajce
Skuto, jajce in smetano zmešaj in namaži po testu. Zmešaj preostali dl smetane z žličko moke in namaži krapec po vrhu. Ta se zaradi moke lepše zapeče.

Peci nizko v pečici, segreti na 200 st.C približno 20-25 min. Še toplega razreži - dober je seveda tudi hladen! Po želji ga po vrhu potresi s sladkorjem.

Re: Ko Tobi cedi sline

OdgovorObjavljeno:27 Maj 2004, 23:13
Napisal/-a ales
pia napisal/-a:Rožičev zmazek - potem, ko je v Bevkah vanj padel fotoaparat :lol:



Sory, Pia k se tko pozen oglašam-jaz sem tisti, ki nimam tako železne volje kot Fotr, ki je sedel nasproti in /sej bi, ampak.../ neprestano beležil koliko kalorijam se je izognil, ko ni pojedel grižljaja.
Ma, jaz sem tisti, ki je pojedel večino obeh peciv, ki jih je Ero radodarno pripeljal v Bevke. Čudn, a ne? Pravzaprav je kriva moja soseda Staša, ki je pri golažu sposlovala še nekaj dodatnih žlic in sem potem kar basal...

Super je blo, res ...

OdgovorObjavljeno:28 Maj 2004, 08:24
Napisal/-a Bajsi
Helou!
Opažam, da se je Pia odločila delati konkurencu bajsijevemu kulinaričnemu kotičku in odprla svoj kuliniračni kotiček.
Tudi prav, to bo postalo ne boj, mesarsko klanje. Khm, khm, hočem reči požrtije!! :D

OdgovorObjavljeno:28 Maj 2004, 11:34
Napisal/-a 5rca
recept preplonkan :lol: poročilo bo, ko bo zmazek spečen :wink:

OdgovorObjavljeno:29 Maj 2004, 19:20
Napisal/-a Lučko
5rca napisal/-a:recept preplonkan :lol: poročilo bo, ko bo zmazek spečen :wink:

Ne pozab na digitalni fotoaparat :nono: , mora not padet, drugač ne bo tapravga okusa :shock: :--
PS
Zarad okusa mora bit CANON :mrgreen:

OdgovorObjavljeno:29 Maj 2004, 20:43
Napisal/-a dpop
Lučko napisal/-a:
5rca napisal/-a:recept preplonkan :lol: poročilo bo, ko bo zmazek spečen :wink:

Ne pozab na digitalni fotoaparat :nono: , mora not padet, drugač ne bo tapravga okusa :shock: :--
PS
Zarad okusa mora bit CANON :mrgreen:


Kolkr sem jest vidu mora bit KODAK :lol: :lol:

To je tko kot bi v strudl namesto cimeta stresel curry...
okus je mocen... nipa enak :twisted:

LP Darko

P.S. a to ze med "potickanje" spada? :wink:

OdgovorObjavljeno:30 Maj 2004, 05:41
Napisal/-a Lučko
dpop napisal/-a:P.S. a to ze med "potickanje" spada?

:nono: V tej temi je govora o potičkah :-- . To je bil le delček mojega strokovnega mnenja o izboljšanju okusa :rol: .
PS
CANON ali KODAK, ja hm stvar okusa, smo doma probal tud s CANONOM :clap:

OdgovorObjavljeno:30 Maj 2004, 11:30
Napisal/-a dpop
Lučko napisal/-a:CANON ali KODAK, ja hm stvar okusa, smo doma probal tud s CANONOM :clap:


pa je bil digitalni??? ker tisti ta stari na film majo tko.. mal grenak
priokus... bolj po plesnobi :twisted: :twisted:

LP Darko

P.S. drugac je pa CANON zakon!

OdgovorObjavljeno:03 Jun 2004, 22:51
Napisal/-a GaGa
Poročilo o uspešnem rožičevem zmasku, le da sem naredila kokosovega, ker rožičeve moke nimam doma na zalogi. Partner: zelo zadovoljen, se je oblizoval do ušes.

Lep kuharsko ustvarjalni pozdrav!

DOMA NAREJENE ENERGETSKE PLOŠČICE

OdgovorObjavljeno:11 Jun 2004, 08:45
Napisal/-a pia
Kdor ima malce veselja do pacanja :lol: in se mu zdijo kupljene energetske ploščice predrage in z nepravim razmerjem B,OH in M, naj poskusi tele 3 variante:


I. NARAVNE PLOŠČICE (za 16 kosov) / iz revije Triatlon 04/2004

Sestavine:
- 60 g masla (s čimdaljšim rokom trajnosti)
- 240 g tekočega medu
- 300 g polnovrednih ovsenih kosmičev
- 120 g oreškov,semen (po 40 g lešnikov, sončničnih in bučnih semenk)
- 120 g suhega sadja (po 30 g posušenih jabolk, hrušk, marelic, rozin - po možnosti nežveplanih)
- 2 jedilni žlici limoninega soka

Priprava:
1. maslo in med raztopiš na rahlem ognju
2. oreške in semenke nasekljaš, dodaš limonin sok in ovsene kosmiče
3. suho sadje (razen rozin) zrežeš na majhne koščke in vmešaš v maso
4. za debelino prsta namažeš na pekač, obložen s peki papirjem
5. pečeš na prej ogreti pečici: 150 st.C - 30 min - na srednji rešetki
6. še toplo zrežeš na ploščice
7. ohlajene zaviješ posamično v pergamentni papir in hraniš v dobro zaprti posodi - obdržijo se približno 3 tedne)

Ploščice lahko (namesto v pečici) posušiš tudi na zraku. Prej jih nareži na rezine, pokrij s prtičkov in pusti 2 dni na zraku.

Energetska vrednost ene ploščice (60g): 219 kcal, 33g OH, 3,2g vlaknin, 260g kalija, 57,4mg magnezija



II. PLOŠČICE IZ žITARIC IN SUHEGA SADJA / iz revije Maratonac 06/2002

Sestavine:
- 300 g ovsenih kosmičev
- 100 g mletih lešnikov ali mandljev
- 100 g suhih fig
- 100 g suhih sliv
- 100 g rozin
- 2-3 velike žlice medu
- 1-2 beljaka

Priprava:
1. Suho sadje nasekljaš ali zmelješ v mesoreznici
2. kosmiče zmešaš s lešniki (mandlji) in medom
3. beljake stepeš v trd sneg in vanj vmešaš že našteto
4. maso razporediš do 1,5 cm visoko po (s peki papirjem prekritim) pekaču in pečeš 10 min na 120 st.C



III. PROTEINSKE PLOŠČICE / iz revije Maratonac 06/2002


Sestavine:
- 50 g corn flakesa
- 150 g mletih orehov
- 1 dcl mleka (lahko tudi sojino ali riževo)
- 50 stopljene čokolade
- 1 žlica medu
- 100 g kostanjevega pireja

Priprava:
1. Z vilico zmešaš med in mleko v kostanjev pire
2. Zmelješ orehe in corn flakes (da dobiš moko) in pomešaš s pirejem
3. Oblikuješ ploščice, jih preliješ s čokolado in daš v hladilnik.

(opomba: če zmes ni dovolj gosta, povečaj količino corn flakesa)