vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 pajo
#362024
SpEkTr napisal/-a:Evo, sedaj se je bolečina aktivirala še v levi petnici. Nekaj izkušenj imam, sedaj pa da vidimo ali smo se kaj naučili in se bo dalo kako rešiti, ali pa bo zgodba na koncu spet podobna kot z desno nogo.

Pa res nimaš sreče. Te berem od takrat ko sem sam imel velike težave z ahilovo tetivo na 5 in 7 cm pa sem srečno rešil vse skupaj. Upajva, da se ne bo ponovilo kot na desni. Srečno.
#362064
Zdravo imam tudi jaz vneto narastišče ahilove tetive na levi nogi. imam težave pri teku že kakšen mesec pa pol, pa tudi pri hoji je občasno prisotna rahla bolečina. Zdravnik mi predlaga aplikacijo kolagena na mestu vnetja s pomočjo inekcije. Terapija naj bi obsegala 3 aplikacije v obdobju treh tednov. V teh treh tednih moram počivat. Ali je komu znana ta metoda?
#362077
Bila na operaciji ahilove tetive konec septembra. Ista diagnoza kot od G.Spektra. K sreči mi tetive niso odpenjali, so menda samo ščistili, nekaj malega je na eni strani ostalo, kar pa naj ne bi oviralo.
Hodim, vendar vse z bolečino. Zaenkrat je še vedno hujša, kot pred operacijo, seveda pa drugačna. Je to normalno? Sem upala, da bo šlo hitreje kot sem brala tukaj gor. :) Ma, če bo trajalo, pa potem dobro, OK, bom preživela, samo bojim se, da operacija ni čisto uspela. Ali prehitevam? Občutek imam , da tudi zdravnik ni čisto siguren, čeprav pravi, da se celi OK. Eh, morda je pa samo strah. :) Malo sem pojamrala. :)
Sočustvujem pa Spektrom, za drugo nogo. Upam, da ne bo treba spet rezat. :( Mene tudi druga že boli, je bilo še huje, sedaj je bolje, tako, da o operaciji nočem razmišljat. Tudi zdravnik pravi, da še ne bi. Tudi jaz sedaj ne, ko vidim kakšno je okrevanje.
Držite se.
#362279
Tako, jaz sem zaključil prvo fazo. Včeraj zjutraj so me v MB sprejeli, sredi dneva operirali, danes sem pa že doma. Osebje izjemno prijazno in ustrežljivo in če je vse ok, teče kot namazano. Dobil sem lokalno anastezijo okrog kolena operirane noge in le-ta še danes nekoliko drži, tako da ne potrebujem še zdravil za lajšanje bolečin na mestu opewracije. Zdravnik mi je izrezal del petnice v obliki kajle, potem pa zadnji del privijačil na preostali del petnice. Vse skupaj je pomaknjeno naprej. 6 tednov moram načeloma paziti in noge ne obremenjevati, potem pa se bo začelo z rehabilitacijo. Močno upam, da bo ta poseg pomagal. O tem pa kdaj kasneje.,
Uporabniški avatar
 svizec
#362291
Bi si sposodil temo ...

Tudi sam imam že več kot desetletje težave z ahilovimi tetivami. Desna se mi je nekako poštimala, leva je še vedno problematična - zatečena in boleča.

Tecar terapija me je sicer spravila na noge, vendar bolečin ni odpravila v celoti. Verjetno sem bil zgolj preoptimističen, upajoč, da bo terapija naredila čudeže, čeprav sem hvaležen že za to, da lahko spet tečem - zaenkrat 10 km odtečem brez poškodb. Najhuje je jutranje vstajanje iz postelje in tistih prvih nekaj korakov.

Ker pa je čas za zamenjavo tekaških copat, sem se začel spraševati, če ne bi bilo nemara smiselno iti v nakup 'knit' tekaških čevljev.

Opetnik je prožen in je tetiva zaradi tega povsem prosta, izgubimo pa oporo.

Jih je že kdo preizkusil in ali ima o njih povedati kaj dobrega/slabega?
#363022
Imam identične težave kot caminarka.
Na obeh nogah imam kar konkretne obloge na petah in samo operacija je izhod.
Že hoja je problem, kaj šele kaj drugega.

Konstruktivec, kako je uspela operacija?


Kontrolni pregled pri ortopedu(LJ) imam šele čez dober mesec, takrat me bo uvrstil na čakalno listo, ki pa je doooolga.

Ima kdo informacijo kje se zdaj najmanj čaka na operacijo ?

