vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

#355814
Med tekom me je zapeklo in staknil sem poškodbo zadnje desne stegenjske mišice zanima me če je imel kdo takšno poškodbo in kdaj bom lahko začel spet tečt ogret sem bil dobro tako da ne vem zakaj je do te poškodbe prišlo .
#355815
Jaz sem jo lani staknil (od riti do pod kolena), ker sem po ravnem pretiraval in bi moral vsaj kakšen kilometer prej odnehat. Pomagala ni nobena žavba, zacelil jo je čas po kakšnih treh, štirih mesecih. Ti si najbrž mlajši in bo tudi rehabilitacija krajša.
#355820
Ker nisem tak Živko kot ti, me ta odvečni J nič ne moti, posebno, če je bolečina prehuda :--
Ja, tamladi se najbrž v šoli teh zadev več ne učijo, važno je, da imajo v roki telefon.
Ravno sem prišel s Šmarn'ce in zgoraj opazoval ljudi. Samo tisti v kengurujčkih se niso ukvarjali z njim.
Važno je, da stegenska mišica funkcionira. :D
#355823
Poškodovana mišična ovojnica ali tetiva.
Za nekaj časa prenehati s tekom in vzdržljivost vzdrževati s kolesarjenjem in plavanjem.
Če se lotiš fizioterapije (UZ...), je okrevanje hitrejše.
Tek dodajaš po nekaj tednih, ko čutiš, da bolečina pojenja.
#357755
Naj še jaz vas vprašam za nasvet kaj narediti.

Pred skoraj dvema mesecema sem imel manjši padec s kolesom. Ni zgledalo nič resnega. Tisti dan po padcu sem še normalno lahko odpeljal cca. 150 km.
Bolečine pa so se začele pojavljati naslednjič, ko sem šel na kolo, par dni kasneje. Po ravnem sem kolo lahko še normalno vozil, ne morem pa voziti v klanec, takrat je bolj obremenjena zadnja stegenska mišica. Bolečina se širi od riti navzdol nekje po zadnji in notranji strani stegna. Problem je, ker nikakor na otip ne morem najti točnega mesta izvora bolečine. Glede na vremenske razmere se namesto s kolesarstvom ukvarjam s tekom, pri katerem teh težav ne čutim. Drugače je sedaj še najbolj prisotna, ko ležim na boku in pokrčeno nogo bočno dvignem, takrat je prisotna ista bolečina kot na kolesu.
Kot kaže se tole samo od sebe ne bo pozdravilo. A je smiselno iti na UZ pregled stegenske mišice ali naj raje grem kar takoj k fizioterapevtu?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA