Stran 1 od 1

Slovenski ultratekaški izziv

OdgovorObjavljeno:06 Jun 2019, 18:20
Napisal/-a Vreme
Z veseljem naznanjamo popolnoma nov in v slovenskem tekaškem prostoru še neobdelan projekt.
Kot ''Trojček slovenskih ultratekov'':
Slovenian 12hour run (Kranj, 7.7.2019),
Sladkih 6 (Sladki Vrh, 9.11.2019) in
100 ob Mrzli reki (Ajdovščina, 14.12.2019)
smo se odločili za skupno sodelovanje in vam kar takoj ponujamo izziv, kot ga v Sloveniji še ni bilo.
Slovenski ultratekaški izziv pomeni v istem koledarskem letu preteči 12 ur v Kranju (ali najmanj 90 km), 6 ur v Sladkem Vrhu (ali najmanj 45 km) in 100 km v Ajdovščini.
Ta izziv ni lahek, ni enostaven, je pa pravi izziv in magnet za vse ultramaratonce. Tiste, ki to že ste in tiste, ki bi to radi postali. Seveda je namenjen vsem, ki si želite premagovati svoje lastne meje v neskončnost.
Za sodelovanje v tem izzivu se ni potrebno posebej prijavljati, sodelujoče bomo razbrali iz štartnih list po preizkušnjah v Kranju in Sladkem Vrhu. Vsi, ki boste dosegli ta izziv, boste prejeli naziv ''Slovenski ultramaratonec 2019'', vključno s praktično nagrado (ne pričakujte denarnih nagrad!). Dobitnike tega laskavega naziva bomo objavili na spletnih straneh naših tekov in na FB, vendar le z imenom in priimkom, brez skupnih rezultatov.
Dobrodošli!

Slika

Re: Slovenski ultratekaški izziv

OdgovorObjavljeno:06 Jun 2019, 18:33
Napisal/-a zz topka
:clap: :laola :clap:
Super izziv!

Re: Slovenski ultratekaški izziv

OdgovorObjavljeno:11 Jun 2019, 09:06
Napisal/-a ZdravkoC
Super ideja, pogrešam pa našo klasiko, kjer so se vsi slovenski ultraši kalili, to je Celje-Logarska ... itak, da je tudi ta izziv super.

Re: Slovenski ultratekaški izziv

OdgovorObjavljeno:11 Jun 2019, 19:08
Napisal/-a Vreme
ZdravkoC napisal/-a:Super ideja, pogrešam pa našo klasiko, kjer so se vsi slovenski ultraši kalili, to je Celje-Logarska ... itak, da je tudi ta izziv super.


Kolikor je slišati, Celje-Logarska letos ne bo :(

Re: Slovenski ultratekaški izziv

OdgovorObjavljeno:13 Jun 2019, 11:02
Napisal/-a zajc
Logarska, izjava za novinarje, 6. 6. 2019

Koda: Izberi vseUltramaratonci letos ne bodo užili lepot Logarske doline

Prva sobota v septembru je bila rezervirana za eno najstarejših in najbolj zahtevnih tekaških prireditev v regiji ultramaraton Celjski sejem: Celje-Logarska dolina. Žal pa zaradi skupka okoliščin letošnji ultramaraton ni bil razpisan.

Tradicionalni ultramaraton Celjski sejem: Celje – Logarska dolina je veljal za največji tovrstni tekaški dogodek pri nas, ki pa je zaradi premalo interesa za takšne ekstremne podvige postal prevelik organizacijski zalogaj. Po tehtnem razmisleku so sta se zato organizatorja Društvo maratoncev in pohodnikov Celje skupaj s Športno rekreativnim društvom Celjski sejem odločila, da dogodka ne razpišeta.

Pomembno vlogo pri izvedbi tekaškega praznika je poleg organizatorjev prevzela tudi Slovenska vojska, ki je poskrbela za pomemben del izvedbe vseh ultramaratonov Celje – Logarska dolina do sedaj. Vključile in pripomogle so tudi občine, preko katerih poteka 75 km dolga trasa. Vendar pa vedno večja logistična zahtevnost dogodka ter visoki stroški onemogočajo, da bi se ta ekstremni podvig ohranil.

Poleg že navedenih, pa je dodaten razlog, da najvztrajnejši tekači septembra ne bodo prišli na svoj račun, še nenaklonjenost večine, ki delujejo v Logarski dolini. S strani občine Solčava pa smo bili seznanjeni, da je v fazi sprejemanja občinski odlok, s katerim bodo  prepovedali vse javne prireditve v Logarski dolini, v cilju zaščite doline. 

Kljub temu, da je ultramaraton dolgo živel, pa vedno manjša udeležba tekačev pove svoje. Morda je to pokazatelj, da je čas za novo športno preizkušnjo.

Ivan Žaberl
podpredsednik
Društvo maratoncev in pohodnikov Celje mag. Robert Otorepec
izvršni direktor
Celjski sejem d.d.
Nina Ermenc Pangerl, MA
predsednik
Športno rekreativno društvo
Celjski sejem

Re: Slovenski ultratekaški izziv

OdgovorObjavljeno:14 Jun 2019, 07:56
Napisal/-a ZdravkoC
No, to pa je zares škoda. Tekma iz Evropskega pokala dolgih tekov.
Saj sem vedel za težave, vendar uradne izjave doslej še nisem prebral. Hvala za info.

Re: Slovenski ultratekaški izziv

OdgovorObjavljeno:26 Jun 2019, 10:18
Napisal/-a ZdravkoC
Torej Celje - Logarska komaj naslednje leto :laola
sem govoril s pristojnimi, ki tako namigujejo
kako bo dejansko, pa bomo videli šele naslednje leto