Stran 1 od 5
slaščičarski kotiček....he he
OdgovorObjavljeno:08 Okt 2008, 14:57
Napisal/-a Bor
no tukaj je pa zdej novo slaščičarsko smetišče......

OdgovorObjavljeno:08 Okt 2008, 15:02
Napisal/-a Bor
Loni...ticino maš še u 14 kil ajmerju...
mija....oglas se kdaj, pa dobiš tortico
nataša
metkamarjetka....lafala si pa zato za mano, ker si si mislila: a ta tadebudec me bo prehitu...to pa že ne...

he he
OdgovorObjavljeno:08 Okt 2008, 15:07
Napisal/-a Loni
Bor, rabim je samo dve kili in sem si jo (kao) že zrihtala, naj bi jo dobila v ponedeljek. Bom probala eno torto v obliki gosenice narest.
Hudimana, kaj naj pa s 14imi kilami počnem, saj ne morem samo tort oblačit. Kdo bo pa kukije pekel?
OdgovorObjavljeno:08 Okt 2008, 15:09
Napisal/-a Bor
LoniM napisal/-a:Bor, rabim je samo dve kili in sem si jo (kao) že zrihtala, naj bi jo dobila v ponedeljek. Bom probala eno torto v obliki gosenice narest.
Hudimana, kaj naj pa s 14imi kilami počnem, saj ne morem samo tort oblačit. Kdo bo pa kukije pekel?
2 kile

mater kakšno gusenco pa delaš, 2metersko?
OdgovorObjavljeno:08 Okt 2008, 15:12
Napisal/-a Eustahije
Jaz imam tudi slaščičarsko vprašanje, ki me bega že dalj časa, nisem si pa mislil da bom imel na tekaškem forumu šanso vprašat, ampak kdo sem jaz da sodim kaj kam paše, a ne?
No pa gremo: za tufahije vsepovsod piše "skuhaj jabolka" ampak kako jih skuhaš? recimo "skuhaj krompir" štekam, vržeš v vodo in daš na šporget in krompir NE PLAVA in se zato lepo enakomerno skuha... Poleg tega me zanima ali je nujno nato jabolka še peči v pečici (nimam pečice) in zakaj je tisti šerbet bolj tekoč kot v sarajevu, pa ne glede na to koliko cukra not vsujem. Nimajo v sarajevu menda čist ene druge vode?
OdgovorObjavljeno:08 Okt 2008, 15:18
Napisal/-a Bor
Eustahije napisal/-a:Jaz imam tudi slaščičarsko vprašanje, ki me bega že dalj časa, nisem si pa mislil da bom imel na tekaškem forumu šanso vprašat, ampak kdo sem jaz da sodim kaj kam paše, a ne?
No pa gremo: za tufahije vsepovsod piše "skuhaj jabolka" ampak kako jih skuhaš? recimo "skuhaj krompir" štekam, vržeš v vodo in daš na šporget in krompir NE PLAVA in se zato lepo enakomerno skuha... Poleg tega me zanima ali je nujno nato jabolka še peči v pečici (nimam pečice) in zakaj je tisti šerbet bolj tekoč kot v sarajevu, pa ne glede na to koliko cukra not vsujem. Nimajo v sarajevu menda čist ene druge vode?
no tkole.... bom jih naredu pa ti javim..
tle pa maš enga
http://tufahije.blogger.ba/ za prebrat

OdgovorObjavljeno:08 Okt 2008, 17:44
Napisal/-a Vinci
Bor, a znaš naredit tr00 american original cheesecake. Nekaj takega:
http://shop.thecheesecakefactory.com/Pu ... 55,92.aspx
Kupim! Tega enostavno ne morem najti nikjer v Ljubljani. Povsod so samo neke kvazi cheesecake variante z raznimi dodatki.
OdgovorObjavljeno:08 Okt 2008, 20:16
Napisal/-a Nataša
evo, da se mal pohvalim. Tole torto je Bor naredil in podaril Mihatu in meni za poroko. Ne vem, če jo je dejansko NAREDU, je bil pa sigurno delovodja al kva ...
je bla lepa inu dobra!!

OdgovorObjavljeno:08 Okt 2008, 21:48
Napisal/-a Bajsi
Helou!
Bor, jebemti, za takole torto se pa splača poročit; če že ne z Lidijo pa vsaj s tabo!
OdgovorObjavljeno:08 Okt 2008, 21:59
Napisal/-a Loni
Bor napisal/-a:LoniM napisal/-a:Bor, rabim je samo dve kili in sem si jo (kao) že zrihtala, naj bi jo dobila v ponedeljek. Bom probala eno torto v obliki gosenice narest.
Hudimana, kaj naj pa s 14imi kilami počnem, saj ne morem samo tort oblačit. Kdo bo pa kukije pekel?
2 kile
mater kakšno gusenco pa delaš, 2metersko?
Rabim malo rezerve, ker tle pa nisem ravno profi - mislim v oblačenju tort s ticino.
OdgovorObjavljeno:08 Okt 2008, 22:11
Napisal/-a Bor
LoniM napisal/-a:Bor napisal/-a:LoniM napisal/-a:Bor, rabim je samo dve kili in sem si jo (kao) že zrihtala, naj bi jo dobila v ponedeljek. Bom probala eno torto v obliki gosenice narest.
Hudimana, kaj naj pa s 14imi kilami počnem, saj ne morem samo tort oblačit. Kdo bo pa kukije pekel?
2 kile
mater kakšno gusenco pa delaš, 2metersko?
Rabim malo rezerve, ker tle pa nisem ravno profi - mislim v oblačenju tort s ticino.
najprej ga fejst pregnet

, pol pa čist natanko zvalaj, uporabljaj sladkor v prahu....pa torto pej obmaži z masleno kremo....

OdgovorObjavljeno:08 Okt 2008, 22:11
Napisal/-a Loni
Tako je zgledala od kolegice umetnina. In pa razmerje med maščobo in cukrom pri masleni kremi je??? Malo me skrbi vse skup.
OdgovorObjavljeno:08 Okt 2008, 22:44
Napisal/-a Bor
vzemi 25 dag margarine in pol toliko sladkorja v prahu in zelo penasto umešaj.....za obmaz bo to v redu....pri nas delamo malo bolj komplicirano kremo , kjer se sladkor kuha do nitke...bla bla bla....skratka za doma prekomplicirano....iz česa pa boš delala člene gosenice ?
ps: Nataša

( dej nehi no....

)
šmorn
OdgovorObjavljeno:08 Okt 2008, 23:02
Napisal/-a Bor
evo ene specialitete, ki je na žalost zeeelo zapostavljena
šmorn
2 deci mleka
3 jajca
sol
moka
vanili sladkor
5 dek kristal sladkorja
sladkor v prahu
u mleko zmešamo sol, moko, vanili sladkor, rumenjake, polovico sladkorja in vse dobro premešamo, nato počivamo 10 min.....ko se spočijemo primešamo sneg , ki smo ga naredili iz preostale polovice sladkorja in beljakov( ti so zraven rumenjaka v lupini jajčka

)in narahlo zmešamo.
V segreto maščobo vlijemo testo, pokrijemo z pokrovom, da se testo dvigne. Svetlorumeno zapečemo, razrežemo in še malo popražimo na maslu.....lahko dodamo sadje, rozine....in pa cukr v prahu....
dober tek...

OdgovorObjavljeno:08 Okt 2008, 23:37
Napisal/-a Bor
nataša čestitke za 1 1 1