LP
#363025
Zdaj je približno 2,5 meseca od operacije. 6 tednov sem imel poseben škorenj in pomagal sem si z berglama. Potem sem to odstranil in sem lahko normalno stopil na nogo in jo začel obremenjevati. Zdaj imam tudi fizioterapije. Dosti solidno hodim, bolečina se na določenih mestih (predvsem na straneh, kjer je bila petnica prerezana) pojavlja, kar je normalno. Nisem pa še igral košarke in tenisa, da bi lahko občutil, če je kaj bolje glede na prej. Vsekakor pa je izgled zadnjega dela pete drugačen.
#363587
Za zjokat..dobila sem datum za operacijo v Ljubljani...maj 2023.

Tisti, ki ste bili na operaciji - mi lahko zaupate ime zdravnika in čakalno dobo in kje ste bili operirani.
Zdaj moram sama preklicarit celo SLO, da najdem kakšno varianto, da bom prej na vrsti.
Klicala sem že v Brežice in dr.Povhe ne opravlja take operacije.
prosim za kakršnokoli uporabno info. Zdaj je že hoja problem, o čem drugem lahko sanjam.
#363588
Ta zgodba je že napisana nekaj postov nazaj: prijavi se na pregled v inštitut za medicino športa v MB za pregled pri dr.Mercu. Cena je 60€. Na vrsti boš najbrž v tednu ali dveh. Če bo tvoja poškodba taka, da se jo da operirati, si boš zrihtala napotnico za UKC MB, kjer ta doktor tudi operira...
#363589
Kje si bila na operaciji?

Caminarka napisal/-a:Bila na operaciji ahilove tetive konec septembra. Ista diagnoza kot od G.Spektra. K sreči mi tetive niso odpenjali, so menda samo ščistili, nekaj malega je na eni strani ostalo, kar pa naj ne bi oviralo.
Hodim, vendar vse z bolečino. Zaenkrat je še vedno hujša, kot pred operacijo, seveda pa drugačna. Je to normalno? Sem upala, da bo šlo hitreje kot sem brala tukaj gor. :) Ma, če bo trajalo, pa potem dobro, OK, bom preživela, samo bojim se, da operacija ni čisto uspela. Ali prehitevam? Občutek imam , da tudi zdravnik ni čisto siguren, čeprav pravi, da se celi OK. Eh, morda je pa samo strah. :) Malo sem pojamrala. :)
Sočustvujem pa Spektrom, za drugo nogo. Upam, da ne bo treba spet rezat. :( Mene tudi druga že boli, je bilo še huje, sedaj je bolje, tako, da o operaciji nočem razmišljat. Tudi zdravnik pravi, da še ne bi. Tudi jaz sedaj ne, ko vidim kakšno je okrevanje.
Držite se.
#363590
Hvala, grem takoj v akcijo.

konstruktivec napisal/-a:Ta zgodba je že napisana nekaj postov nazaj: prijavi se na pregled v inštitut za medicino športa v MB za pregled pri dr.Mercu. Cena je 60€. Na vrsti boš najbrž v tednu ali dveh. Če bo tvoja poškodba taka, da se jo da operirati, si boš zrihtala napotnico za UKC MB, kjer ta doktor tudi operira...
Uporabniški avatar
 SpEkTr
#370524
Aloha, kako ste kaj 'ahilovci' :)

Je pa že nekaj let od mojega posega na desni nogi, in lahko rečem da je noga kar se tiče ahilove b.p.
Imam pa kot rečeno spet podobno stanje na levi - dobil sem napotnico , sedaj pa malce gledam, če bi bil potreben operativni poseg, kakšne so čakalne dobe. Ortopedska v lj 3 leta? oh ja...
Nekako bi rad prišel do dr. Drobniča, ki mi je uredil desno nogo. Vidim, da sodeluje tudi v MD kliniki, ampak je delno samoplačniško , delno pa je koncesija.
Uporabniški avatar
 svizec
#370525
Meni je uspelo poštimati obe tetivi (trkam na les) neoperativno.

Preden se odločiš za operacijo, poskusi še s par terapijami. Operacija je vedno korak nazaj, pravijo.

Za začetek morda TECAR terapija, jaz sem hodil v Lesce.

Pa najdi si terapevta, ki te bo pregledal celostno - vedno je za težave krivo porušeno ravnovesje skeleta, muskulature in ligamentov. Meni je ugotovil, da mi leva tetiva trpi zaradi desnega gležnja, ki je rahlo omejeno gibljiv. Ko to rešiš, se stvari počasi same postavijo na svoje mesto.
Uporabniški avatar
 SpEkTr
#370526
Hja, to verjamem ja. Vprašanje pa je, ko je zadeva že toliko daleč, da se ne more sama od sebe sanirat? Recimo večje zakostenitve ipd..Razen če se lahko?

Dobit takega majstra je pa druga zgodba, preko napotnice in dodatnega zavarovanja imam v 2 tednih zrihtano vse - na artros recimo. Vprašanje pa, če nisi spet zgolj samo številka :cry:

Se pravi si ti saniral desni gleženj, delal vaje ipd?
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA